EOS 350D

Digikuva-lehden (9/2006) vertailussa Canon EOS 350D testivoittaja hyvällä kuvanlaadullaan!

EOS 350D Digikuva-lehti testasi uusimmassa numerossaan 4 järjestelmäkamerapakettia, joiden hinnat objektiiveineen olivat tuhannen euron kahden puolen. Canon EOS 350D oli lehden testin voittaja.

Ohessa otteita artikkelista.

"Digitaalisten järjestelmäkameroiden myynti on noussut vime vuosina nopeasti. Ilmiölle voidaan löytää useita syitä. Ensinnäkin järjestelmäkameroiden kuvanlaatu on muihin digikameroihin verrattuna erinomainen. Lisäksi kuvaajalla on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa esimerkiksi terävyysalueeseen aukkoa säätämällä. Toinen syy on monipuolisuus. Objektiivien, salamalaitteiden ja muiden lisälaitteiden avulla järjestelmäkamera mukautuu monenlaisiin kuvaustarpeisiin. Viimeisenä mutta ei vähimpänä on digitaalisten järjestelmäkameroiden laskeva hintakehitys. Edullisimmillaan järjestelmäkameran objektiiveineen saa jopa reilusti alle tuhannen euron."
"Testissä kuvanlaadun painoarvo oli hyvin suuri. Tällä alueella yksikään kilpailijoista ei horjuttanut Canon EOS 350D:n kärkitilaa, vaikka kaikilla saa hyviä kuvia."

Ohessa arvio testivoittajasta

Canon EOS 350D sai testissä 8,9 pistettä: Hyvä kuvanlaatu.
"Canonin mallissa 350D on kahdeksan miljoonan pikselin kuvakenno. Canonin kuvanlaatu on parempi kuin kilpailevissa malleissa. Etenkin käytettäessä korkeita ISO-herkkyysarvoja testin muut kamerat eivät pystyneet Canonin kaltaiseen suorituskykyyn. Jopa herkkyydellä ISO 1600 kuvissa on vain hyvin vähän kohinan aiheuttamaa rakeisuutta. Kameran automaattinen tarkennus toimii nopeasti ja luotettavasti. Heikossa valossa se käyttää apuna tarkennuksen apuvaloa.

Pieni ja pimeä näyttö
Kameran nestekidenäytön koko on vain 1,8 tuumaa. Se on testin pienin ja tummin. Myös kameran asetuksista kertova nestekidenäyttö voisi olla parempi. Se hankaloittaa kameran säätämistä. Kamerasta saa melko hyvän kuvausotteen, mutta ei kuitenkaan yhtä hyvää kuin testin muista kameroista. Canonin pakettiin kuuluva objektiivi on EF-S 18-55mm. Se vaikuttaa rakenteeltaan hieman halvalta eikä sen varustukseen kuulu vastavalosuojaa, kuten testin muissa pakettiobjektiiveissa. Vastavalosuoja on siten ostettava erikseen. Objektiivin optinen laatu on kuitenkin kunnossa."

+ Paras kuvanlaatu, nopea tarkennus, valikot suomeksi
- Ergonomiassa puutteita, pienin näyttö, objektiivin rakenne

spacer
					image
Tuotesivulle
EOS 350D