burano-italia-estelle-moreau.jpg

Tapaa surffarit: Tao, Alex ja Karina

Jo keskellä Müncheniä virtaava voimakkaasti aaltoileva joki tekee vaikutuksen, mutta vielä hämmästyttävämpää on nähdä joka päivä aallon harjalla ratsastavat surffarit. Surffareista on helppoa päätellä, onko kyseessä aloittelija vai kokenut konkari. Jokaisella on kuitenkin myös oma persoonallinen tyylinsä. Tapasimme kolme Eisbachin tunnetuimmista surffareista, ja he ovat äänessä uusimmassa citysurffareista kertovassa Come and See -tarinassamme.

33-vuotias Tao työskentelee päivisin teollisena muotoilijana. Hän on myös kaksinkertainen Euroopan mestari ja Eisbachin nopein surffari. Taon erityispiirteenä on saada kaikki näyttämään helpolta. Hän on yhtä lautansa kanssa, leikkii aalloilla eikä koskaan kamppaile niitä vastaan. Tao kertoo: "Aina kun surffaan, yritän olla ajattelematta mitään. Niin vain käy ja siitä surffauksessa on kyse. Lakkaat ajattelemasta, kun surffaat."

Taolle surffaus on pikemminkin filosofia kuin urheilulaji, ja hän kuvailee surffaamista sarjaksi ainutkertaisia hetkiä: "Täydellisen hetken tavoittaminen on hetkestä kiinni. Paikalla saattaa olla vain kaksi tai kolme tyyppiä, sataa lunta, on yö tai paisteinen päivä. Kaikki on kiinni siitä, mitä sisälläsi tunnet. Jokainen aalto on erilainen, jokainen hetki on erilainen. On mahdotonta tavoittaa samaa hetkeä uudestaan."

Alex ja Karina ovat pariskunta, jonka Eisbach on tuonut yhteen. Karina kertoo: "Kun Alex ja minä olemme yhdessä aallon harjalla, se on meidän yhteinen haasteemme. Surffaus on jotain, jonka jaamme, josta nautimme ja jota rakastamme. Se on meidän juttumme."

Alex, 37-vuotias paikallinen valo- ja videokuvaaja, on surffannut Eisbach-joella jo lähes vuosikymmenen. Alexin rakkaus surffaamiseen syttyi jo lapsena Brasiliasta. Alex toteaa: "Aloitin surffauksen 5-vuotiaana. Isäni nosti minut laudalle ja jäin saman tien koukkuun." Hän jatkaa: "Surffaus kaupungissa on mahtavaa, sillä tämä paikka on ainutlaatuinen. Tällaista kaupungin keskustassa virtaavassa joessa olevaa "seisovaa aaltoa" ei ole missään muualla maailmassa." Alexilla on showmiehen elkeet, mutta hän ei tavoittele toisten katseita tai ihailua. "Tämä urheilulaji antaa nautintoa vasta, kun on löytänyt tasapainon luonnon kanssa. Surffaus on hivenen itsekeskeinen urheilulaji, mutta sitä voi harrastaa myös hyvässä porukassa. Se tuo parhaat puoleni esiin, koska vedessä olen omassa elementissäni."

25-vuotiaan Karinan tarina on aivan erilainen. Tämä vilkas liikuntatieteiden opiskelija ei pelkää veden voimaa. Hän kertoo: "Näin kirpputorilla surffilaudan. Olin aina halunnut surffaamaan, mutta minulla ei ollut varaa matkustaa kauas. Ostin siis laudan 50 eurolla, nappasin laudan kainaloon ja päätin, että kokeilen sitä Eisbach-joella. Menin liikoja miettimättä paikalle. Taivaalta satoi lunta, asetin laudan veteen ja totesin, että tässä ollaan." Viiden vuoden harjoittelun jälkeen Karina on Euroopan mestari.

Tutustu interaktiiviseen surffikokemukseen täällä.