hero

Näin hienoja hetkiä tallennettiin vuonna 2015

Kaikissa valitsemissamme Canon-fanien otoksissa on onnistuttu ikuistamaan vuoden 2015 hetket ainulaatuisella tavalla. Olette lähettäneet galleriaamme upeita kuvia. Haluamme juhlistaa otoksianne ja esitellä teille omat suosikkimme ja niiden syntytarinat.

Costa Ricassa työskentelevä valokuvaaja Dani del Rio Garcia on onnistunut tallentamaan hetken, joka on täynnä liikettä ja voimaa. Erik Sampersin otos puolestaan kuvaa täydellisesti sisua ja yhteistyötä.

Dani del Rio Garcia: After surf

”Otin kuvan Playa Langostan rannalla Costa Ricassa, jossa työskentelin kuvaajana Barceló-hotellissa.

Langosta on kuuluisa surffauskohde. Kuvassa oleva mies on kokenut paikallinen surffaaja ja mukava tyyppi. Kohtasimme usein rannalla, ja hän antoi minulle hyviä vinkkejä. Surffaajilla oli tapana käydä hotellin suihkussa surffauksen jälkeen. Kerran kun mies oli suihkussa, näin hänen ravistelevan tukkaansa kuin koira turkkiaan. Aurinko toimi vastavalona ja teki valaistuksesta täydellisen. Nautin muotokuvauksesta ja siitä, miten kuva voi saada miettimään, millaista elämää kuvattava on elänyt.

Kuva on otettu Canon EOS 7D -kameralla ja EF 50mm f/1.8 II -objektiivilla. Valotusaika oli 1/6400 sekuntia, aukko f/2,0 ja ISO-herkkyys 500.”

Erik Sampers: Blind runner and his guide

”Otin kuvan Marathon des Sables -juoksukilpailun aikana Marokossa. Kilpailuun osallistui yli 1 400 juoksijaa 64 maasta. Osallistujien oli juostava yhteensä 269 kilometriä ja samalla kannettava repussa ruoka ja yöpymisvälineet.

Kuva on otettu pisimmän osuuden aamuna. Aamu oli muutenkin tuulinen ja ilma täynnä pölyä ja hiekkaa, kun yhtäkkiä sää muuttui vielä hurjemmaksi. Aavikolla nousi myrsky. Taivas muuttui tummanpuhuvaksi ja muutaman minuutin ajan satoi rakeita.

Odottaessani juoksijoiden saapumista kohtasin uskomattoman näyn: myrskyn seasta ilmestyivät sokea juoksija Didier Benguigui ja hänen oppaansa Gilles Clain, joka suojasi Didierin päätä ja kasvoja käsillään.

Se oli hieno hetki. Muut kuvaajat olivat jo lopettaneet kuvaamisen, mutta itse kuvaan mielelläni haastavissa olosuhteissa - se on mahdollista Canon-kamerani ansiosta.

Kuva on otettu Canon 5D Mark III -kameralla ja EF100-400mm f4.5-5.6L -telezoom-objektiivilla. Valotusaika oli 1/320 sekuntia, ISO-herkkyys 800 ja aukko f/6,3.”