Shooting from the skies with on the roofs

On the Roofs – kuvia korkeuksista

Korkealla kaupungin yllä

Nämä urbaanit kiipeilijät tunnetaan nimellä On the Roofs. Vadim ja Vitaliy ovat venäläisiä kaveruksia, joiden intohimona on kiivetä maailman korkeimpiin rakennuksiin ja kuvata avautuvia näkymiä. Parivaljakon henkeäsalpaavat otokset ovat nousseet otsikoihin ympäri maailman. He janoavat aina vain uusia seikkailuja.

Kutsuimme Vitaliyn ja Vadimin Dubaihin osallistumaan Come and see -kampanjaamme liittyvään lyhytelokuvaan. Seurasimme, kun kaverukset valloittivat maailman korkeimman hotellin JW Marriott Marquis Dubain. Kuvausten jälkeen juttelimme heidän valokuvataiteestaan ja motivaatioistaan.

Miksi kiipeilette?

”Kiipeämme, koska haluamme näyttää maailman erilaisesta näkökulmasta. Halusimme tehdä jotakin kiinnostavampaa kuin kuvata ihmisiä maanpinnalla, joten aloimme kiivetä katoille.

Ensin teimme sitä omaksi iloksemme, mutta nyt kiipeämme saadaksemme upeita kuvia ja videoita ja tehdäksemme taidetta.”

Mikä motivoi teitä ottamaan tällaisia kuvia?

”Paikkoja, joissa vain harva on käynyt, on kiehtovaa esitellä muille. Haluamme ihmisten tuntevan, mitä tunsimme, ja näkevän, mitä mekin näimme.

Monet pelkäävät korkeita paikkoja, ja haluamme näyttää heille, miten kaunista ylhäällä voi olla. Jos emme haluaisi jakaa kuviamme muiden kanssa, emme tekisi tätä.”

Kuvien valitseminen

”Valitsemme epätavallisia kuvakulmia, joista uskomme ihmisten pitävän. Ensiksi etsimme kuvat, joissa toinen meistä seisoo reunalla pelottavan näköalan edessä! Sitten valitsemme kaikkein kauneimmat näkymät. Kolmanneksi keskitymme kuviin, joissa on hyvä valo – esimerkiksi hiipuva päivänvalo.”