Canon EOS 550D

Digikuva-lehden (8/2010) testissä Canon EOS 550D: Digikuva suosittelee!

Canon EOS 550D - Digikuva suosittelee! Digikuva-lehti testasi Full HD -video-ominaisuudella varustetun Canon EOS 550D-järjestelmäkameran ja totesi sen olevan järjestelmien huippua hintaluokassaan. Lue lisää oheisesta koosteesta.

"EOS 550D:llä otetut kuvat ovat kerta kaikkiaan parempia kuin mitkään muut näkemämme alle 1000 euron kameralla kuvatut. Kun perehdyimme uutuuteen tarkemmin, vakuutuimme sen laadukkuudesta vain lisää."

"Kameran näyttö on selvästi aikaisempaa parempi. LCD-näytön koko on 3,0 tuumaa ja sen kuvasuhde on nyt ensimmäistä kertaa 3:2 eli sama kuin kennon. Sen vuoksi kuva näkyy täyskokoisena suorakatselussa ja selailussa eikä kuvaan tule mustaa reunaa."

"Valonmittaus on uusi. Parannus on tärkeä ja onnistunut, koska edeltävä malli alivalotti kuvia aina silloin tällöin. Painikkeita on vähän ja ne toimivat hyvin. Kameran takana olevalla Q-painikkeella pääsee nopeasti käsiksi useimpiin tärkeisiin säätöihin, esimerkiksi ISO- ja Picture Style -säätöihin."

"Canon on todella panostanut videotoimintoihin. Videota voi kuvata sekä Full HD -laatuisena että vakiomuodossa. Sisäänrakennettu mikrofoni on hyvälaatuinen."

Canon EOS 550D arvioitiin seuraavasti:

Arvosana: 92 %

Kuvanlaatu: 95 %. Parempi kuvan ja videon laatu kuin missään muussa alle 1000 euron kamerassa.
Toiminnot: 88 %.  Hyvät toiminnot. Akku ei yhteensopiva, salama on heikko, näyttö ei käänny.
Käyttömukavuus: 87 % Hyvät valikot ja suorakatselu. Painikkeiden sijoittelu kaipaa parannusta.
Hinta: 90 %.  Hyvä kuvanlaatu. Pakettiobjektiivi ei sovi videolle, mutta on tarkka.

Yhteenveto: EOS 550D on järjestelmien huippua hintaluokassaan. Se on pieni, kevyt ja helppokäyttöinen. Se on lähes samaa tasoa kuin ammattikäyttöönkin sopiva Canon EOS 7D, mutta lähes puolta halvempi.

Tuotesivulle >>

spacer
					image