hero

Matkaopas Pariisiin

Pariisi

Ainutlaatuisten kuvakulmien kaupunkiopas

Osana Come and see -kampanjaamme julkaisemme joukon kaupunkioppaita, joiden tarkoituksena on inspiroida sinua löytämään uusia kuvakulmia maailmaan.

Kaupungit kätkevät sisälleen kiehtovia tarinoita, henkeäsalpaavia näkymiä ja yllätyksiä. Niitä täytyy vain osata etsiä oikeasta paikasta. Yhdistimme voimamme paikallisten valokuvaajien kanssa ja laadimme inspiroivia ja ainutlaatuisia matkaoppaita eri kaupunkeihin. Tutustu Madridiin, Milanoon, Pariisiin, Lontooseen, Amsterdamiin ja Berliiniin yllättävistä kuvakulmista ja opi näkemään ne täysin uudessa valossa.

Saúl, matkaoppaasi Pariisiin

Saúl Aguilar on ammattivalokuvaaja ja bloggaaja, jonka intohimona on matkustaminen ja valokuvaaminen matkoilla eri puolilla maailmaa. Saúl jakaa kuviaan sekä blogissaan että Instagramissa. Hän kuvaa erityisen mielellään kaupunkimaisemien kauneutta ja käyttää runsaasti aikaa ainutlaatuisten ja persoonallisten kuvauskohteiden löytämiseen.

Pariisi Saúlin silmin

Valokuvaajana Saúl on erikoistunut valotustekniikkoihin ja valojuovien kuvaamiseen, joita hän osaa upeasti hyödyntää sekä päivällä että pimeällä otetuissa kuvissa. Saúl vie lukijan mukanaan viiteen ainutlaatuiseen paikkaan ja kertoo, mikä Ranskan pääkaupungin kansainvälisessä ilmapiirissä inspiroi häntä eniten. Annamme lisäksi käytännöllisiä vinkkejä parempien kuvien ottamiseen. Voit myös ladata kartan, jonka avulla löydät helposti kohteesta toiseen.

Robinia pseudoacacia (Pariisin vanhin puu), Square René-Viviani, Quai de Montebello, 75005 Paris

Aina 1600-luvulle asti metsät peittivät nykyisen Pariisin aluetta. Suurin osa metsistä kaadettiin, mutta Pariisin vanhin puu, Robinia pseudoacacia, seisoo yhä paikallaan Notre Damen katedraalin lähistöllä. Sen istutti 1500-luvun alkupuolella kuninkaallinen puutarhuri Jean Robin, jonka mukaan puulaji on myös nimetty.

Saúl kertoo: ”Pariisin vanhin puu on erinomainen lähtöpiste kävelylle Seinen rannalla, mikä myös tarjoaa erinomaisia kuvausmahdollisuuksia. Usein sunnuntaisin nappaan kameran mukaani ja lähden kuvaamaan Pariisia aamun varhaisina hetkinä, jolloin kaupunki herää taas eloon.”

Pariisin vanhin puu on myös erinomainen kohde harjoitella kasvien kuvaamista. Kameran makroasetuksella saat eloisia lähikuvia, jotka välittävät lehtien vehreyden kaikessa kauneudessaan. Kokeile erilaisia kuvausasentoja esimerkiksi asettumalla polvillesi tai maahan selinmakuulle, jotta voit kuvata lehtiä ja oksistoa erikoisista kuvakulmista.

Passage du Grand-Cerf 145, rue Saint-Denis - 8, rue Dussoubs, 75002 Paris

1900-luvun pariisilaiset tapasivat toisiaan, kävivät ostoksilla ja seurustelivat katetuilla art nouveau -tyylisillä kauppakujilla, jotka olivat sokkeloisten kulkuväylien kätköissä. Useimmat näistä kujista ovat hävinneet, mutta niitä voi yhä löytää Pariisin kaduilla, jos tietää mistä etsiä. Passage du Grand-Cerf, joka yhdistää Rue Saint-Denis- ja Rue Dussoubs -kadut, restauroitiin muutama vuosi sitten. Kuja sijaitsee alueella, jonne turistit eivät yleensä eksy. Kujan kauppoja suojaa upea lasikatto, jossa on sirot takorautaiset kehykset.

Saúl kertoo: ”Passage du Grand-Cerf on upea kuvauskohde kaikille, jotka rakastavat art nouveau -tyyliä. Päivänvalo tulvii lasikaton läpi ja valaisee alla kulkevan kadun upean luonnollisella tavalla.”

