Tulin, näin ja kastuin

Kaupunkisurffareiden tarina kiteytyy viiteen asiaan

Jokien kuohut, kaupunkisurffarit, pelottomat kuvaajat, mieletön tekniikka ja taivaallinen kamerapaketti. Tule ja kurkista uusimman Come and See -tarinan kulisseihin.

1. Eisbach.

Joessa syöksyy hyisen kylmää vettä kaksikymmentä tonnia sekunnissa, ja pohjassa olevat betoniharkot muodostavat hurjan, jatkuvan aallon. Joka päivä yli sata surffaajaa eri puolilta kaupunkia kokoontuu joelle jättämään työpäivän murheet ja ratsastamaan huimilla aalloilla.

2. Tukia, telineitä, telinetukia ja tukitelineitä.

Niillä varmistetaan upea lopputulos. Reilun kolmen päivän ajan kuvausryhmä tuotti valokuvauksellisesti ja teknisesti uskomatonta aineistoa juuri kyseiseen kuvausympäristöön rakennettujen tuki- ja telinerakennelmien avulla. Käytimme niitä, jotta Münchenin Eisbach-joen näytelmää pääsee ihailemaan matkapuhelimella. 180 asteen telineessä käytettiin uuteen Cinema EOS C300 Mark II:een kiinnitettyä laajakulmaobjektiivia. Muiden telineiden ansiosta voit ottaa itse nopeita otoksia ja zoomata toimintaa, joten saat aidot Canon-kamerat kätevästi kämmenellesi.

Canon EOS M10 -kameroiden teline

3. Surffaajat. Paikalliset surffaajat ovat joen valtiaita.

Kuvauksissa olivat mukana joen tunnetuimmat surffaajat – Tao, Karina ja Alex. Uskomaton kolmikko. Kaikki sujui joustavasti ja ongelmitta, ja heidän taitonsa ja sisukkuutensa aallokossa oli lumoavaa seurattavaa.

4. Samo.

Ammattikuvaajamme kuvasi iltahämärästä yöhön ja käytti liikkeen taltioinnissa uutta Canon EOS-1D X Mark II -kameraa. Myös Samo osoittautui kylmäpäisen rohkeaksi. Kuvauksen jälkeen hän kapusi kumisaappaissaan Taon laudalle surffaamaan.

Samo Vidic

5. Yö.

Yöllä kaikki on entistä upeampaa. Toki olisimme voineet järjestää kuvaukset myös päiväsaikaan, mutta mitäpä haastetta siinä olisi ollut? Katulamppujen valossa saimme paremmin vangittua kaupungin tunnelman, ja raivoavassa aallokossa ratsastavat surffaajat erottuivat puhallettavilla, kelluvilla jättivalaisimilla luodussa kuutamomaisessa valaistuksessa selkeästi.

Tutustu interaktiiviseen kaupunkisurffarikokemukseen täällä.