Vauhtia – EOS-1D X Mark II

eos-1d-x

14–16 kuvaa sekunnissa

Huippunopeaa suorituskykyä nopeaan toimintaan.

14 kuvaa/s käytettäessä seuraavaa automaattitarkennusta tai automaattivalotusta, 16 kuvaa/s kuvattaessa näytöllä

Ammattivalokuvaaja ei saa koskaan toista tilaisuutta. Siksi hän haluaa ikuistaa tärkeimmät hetket, kuten maalien tuuletukset tai maaliviivan ylityksen, varmasti, tarkasti ja terävästi. Canonin tuotekehittäjät tietävät tämän. Siksi peilinhallinnan nopeus on nyt peräti 14 kuvaa/s1 käytettäessä seuraavaa automaattitarkennusta ja automaattivalotusta.

Näytöllä kuvattaessa suorituskyky on vielä vaikuttavampi: jatkuvan kuvauksen nopeus on 16 kuvaa/s1, kun tarkennus ja valotus on säädetty ensimmäisellä laukaisulla. Tämä kuvataajuus ylittää aiemman EOS-1D X -mallin peilin lukituksen enimmäisnopeuden. Lisäksi kuvaa voi katsella kuvaamisen aikana näytöllä.

1 Enimmäisarvo nopeassa jatkuvassa kuvauksessa täyteen ladatulla akku LP-E19:llä valotusajan ollessa 1/1000 s tai lyhyempi, enintään ISO 51200 -herkkyydellä ja suurimmalla aukolla (objektiivin mukaan)

eos-1d-x

Kaksi DIGIC 6+ -prosessoria

EOS-1D X Mark II -kameran edustakäsittelypiiri ja kaksi DIGIC 6+ -prosessoria takaavat nopean signaalinkäsittelyn ja 20,2 megapikselin CMOS-kennon tehokkaan toiminnan. Uskomattoman tehokkaat prosessorit laajentavat valotusvaraa, parantavat kohinanpoistoa sekä suurilla että pienillä ISO-herkkyyksillä, tuottavat kuviin Canonin kameroista tunnetut luonnolliset ihon värisävyt, tekevät erilaisia objektiivinkorjauksia JPEG-kuviin reaaliaikaisesti jopa 16 kuvan sekuntinopeudella ja tallentavat DCI 4K -laatuista videota jopa 60 kuvan sekuntinopeudella tai Full HD -videota jopa 120 kuvan sekuntinopeudella.

Nopeasti palautuva peiliteknologia

EOS-1D X Mark II -kameran suuret kuvataajuudet ja tarkka ja nopea automaattitarkennus edellyttävät, että kameran peilit eivät saa tehdä ylimääräistä liikettä, ja niiden on palattava paikoilleen mahdollisimman nopeasti ja täsmällisesti. Tämän vuoksi EOS-1D X Mark II -kamerassa on kaksimoottorinen peilinhallintajärjestelmä, jonka tehokkaat moottorit ohjaavat erikseen peilien ja sulkimen toimintaa. Näin kamera toimii nopeasti, mutta samalla nämä kaksi vaihetta on erotettu siten, etteivät ne vaikuta toisiinsa. Peilien ohjausmoottorissa ja sulkimen viritysmoottorissa on liikkuva elastinen tuki, joten kamera toimii hiljaisemmin eikä tärise kuvattaessa.

eos-1d-x

CFast 2.0™ -mediakortti

EOS-1D X Mark II on ensimmäinen EOS-stillkamera, jossa on CompactFlash-korttipaikan lisäksi CFast 2.0™ -korttipaikka. CFast 2.0™ -kortti on samankokoinen kuin CompactFlash-kortti, mutta siinä ei ole ulkonevia liittimiä, joten sekä kortti että liittimet ovat kestävämpiä. CFast 2.0™-kortin suurin kirjoitusnopeus on tällä hetkellä 440 Mt/s eli kolme kertaa nopeampi kuin nopeimman CompactFlash-kortin kirjoitusnopeus (150 Mt/s). Suuren kirjoitusnopeuden ansiosta kameralla voi kuvata 170 täyden tarkkuuden RAW-kuvaa yhtenä sarjana. Lisäksi exFAT-muodon tuki2 poistaa 4 Gt:n tiedostokokorajoituksen, joten tiedostoja ei tarvitse yhdistää videoita kuvattaessa.

2 4 Gt:n tiedostokokorajoitus on edelleen käytössä aiempaa FAT32-muotoa varten, jota on käytetty 128 Gt:n tai sitä pienemmissä CF-korteissa.

eos-1d-x

Tarkka nestekidekosketusnäyttö

EOS-1D X Mark II -kameralla otettuja laadukkaita valokuvia voi katsella laadukkaasta nestekidenäytöstä heti kuvaushetkellä. EOS-1D X Mark II -kamerassa on tätä varten Clear View LCD II -näyttö, jonka kuvasuhde on 3:2 ja koko 3,2 tuumaa. Näytön pikselitiheyttä on lisätty EOS-1D X -malliin verrattuna noin 1,25-kertaisesti niin, että pisteiden määrä on 1,62 miljoonaa.

