Suosikkikuvamme teemalla Oma kaupunkini

Pyysimme lukijoitamme käyttämään inspiraation lähteenä tarinaamme 24 tuntia Galata-sillalla, kuvaamaan kaupungin muuttuvat kasvot 24 tunnin aikana ja lataamaan kuvat Canonin gallerian Oma kaupunkini -osioon. Valitsimme loistavista ehdokkaista kolme kuvaa, jotka mielestämme vastaavat parhaiten asettamaamme haasteeseen ja ilmentävät ajatusta ”Come and See”. Jokaisessa valokuvassa on jonkinlainen viittaus syvempään tarinaan, ja niissä kaikissa tulee esiin niissä kuvatun kaupungin moninaisuus hetkenä, jolloin kaupunki on siirtymässä yhdestä päivän vaiheesta toiseen. Kysyimme valokuvaajilta lisää heidän ottamistaan kuvista.


Carla Brito – Lissabonin Cais das Colunas

Carla Brito – Cais das Colunas Lissabonissa

Pidimme tämän Lissabonissa otetun kuvan väreistä ja sen välittämästä ajan tunnusta. Kuvan ottanut Carla Brito kertoo tarkemmin kuvasta ja kuvaushetkestä.

”Lissabonin Cais das Colunas on paikka, johon kaupungissa vierailevat aateliset aikoinaan saapuivat veneellä. Marmoriset askelmat levittäytyivät Tejo-joen vartta pitkin kuin matto ja toivottivat vieraat tervetulleiksi kuninkaalliseen palatsiin. Tänä päivänä Cais das Colunas on turistinähtävyys. Joka päivä paikan ohi kulkee tuhansia kaupungin asukkaita ja turisteja, jotka edustavat eri kulttuureja ja joilla on kaikilla erilainen tausta.

Cais das Colunasille näkyvät nykyään Terreiro do Paço, joella kulkevat matkustajaveneet, joten etelärannalla sijaitseva Almadan kaupunki, Cristo Rein monumentti ja Huhtikuun 25. päivän silta.

Otin tämän kuvan eräänä talvisena päivänä, kun olin kävelemässä ja nauttimassa maisemasta. Satuin paikalle sopivasti ikuistamaan auringonlaskun hetken.

Kuvaushetki

Hyödynsin kuvaa ottaessani vastavaloa ja käytin lyhyttä valotusaikaa. Halusin saada samaan kuvaan pylväiden, portaiden, ihmisten, lokkien, sillan ja Cristo Rein siluetit ja joen ja tuoda esiin auringonlaskun lämpimät värit kylmän päivän sinisellä taivaalla.

Asetin värilämpötilan todenmukaiseksi ja valotusajan siten, että ettei taivas ylivalottuisi ja joki alivalottuisi. Sain juuri haluamani kuvan, ja aina kun näen sen, minulle tulee olo, että haluan käydä kuvan maisemissa uudelleen ja uudelleen.”


Mark Sherrat – San Francisco

Mark Sherrat – San Francisco

Tässä Mark Sherratin ottamassa San Franciscoa kuvaavassa kuvassa pidimme erityisesti muuttuvasta valosta ja tavallisesta poikkeavasta perspektiivistä. Seuraavassa Mark kertoo kuvan tarinan.

”Minulla oli vaimoni kanssa mahdollisuus matkustaa kolmen kuukauden ajan eri puolilla Yhdysvaltoja, ja yksi pysähdyspaikkamme oli San Francisco, jossa yövyimme veljeni ja hänen tyttöystävänsä luona. He kehottivat meitä käymään 1930-luvulla rakennetussa art deco -tyylisessä Coit Towerissa, josta avautuivat mahtavat näkymät. Viivyimme kuitenkin hieman liian pitkään China Townissa ahtamassa itseemme kielen mukanaan vievää ruokaa ja hengailemassa hippien kanssa Haitissa. Siksi jouduimme kiirehtimään tornille (ylös yhtä kaupungin jyrkimmistä kukkuloista), jotta ehtisimme ennen sulkemisaikaa.

Ehdimme juuri ja juuri, ja kun pääsimme ylös, saimme nauttia huikeasta näkymästä ja kaupungin ylle laskeutuvasta auringonlaskun valosta.

