Suosikkikuvamme teemalla Lintuperspektiivi

Pyysimme teitä lähettämään Robert Goetzfriedin kuvaaman Kaupunki yläilmoista: Looking down on Munich -kuvasarjan innoittamia kuvia, joissa jokapäiväisestä kaupunkimaisemasta on tehty abstrakti taideteos. Suosikeiksemme valikoituneissa kuvissa näkyy voimakkaita muotoja ja värejä, kontrasteja ja varjoja, ja niissä on esitetty tavallinen kaupunkimaisema uudella tavalla ja tuotu esiin ainutlaatuinen näkökulma tai kaupungin tarina lintuperspektiivistä. Seuraavassa esittelemme kolme suosikkikuvaamme ja kuhunkin kuvaan liittyvän tarinan:


Udo Dittman: Varjoja

casting-shadows-udo-dittman.jpg

Tässä Udo Dittmanin kaupungin majakasta ottamassa vaikuttavassa mustavalkokuvassa nousee esiin mukulakivien muodostama geometrinen muoto sekä valon ja varjon leikki. Näin Udo kertoo kuvasta:

”Otin tämän kuvan, kun olin käymässä Rostockissa ja Warnemündessä Itämeren rannalla Pohjois-Saksassa. Warnemünde on meriliikenteen keskus, ja alueella on useita navigoinnin avuksi tarkoitettuja maamerkkejä. Vanhin niistä on vuonna 1897 rakennettu majakka, joka on edelleen käytössä.

Noin 37 metriä korkeasta tornista avautuu kesällä vaikuttava näkymä Itämerelle ja Rostockista pohjoiseen. Hiekan ja veden sijaan tornin juurella näkyy urbaania elämää.

Eräänä iltapäivänä kiipesin torniin ja katselin tornin juurella kuljeskelevia turisteja. Matalalta paistava aurinko loi erään turistin taakse valtavan varjon, mistä syntyi erittäin mielenkiintoinen kontrasti taustalla näkyvien geometrisen kuvion muodostavien mukulakivien kanssa. Geometristä kuviota vasten näkyvä pitkä varjo edustaa minulle abstraktia kauneutta. Halusin korostaa abstraktia tunnelmaa tekemällä kuvasta mustavalkoisen.”


Peter van Mierlo: Ylhäältä alas

top-down-peter-van-mierlo.jpg

Tämä yhdestä Euroopan tunnetuimmista turistikohteista otettu kuva tarjoaa tuoreen näkökulman kohteeseen, jota on kuvattu tuhansia kertoja. Peter kertoo kuvan ottamisesta:

”Lähdimme parin päivän ajaksi Pariisiin juhlistamaan sitä, että tyttöystäväni tytär oli saanut suoritettua kokeensa. Hän oli ensimmäistä kertaa Pariisissa, joten päätimme käydä Eiffel-tornissa. Yritin ottaa hieman erilaisen kuvan, koska melkein kaikki ottavat kuvan samasta kuvakulmasta.

Seisoin korkeimmalla olevan tasanteen keskellä, työnsin kamerani turvaverkon läpi ja kuvasin suoraan alaspäin. Onnekseni heti toinen kuva onnistui. Kuten kuvasta näkyy, oli myöhäinen iltapäivä, ja varjot olivat pitkiä.

Kuva hämää silmää, koska käänsin sen ylösalaisin. Normaalisti kuvaajan olettaisi katsovan näkymää kuvan alareunasta käsin.”


Christian Nesler: Levitaatio

levitation-christian-nesler.jpg

Yksi suosikeistamme oli Christian Neslerin ottama kuva katutaiteilijasta Napolissa, Italiassa. Kuvan valaistus, värit, varjot ja abstraktius saivat sen erottumaan tämän kuun kuvien joukosta. Vaikka levitointitemppu on levinnyt melko laajalle eurooppalaisten katutaiteilijoiden keskuudessa, se on silti visuaalisesti aina yhtä vaikuttava, eikä sitä ole helppo toteuttaa. Me ainakin haluaisimme tietää, miten se onnistuu! Ottamassaan kuvassa Christian on erottanut kuvauskohteen ympäröivästä kaupungista, mutta ylhäältä kuvatussa kuvassa välittyy silti kaupunkiympäristön tuntu. Hän kertoo kuvasta näin:

”Olen valokuvaaja ja kuvanveistäjä, ja otin tämän kuvan hotellihuoneestani Napolin keskustassa. Otan usein kuvia erilaisista kuvioista tai abstrakteista aiheista. Otin kuvan marraskuisena päivänä noin kello 12.00, jolloin matalalta paistava aurinko loi mielenkiintoisen varjon ja levitointitempun pystyi näkemään ylhäältä päin.”


Lähetä kuvasi ja osallistu seuraavaan haasteeseen

Haluatko, että esittelemme kuviasi Showcase-sivustossamme? Lähetä kuvasi Canonin galleriaan, niin otamme sinuun tarvittaessa yhteyttä! Esittelemme joka kuukausi uuden haasteen, joten lähde kuvaamaan, käytä luovuuttasi ja lataa ottamasi kuvat kaikkien nähtäväksi.