hero-header.jpg

Berliinin sydämessä – Nehemias Colindres

Valokuvaaja ja elokuvantekijä Nehemias Colindres kertoo parhaat videokuvausvinkkinsä kolmessa osiossa: vinjetin kuvaaminen, vinkit elokuvantekijöille ja objektiivin läpi.

Innostuin heti, kun aloin miettiä tätä projektia. Tarkoituksenani olisi tarkastella Berliinin sydäntä ja sielua 24 tuntia etsimen läpi.

Halusin päästä kokeilemaan kehuttua Canon EOS C300 -videokameraa. Sitä mainostettiin Canon EOS 5D Mark III -kameran parannettuna versiona, ja halusin tutustua siihen itse. Tavallinen Vimeo-opastus ei riittänyt. Halusin nähdä, toimisiko se minun kuvaustavallani.

Niinpä käytimme Canon EOS C300- ja Canon EOS 5D Mark III -kameroita sekä vanhempia kiinteäpolttovälisiä Canon K-35 -objektiiveja. Käytän mielelläni vanhempia objektiiveja, joten lasin laatu ja saamamme kuvat tekivät todella vaikutuksen.

Konsertissa meillä ei ollut paljonkaan sananvaltaa tapahtumien kulkuun, joten meidän oli oltava valmiina kuvaamaan kaikki kerralla. Onnistuimme ottamaan osallistujista muutamia keskeisiä muotokuvia, jotka toivat videoon runsaasti tunnelmaa.

Tanssijan kuvaaminen vaati myös tarkkuutta, sillä hänen tanssissaan tulkinta oli koreografiaa tärkeämpää. Meillä oli täysi työ pysyä hänen perässään. Kamera oli kuitenkin tehtävänsä tasalla.

Kuvasimme kaiken 50 kuvan sekuntinopeudella. Siitä oli paljon apua, sillä jotkin liikkeet ovat niin nopeita, että tavallisella nopeudella kuvattuna yleisö ei välttämättä olisi ehtinyt havaita niitä. Se sopii myös tanssijan tyyliin, ja editointivaiheessa pystyimme vielä korostamaan tunteita.

Kuvasimme koko videon yhden päivän aikana. Alussa istuin Steve Elleryn – loppukohtauksen liikemiehen – kanssa ja esitin hänelle haasteen. En kertonut hänelle, miten tarinan pitäisi minun mielestäni loppua.

Jätän aina mielelläni tilaa kauniille virheille, jotka tuovat videoon lisäarvoa. Punkkarinuoret palkattiin kaikki kadulta. Pyysin heitä tekemään sitä, mitä he tavallisestikin tekisivät. Heillä on tapana leikata toistensa hiukset, joten kuvasin sen. Ylipäänsä halusin tarkkailla nuoria ja heidän elämäntapaansa antamatta liikaa ohjeita, ja mielestäni he hoitivat tilanteen hienosti.

Canon EOS C300 on mielestäni parannus entiseen, mutta jos tarvitaan enemmän vaihtoehtoja, suosittelisin kuvaamaan myös Canon EOS 5D Mark III -kameralla, sillä sen toimintakyky heikossa valaistuksessa on erinomainen.