Teit meistä kauniin -elokuva kuvattiin Canonin kalustolla

36 työntekijää, 40 näyttelijää, satoja avustajia ja rekoittain kuvauskalustoa

Rekkaan ja viiteen pakettiautoon lastattiin viisi täydellistä kamerasettiä, dollyjä, jibby ja paljon valoja. Lavasteille ja rekvisiitalle varattiin teollisuushalli. Vanhoja autoja haalittiin 15 kappaletta, ja mukana oli myös 90-luvun poliisin "Maija". Ysäriteeman mukaiset lavastukset toteutettiin puretun kaupan tarpeistolla. Jopa vanha basso löytyi. Saimme kuvauksia varten lähes Heinolan kaupungin yleisavainta vastaavan pääsyn. Tämä helpotti todella paljon kuvausten järjestämistä.

- Ohjaaja Tuukka Temonen -

Hyödyt

Tehokkuus

Kustannustehokkuus – pysyimme hienosti aikataulussa.

Korkea kuvanlaatu

Kuvanlaatu teki vaikutuksen.

Laadukasta materiaalia jopa liikaa%

Laadukasta raakamateriaalia syntyi tarvittavaa enemmän ja se helpotti editointia.

Yhteensopiva kalusto ja objektiivit toivat säästöjä.

Toimivan kaluston ansiosta kuvaukset edistyivät hyvin. Saman brändin kameroita hyödyntämällä voitiin eri kameroissa käyttää samoja objektiiveja. Yhtenevät toiminnot ja käyttöliittymät nopeuttivat kuvaajien työskentelyä.

Sanoma

Elokuva kertoo, kuinka pahimmankin tilanteen keskeltä voi nousta ylöspäin, kehittää jotain uutta ja erilaista sekä menestyä. Sanoma on edelleen ajankohtainen Suomessa.

Tuotanto

Ohjaaja: Tuukka Temonen 

Tuottajat: Tuukka ja Olga Temonen 

Kuvaajat: Arttu Peltomaa, Jan-Niclas Jansson

Leikkaaja: Juha Kärkkäinen 

Käsikirjoitus: Niisku Haapala 

Tuotantopäällikkö: Julia Palmiola

TMK-elokuvan kuvaukset käynnissä

Taustaa

Tarina alkaa 90-luvun alun Heinolasta, missä 80-luvun nousukauden jälkeinen raju lama pysäytti ja palautti elämän maan pinnalle. Särkyneet unelmat purkautuivat aggressiiviseksi käyttäytymiseksi. Tällaisessa Heinolassa kasvoivat myös tulevan Suomen ykkösbändin jäsenet. Kaaoksen keskeltä syntyi yksi Suomen merkittävimmistä rockyhtyeistä, Apulanta.

Elokuva perustuu tositapahtumiin

Teit meistä kauniin -elokuva kuvattiin pääosin alkuperäisten tapahtumien mukaisissa paikoissa Heinolassa. Elokuvan ohjasi Apulannan ex-basisti Tuukka Temonen ja TMK on hänen ensimmäinen pitkä draamaelokuvansa. “Joku viisas on kuulemma sanonut, että ohjaajat eivät saisi tehdä elokuvia omasta elämästään. Minussa on ilmeisesti sen verran punkkaria jäljellä, että päätin olla välittämättä tästä säännöstä", Temonen naurahtaa. "Olen todella innoissani tästä elokuvasta.”

Kuvaukset käynnistyivät 22.9.2015 Heinolassa ja ne päättyivät 24.10.2015. Elokuvan ensi-ilta on 7.9.2016.