Filmmaker advice from Nehemias Colindres

Nehemias Colindresin vinkit elokuvantekijöille

Valokuvaaja ja elokuvantekijä Nehemias Colindres kertoo parhaat videokuvausvinkkinsä kolmessa osiossa: lyhyen otoksen kuvaaminen, vinkit elokuvantekijöille ja objektiivin läpi.

Elokuvaan pätee sama sääntö kuin muihinkin taiteenaloihin: tarvitaan toistoja. On opittava tunnistamaan, mikä toimii ja mikä ei. 

Kuvaajan on ennen kaikkea kehitettävä omaa makuaan. Tämä onnistuu vain kuvaamalla mahdollisimman paljon, mahdollisimman pitkään. 

Kun aloitin urani, minulta ei odotettu juuri mitään. Edes minulla itselläni ei ollut odotuksia omaa osaamistani kohtaan. Yksi innostava keskustelu entisen mentorini kanssa muutti kaiken. Sisälleni syttyi palo. Halusin olla paras. Taitoni eivät ehkä ole parhaat mahdolliset, mutta minulla on loistava maku ja haluan onnistua. Se on tärkeää. 

Yksi työni laatua vahvistava tekijä on, että ymmärrän hyvien välineiden ja suunnittelun arvon. 

Suunnittelen yleensä jokaisen otoksen tarkkaan, käytettävää objektiivia myöten, ja kirjoitan suunnitelmani paperille. Objektiivien ja niiden tarjoamien mahdollisuuksien ymmärtäminen on kaikkein tärkeintä. 

Hyvä kuvasilmä ja laaja objektiivivalikoima voivat nostaa työn täysin uudelle tasolle. Myös hyvät taustajoukot ovat tärkeitä. Tiimi antaa tukea, ja kaikki ymmärtävät, mihin pyritään.

Kuvatessani muotokuvia ohjaan ihmisiä mielelläni heidän luontaisessa ympäristössään. Mielestäni tämä luo yhteyden katsojan ja henkilöhahmojen välille. Käytän muotokuvissa aina 50 mm:n objektiivia. Kapea terävyysalue takaa kauniin lopputuloksen. 

Tärkein ohje on mielestäni tämä: kuvaa sitä mitä rakastat äläkä anna kenenkään väittää vastaan. Muu seuraa itsestään, kunhan jaksaa tehdä töitä ja matkassa on hieman onnea.