Mikä Mopria on?


Mopria-mobiilitulostusMopria™-sertifioidut mobiililaitteet tunnistavat automaattisesti Mopria-sertifioidut tulostimet Wi-Fi-yhteytensä kautta ja mahdollistavat sähköpostiviestien ja asiakirjojen tulostamisen mobiililaitteista siten, että valikosta valitaan Print (Tulosta) -komento ja näytöstä valitaan tunnistettu tulostin.

Google Play -kaupasta ladattavissa olevan Mopria-tulostuspalvelulaajennuksen avulla tulostustoiminto voidaan ottaa käyttöön missä tahansa Android-puhelimessa tai -taulutietokoneessa (Android-versio 4.4 tai uudempi).  Kun olet ladannut laajennuksen, yhdistä laitteesi samaan verkkoon tulostimen kanssa, niin voit tulostaa mihin tahansa Mopria-sertifioituun tulostimeen ilman lisäsovelluksia tai -määrityksiä.

Mopria Alliance -järjestön perustajajäsenenä Canon on sitoutunut kehittämään Mopria-sertifioituja tuotteita, jotta tulostuksesta tulee mahdollisimman kätevää.

Lisätietoja

Kysy asiantuntijalta

Mitä Mopria-tulostuksen käyttöön tarvitaan?

1.    Älypuhelin tai taulutietokone, jonka käyttöjärjestelmä on Android 4.4 tai uudempi
Android-älypuhelimeesi tai -taulutietokoneeseesi voidaan ehkä päivittää Android KitKat (4.4).  Tarkista laitteesi päivitysmahdollisuus sen asetuksissa.

2.    Mopria-sertifioitu tulostin

Yhteensopivat i-SENSYS-tulostimet:

3.    Langaton verkko
Mobiililaite ja tulostin on yhdistettävä samaan verkkoon.  Tulostin on yhdistettävä verkon reitittimeen langattomasti tai Ethernet-kaapelilla.

4.    Sovelluksia, jotka tukevat Android KitKat -tulostusta
Monet alkuperäiset Android-sovellukset, kuten Chrome, Gmail, Galleria, Drive ja Quickoffice sisältävät Print (Tulosta) -valikkotoiminnon. Kun Mopria-laajennus on asennettu, tulostimesi näkyy Print (Tulosta) -toiminnon asetuksissa.  Jos sovelluksessa ei näy Print (Tulosta) -painiketta, sovellus ei sillä hetkellä tuet Android KitKat (4.4)- eikä Mopria-tulostuspalvelua.

Huomautus:  Mopria-tulostuspalvelu ei ole tuettu julkisten Wi-Fi-tukiasemien, Bluetooth-yhteyden, matkapuhelinverkon 3G- tai 4G-yhteyden kautta eikä muiden julkisten langattomien verkkojen kautta.
Tulostaminen Mopria-sertifioiduista mobiililaitteista voi edellyttää tulostimen laiteohjelmiston päivittämistä.

Laiteohjelmiston päivittäminen