Suosikkikuvamme teemalla Terävyysalue

Franco Moron vetohiihtoseikkailun innostamana haastoimme teidät kokeilemaan terävyysalueen luovaa käyttöä. Valitsimme joukosta kolme parasta kuvaa ja pyysimme valokuvaajia kertomaan omaan kuvaansa liittyvän tarinan.

Beatriz Marzo: Reflejos

Beatriz Marzo: Reflejos

"Tämä kuva on minulle hyvin tärkeä. Kävin tuolloin elämässäni läpi vaikeaa aikaa. Eräänä päivänä kuitenkin päätin, että oli aika mennä eteenpäin. Nappasin mukaan kamerani ja uuden 50 mm:n objektiivini ja lähdin ulos kuvaamaan elämää, josta olin jäänyt paitsi. Kävelin pitkään Madridin Gran Via -kadulla Espanjassa ja etsin hyvää kuvauskohdetta. Sitten tajusin, että henkinen tilani näkyy hyvin omassa heijastuksessani. Vaikka seisoin paikallani, elämä vilisi jatkuvasti ympärilläni."

Toon Straetmans: Kerstmarkt Keulen

Toon Straetmans: Kerstmarkt Keulen

"Tämä on kuva tyttöystävästäni. Hän poseeraa mielellään ilman meikkiä, mikä tekee kuvasta luonnollisen. Kuva on otettu Kölnissä Saksassa, jossa on tunnetusti kaunista joulun aikaan. Yritin saada lämmintä tunnelmaa kuvaan sumentamalla taustaa. Silloin oli hyvin kylmä ja pilvinen päivä, eikä keskipäivälläkään ollut paljon valoa."

Agnes Mezosi: Csond

Agnes Mezősi: Csond

"Tämä kuva on otettu uudenvuodenpäivän aamuna Kiskunfelegyhazassa Unkarissa. Aurinko paistoi ja kaikki oli valkean kuuran peitossa. Ympäristö oli hiljainen ja rauhallinen. Käytin kapeaa terävyysaluetta (f/2) ja bokeh-tehostetta, jolla taustan voi pehmentää kauniisti valokuvassa. Kävelen keinun ohi joka päivä, jolloin mieleeni tulee muistoja lapsuudesta. Pyrin sommittelemaan kuvan kauniisti ja ikuistamaan auringon kimalluksen ketjussa."

Tartu tämän kuun haasteeseen

Kaikissa kolmessa kuvassa on tuotu henkilökohtainen asia mielenkiintoisesti esiin hyödyntämällä terävyysaluetta. Millainen on sinun näkemyksesi? Osallistu kuukausittaiseen kuvaushaasteeseemme! Tämän kuun teeman löydät Galleriasta. Kaiva kamerasi esiin – olipa se millainen tahansa – etsi kiinnostava tarina ja jaa se muiden nähtäväksi!