Digikuva-lehden (16/2008) testissä ulkoiset salamat: Canon Speedlite 580EX II sarjansa paras ja testivoittaja!

Digikuva-lehti testasi neljä Canoniin sopivaa ulkoista salamalaitetta. Canon Speedlite 580 EX II ansaitsi testin käkisijan. Myös Canon Speedlite 430 EX II arvioitiin pieneksi ja käteväksi, joka kytkeytyy vaivatta Canon EOS -kameroiden automatiikkaan. Lue lisää alla olevasta koosteesta.

”Useimmissa järjestelmäkameroissa on sisäänrakennettuna salamalaite. Se on joissakin tapauksissa hyvä apu. Kuitenkin ulkoisella salamalaitteella saa paljon parempia valokuvia sekä sisällä että ulkona.”

Canon Speedlite 580EX II: Sarjansa paras

”Jos haluaa monipuolisen salaman Canon EOS-kameraa, eikä hinta ole tärkein valintaperuste, on speedlite 580EX II paras valinta. Salama on selvä testivoittaja. Samalla se on kalleinkin, mutta tarjoaa vastinetta hinnalle. Ohjeluvulla 58 on tehokkain ja vinjetointia näkyy vain aivan kuvan nurkissa. Suuren tehon ansiosta salama toimii hyvin orjasalamana ja valaisee hyvin sateenvarjon tai softboxin avullakin. Speedlite 580EX II toimii myös orjasalamien ohjaussalamana ja sen apuvalo auttaa tarkentamaan lähes kaikissa normaaleissa kuvaustilanteissa. Salamassa on vedenpitävä rakenne. Välähdyspää kääntyy 180 kumpaankin suuntaan ja 90 astetta ylöspäin.

Sisäänrakennettu heijastin

Speedlite 580 EX II:ssa on 14 ohjelmoitua asetusta ja salaman päältä saa esille heijastimen, jos haluaa pehmentää valoa esimerkiksi muotokuvissa. Heijastimen avulla valo pehmenee jonkin verran. Hajottimen avulla valon saa riittämään 14 mm:n polttovälille asti. Speedlite 580 EX II:ssa on samanlainen metallinen kiinnitysjalka, kuin 430EX II:ssa. Salaman kiinnittäminen kameran päälle on nopeaa ja varmaa. Salamalaitteen säädin on samantapainen kuin Canonin EOS-kameroissa. Tämä merkin käyttäjälle salama tuntuu pian tutulta.” 
  
Arvosana: 90%:
Suorituskyky: 91%
Toimii äänettömästi. Loistava ohjaussalamana. Pieni vinjetointi.
Toiminnot: 89%
Ohjeluku on 58. Kääntyy 180 kummallekin sivulle. Ei päivitettävissä.
Käyttömukavuus: 91%
Toimii nopeasti. Salamaa voi ohjata kameran avulla.
Hinta: 82%   
Selvästi paras salama EOS-käyttäjille. Hinta on silti vähän turhan korkea.

Yhteenveto: Kaikkien toimintojen säätäminen on nopeaa. Erinomainen apuvalo toimii kameran tarkennuksen apuna pimeässä kuvattaessa. Paras EOS-kameroiden salamalaite.

Takaisin >>

spacer
					image