Kuvaushetki

Otin saman tien kamerani esiin ja yritin ottaa eri ikkunoista parhaan mahdollisen kuvan, ennen kuin aurinko ehtisi laskea kokonaan. Käytin aukon esivalintaa ja melko pientä aukon arvoa, jotta terävyysalue olisi mahdollisimman laaja. Minun piti olla tarkkana, jotta valo heijastuisi objektiiviin juuri oikealla tavalla. Samalla minun piti tietenkin yrittää ahtautua kuvaamaan kaikkien muiden auringonlaskua katselevien ihmisten välistä. Kun katselin kuvia seuraavana aamuna, tämä kuva erottui selvästi joukosta. Oikea paikka, oikea aika ja oikeat välineet auttoivat saamaan mahtavan kuvan maineikkaasta kaupungista uudesta kuvakulmasta.”


Amedeo Gamber – Milano

Amedeo Gamber – Pizzeria Milanossa

Amedeon ottama valokuva tuo upealla tavalla esiin liikkeen tunnun vilkkaalla milanolaisella kadulla illalla. Amedeo kertoo ottamastaan kuvasta.

”Olin päivällisellä Milanon historiallisessa keskustassa Brera-kadulla ja minua kiehtoi vanhaa katua pitkin ohi kulkevien ihmisten jatkuva virta.

Tunnelma oli lämmin ja energinen, ja huomioni kiinnittyi vanhojen rakennusten ja uusien LED-katuvalojen väliseen kontrastiin. Päätin ottaa kuvan, joka ilmentäisi tuntemuksiani sillä hetkellä. Olin menossa ottamaan kuvia päivällisen jälkeen, joten minulla sattui olemaan mukanani Canon 650D -kamerani, valovoimaisin objektiivini, Canon 50mm f/1.4, ja kameran jalusta.

Yritin ensin ottaa kuvaa jalustalta kadun viereiseltä aukiolta, mutta ympärilläni oli paljon ihmisiä, mikä häiritsi kuvaamista. Ihmiset katsoivat minua kuin olisin tullut ulkoavaruudesta! Onneksi löysin pienen varjoisan kulmauksen, joka sopi kuvaamiseen täydellisesti. Sieltä pystyin kuvaamaan pitkän valorivistön, joka kuvassa johdattaa katseen pakopisteeseen ja korostaa perspektiiviä. Pakopiste on myös piste, jossa valot ja ihmiset kohtaavat. Kuvauspaikastani sain myös kuvaan tekstin ”Ristorante Pizzeria”, joka kuvastaa erehtymättömällä tavalla italialaista kaupunkia.

Kuvaushetki

Pyrin käyttämään pitkää valotusaikaa, jotta saisin välitettyä kuvassa jatkuvan ihmisvirran liikkeen. Valotusajan piti olla riittävän pitkä, jotta ihmiset näkyisivät ”ohikiitävinä aaveina”, mutta ei liian pitkä, jotta ihmiset edelleen erottuisivat kuvassa. Otin muutaman koekuvan ja päädyin valitsemaan valotusajaksi 3,2 sekuntia. Halusin ottaa mustavalkoisen kuvan, koska halusin korostaa varjoja ja valoja.

Kuva on erikoinen siten, että ihmisten kasvot eivät ole tunnistettavissa, koska heidät on joko kuvattu takaapäin tai he ovat kääntäneet kasvojaan 3,2 sekunnin valotusajan aikana.

Kuvassani halusin paljastaa Milanon salatun sielun ja näyttää hektisen kaupungin, jossa vuosisatainen historia käy käsi kädessä kehityksen kanssa. Kaupunki on energinen, aktiivinen ja aina liikkeessä kuumina kesäiltoina.


Jaa kuvia

Kiitos kaikille, jotka kuvasivat omaa kaupunkiaan 24 tunnin ajalta ja lähettivät kuvansa meille.
Esittelemme joka kuukausi uuden haasteen, joten lähde kuvaamaan, käytä luovuuttasi ja lataa ottamasi kuvat kaikkien nähtäväksi. Tutustu uuteen haasteeseen ja esittele oma perspektiivisi täällä – Come and See.