CMOS-kenno

Canon suunnittelee, kehittää ja valmistaa kameroidensa CMOS-kennot itse. Tuotantoprosessin kaikkien osatekijöiden pitäminen Canonin omissa käsissä on mahdollistanut tunnetun EOS-kuvanlaadun takaavat osatekijät – suurikokoiset kennot, laajan dynaamisen alueen ja vähäisen kohinan.

CMOS erottuu edukseen
Canonin CMOS-kennotekniikka tarjoaa monia merkittäviä etuja perinteisiin CCD-kennoihin verrattuna. Pikselikohtaiset vahvistimet nopeuttavat merkittävästi kuvasignaalin siirtymistä kuvaprosessoriin. Tarpeettomien pikselivarausten välttäminen pienentää virrankulutusta ja pidentää akun käyttöikää. Alhainen kohinataso takaa tarkat ja laadukkaat kuvat myös suuria ISO-herkkyyksiä käytettäessä. Kiinteää ja satunnaista kohinaa vähentävä kennon sisäinen piiri mahdollistaa kuvaamisen jopa ISO-herkkyydellä 6 400. Kennon edessä oleva alipäästösuodatin ehkäisee värivirheitä ja moiré-ilmiötä, joita joskus esiintyy korkearesoluutioisissa kuvissa.

Laaja dynaaminen alue
Canonin CMOS-kennojen suuret pikselit mahdollistavat laajan dynaamisen alueen. Se parantaa kuvien kontrastia ja yksityiskohtia varjo- ja valoalueilla. Värien ja valon hienoiset sävyerot toistuvat tarkkoina. Lisäksi suuret pikselit keräävät valon tehokkaammin, mikä merkitsee parempaa herkkyyttä heikoissa valaistusolosuhteissa.

Kennokoot
APS-C (22,5 x 15 mm):  EOS 40D, EOS 450D, EOS 400D
APS-H (29 x 19 mm):   EOS-1D Mark III
Täysikokoinen (36 x 24 mm):  EOS-1Ds Mark III, EOS 5D

Picture_CMOS Sensor 2

Katso lisätietoja Canonin CMOS-kennon eduista klikkaamalla tästä.