Tervetuloa aikaan, jolloin painokset eivät lopu kesken

Printondemand-worldwiden toimitusjohtaja Andy Cork uskoo, että tulevaisuudessa kirjojen painokset eivät enää lopu kesken. ”Nykyaikana ei enää pitäisi olla tilannetta, jossa jotain tiettyä kirjaa ei ole saatavilla”, hän sanoo. ”Tekemällä yhteistyötä innovatiivisen digitaalisen kirjapainon kanssa kustantaja voi painattaa haluamansa kirjan missä tahansa päin maailmaa ja siten huolehtia siitä, että kirjaa on aina saatavilla.”

Digitaalinen painotekniikka on tehnyt mahdolliseksi kirjojen tarvepainatuksen, ja Printondemand-worldwide on menestynyt tällä alalla erittäin hyvin. Pääosa yrityksen painamista kirjoista on yksittäiskappaleita, mutta sen palveluvalikoimaan kuuluvat myös suuremmat, enimmillään 1 500 kappaleen painokset. Kustantajille tämä tarjoaa vaihtoehtoja aina varaston täydennyksestä ensipainosten tilaamiseen.

POD-image1

”Tehokkuus on tärkeää, mutta vähintään yhtä tärkeää on luotettavuus. Jos yrityksen hankkima huippulaitteisto on 10 % ajasta poissa käytöstä, syntyy ongelmia. Canonin kanssa meillä ei ole ollut tätä ongelmaa. Vaikka laite menisi epäkuntoon, katko ei kestää kauaa, sillä huoltohenkilöstö on paikalla alle kahdessa tunnissa.”

Andy Cork, Printondemand-worldwiden toimitusjohtaja