Kapasitiivisessa kosketusnäytössä on helppo valita tarkennuspisteitä tai muuttaa niitä, ja käytettävissä on myös suurennettu näkymä näytöllä kuvausta tai videokuvaustilaa varten.

Älykäs etsin II

eos-1d-x

Ammattikuvaajan ei kannata irrottaa katsettaan kuvauskohteesta. Katseen nostaminen etsimestä voi tarkoittaa, että ratkaisevan tärkeä hetki jää huomaamatta. Canonin tuotekehittäjät ovat kuunnelleet EOS-kameroiden käyttäjien palautetta tarkasti ja lisänneet EOS-1D X Mark II -kameran etsimeen tietoja, joita kuvaaja voi mukauttaa omien tarpeidensa mukaan. Nyt asetuksia on helppo muuttaa ja kameran tila tarkistaa siirtämättä katsetta etsimestä.

Etsimessä voi tarkistaa ja säätää kaikkia asetuksia, kuten kuvaustilaa, mittaustapaa, valkotasapainoa ja kuvaustapaa, ja siinä näkyy myös välkynnän tunnistusta koskeva ilmoitus.

Etsimen peitto on lähes 100 prosenttia kuva-alasta, joten kuva näkyy siinä kokonaisuudessaan. Kuvattava näkymä täyttää koko 20 mm:n etsimen, joten kuvan voi rajata juuri halutulla tavalla.

Kaksisuuntainen elektroninen vesivaaka

eos-1d-x

Kaksisuuntainen sähköinen vesivaaka auttaa kuvaajaa pitämään kameran suorassa kuvaamisen aikana. Tästä on hyötyä esimerkiksi kuvattaessa horisonttia tai rakennuksia. Kamera havaitsee sekä eteen- ja taaksepäin että sivulta sivulle suuntautuvan liikkeen 1 asteen välein, ja vesivaaka näkyy etsimessä (tarkennuspisteiden yläpuolella) ja nestekidenäytössä. Vesivaaka on kätevä työkalu esimerkiksi öisin, kun viitepisteitä on vaikea erottaa etsimessä.

Mukautettava pikavalintanäyttö

Jokainen kuvaaja työskentelee omalla tavallaan. Jokaisella heistä on myös omat tapansa kuvaustietojen ja -parametrien tarkistamiseen ja säätämiseen. Jotta työskentely olisi mahdollisimman sujuvaa, kameran mukautetussa pikavalintanäytössä olevien kuvakkeiden tyyppiä, kokoa ja paikkaa voi muuttaa helposti. Näin useimmin käytetyt asetukset löytyvät vaivattomasti.

eos-1d-x

Entistä lujatekoisempi ja luotettavampi

EOS-1D X Mark II on Canonin huipputason ammattilaiskamera, joka on suunnittelun ja testaustandardien osalta selvästi muita digitaalisia EOS-järjestelmäkameroita edellä. EOS-1D X Mark II -kameran suljin on suunniteltu kestämään keskimäärin 400 000 käyttökertaa, ja peilin sekä sen ohjaimien suorituskyky on vastaavaa tasoa.

Sisäiset käyttömekanismit on suunniteltu ja arvioitu yleiseltä kestävyydeltään ammattilaistasoisiksi. Myös kuvaajan käyttämät painikkeet ja säätimet on testeissä todettu yhtä kestäviksi.

Magnesiumseosrunko ja erinomainen säänkestävyys

Aiempien EOS-1-sarjan kameroiden tapaan EOS-1D X Mark II on suunniteltu jatkuvaan ammattilaiskäyttöön ankarissakin olosuhteissa. Siinä on sama pöly- ja roiskesuojattu runko kuin EOS-1D X -mallissa. Tarkoin suojatut painikkeet ja liitokset pitävät veden ja pölyn pois kameran sisäosista. Kameran kanssa käytettävien Canonin L-sarjan EF-objektiivien ja Speedlite 600EX-RT -salamalaitteen sääsuojaus on varmistettu liitoskohtien kumitiivisteillä. Magnesiumseoksesta valmistetun rungon ja sisärakenteen ansiosta kamera on tukeva ja lujatekoinen ja sopii kovaankin ammattilaiskäyttöön.

eos-1d-x
eos-1d-x

Lämmön hajaantuminen

Kun kuvaat videota tai valokuvia nopeasti ja jatkuvasti pitkän aikaa ilman taukoja, CMOS-kenno ja kaksi DIGIC 6+ -prosessoria käsittelevät valtavia tietomääriä. Tämä tuottaa paljon lämpöä. Lämpö siirtyy kennosta ja prosessoreista akkulokeron yläosaan ja hajaantuu erityisen lämpöputken kautta. Näin kamera pysyy aina käyttövalmiina.

EOS-1D X Mark II -kameran lämmönpoistojärjestelmä ja tehokkaat prosessorit takaavat, että 4K-videota voi kuvata tauotta jopa 29 minuuttia ja 59 sekuntia.