Kääntyvällä näytöllä varustetulla kameralla voi kuvata vaivattomasti korkealla sijaitsevia kohteita, kuten kauppakujan kattoa. Käännä näyttö esiin ja kokeile eri kuvakulmia. Kokeile esimerkiksi pitää kamera vartalosi lähellä ja maan tasalla. Näin saat pystysuuntaisen kuvan erikoisesta kuvakulmasta.

Montmartre, 75018 Paris

Montmartre sijaitsee 130 metriä korkean kukkulan päällä alueella, joka tunnetaan maailman taiteilijoiden asuinpaikkana. Alueen maisemaa hallitsee Sacré-Coeurin basilika, joka tarjoaa lukuisia maisemakuvausmahdollisuuksia. Alue on turistien suosiossa, ja hiukan mielikuvitusta käyttämällä myös sieltä löytyy ainutlaatuisia kuvakulmia.

Saúl sanoo: ”Montmartre tarjoaa upean Pariisi-näkymän, joka kaikkien on koettava. Vaikka Place du Tertre ja Sacré Coeur vilisevätkin turisteja, alueelta löytyy myös rauhallisempia sopukoita. Yleensä käyn ensin kuvaamassa upeaa basilikaa ja kävelen sitten rauhallisemmalle viinitarhan alueelle, jossa ihailen hetken maisemia, ennen kuin ryhdyn kuvaamaan ympäristöä.”

Basilikasta saa parhaimmat otokset aamu- ja iltaruskon aikaan. Näinä vuorokaudenaikoina valaistus on suorastaan maagisen upea. Mahtipontinen rakennus muodostaa myös hienon siluetin, joten kokeile kuvata sitä aurinkoa vasten. Poista salama käytöstä ja leikittele valotusasetuksilla, jotta saat tallennettua taivaan värit täydessä syvyydessään.

La Pagode Paris 48 rue de Courcelles, 75008 Paris

1800-luvulla perustettu La Pagode Paris oli alun perin hotelli. Vuonna 1925 kiinalainen taiteen keräilijä ja taidekauppias Chiang Tsai Loo osti hotellin ja piilotti rakennuksen pariisilaispiirteet kiinalaisen arkkitehtuurin alle. Nykyisin rakennuksessa, joka vie vierailijat matkalle läpi ajan ja eri maanosien, järjestetään taidenäyttelyjä ja huutokauppoja, jotka pyrkivät tekemään lupaavia aasialaisia taiteilijoita tunnetuksi länsimaissa.

Saúl kertoo: ”Tämä rakennus poikkeaa täydellisesti ympäristöstään niin värien, muotojen kuin tekstuurienkin osalta, mikä tekee siitä ainutlaatuisen. Täällä saa otettua kuvia, jotka todella yllättävät katsojan.”

Kohde on erinomainen paikka kokeilla eri terävyysalueita julkisivun koristeellisten yksityiskohtien ja rakennuksen katon kuvaamisessa.

La Petite Ceinture, Place Balard, 75015 Paris

Petit Ceinture on yli 30 kilometriä pitkä hylätyn rautatielinjan vallannut vihervyöhyke. Rautatielinja, joka rakennettiin yli 150 vuotta sitten Pariisin keskustan halki, muodosti yhden maailman ensimmäisistä urbaaneista liikenneverkoista. Sen käyttäjämäärät kääntyivät laskuun 1930-luvulla metron suosion kasvun myötä. Lopulta jäljelle jäi vain hylättyjen tunneleiden ja siltojen verkosto. Luonto on vallannut ratalinjan takaisin, ja siitä on muodostunut kasvillisuuden ja eläinten turvapaikka. Kohde tarjoaa erinomaisia seikkailu- ja kuvausmahdollisuuksia.

Saúl selittää innostuneesti: ”Petite Ceinture on vaeltajien paratiisi keskellä suurkaupunkia. Harvat tietävät, että ratalinjaa seuraa luontopolku, joka ulottuu koko 16:nnen kaupunginosan halki. Paras ajankohta kuvata alueen tunnelmaa on aamun sarastaessa, jolloin alueelta saa otettua aavemaisen kauniita kuvia.”

Kokeile sommitella rautatiekiskojen muodostamat linjat eri tavoin kuviisi. Sen sijaan, että asettaisit kiskot keskelle kuvaa, astu kiskojen ulkopuolelle ja sommittele ne kulkemaan viistosti otoksen halki.

Löydät kaikki Saúlin esittelemät kohteet alla olevasta oppaasta. Muista pitää silmät avoinna myös siirtyessäsi kohteesta toiseen, sillä Pariisi, kuten kaikki kaupungit, tarjoaa paljon yllättäviä kuvausmahdollisuuksia.

Lataa Saúlin opas Pariisiin