Automaattitarkennus – EOS-1D X Mark II

Lukitse, seuraa ja kuvaa

Vaarallisen teräviä kuvia.

eos-1d-x

360 000 pikselin RGB- ja infrapunamittausanturi

Kamerassa on 360 000 tehollisen pikselin RGB- ja infrapunamittausanturi (736 x 496, lähes WVGA+-tarkkuus). Arvioiva mittaus ja arvioiva salaman mittaus perustuvat anturin havaitsemiin tietoihin. Anturin sisältämät infrapunapikselit havaitsevat infrapunavalon ja auttavat EOS-kameran näkymäntunnistusjärjestelmää analysoimaan näkymiä ja parantavat automaattitarkennuksen tarkkuutta. Infrapunapikseleitä ja RGB-pikseleitä käytetään myös kirkkauden, värien ja kasvojen tunnistamiseen. Algoritmi käyttää kohteen tunnistamiseen etäisyystietojen lisäksi kasvojentunnistustietoja ja väritietoja.

Mittausanturia tukee oma DIGIC 6 -prosessori, joka käsittelee kaikki väri- ja kasvontunnistustiedot ja tunnistaa kuvauskohteet erittäin tarkasti.

eos-1d-x
eos-1d-x

EOS iTR -järjestelmä

360 000 pikselin RGB- ja infrapunamittausanturin kasvojen- ja värientunnistusominaisuudet siirretään EOS Intelligent Tracking and Recognition -automaattitarkennusjärjestelmään. EOS-1D X MARK II -kameran EOS iTR -automaattitarkennusjärjestelmä sisältää EOS 7D Mark II -mallista löytyvät parannetut algoritmit, jotka helpottavat kuvauskohteen seuraamista merkittävästi.

Kasvojentunnistustilan lisäksi kamerassa on kohteen seurantatila niitä kuvaustilanteita varten, joissa kohteen kasvot eivät ole näkyvissä tai pääkohde ei ole ihminen.

eos-1d-x

AI Servo AF III+

Canonin jatkuva AI servo AF III+ -tarkennus käyttää tarkennusalgoritmia, joka yhdessä EOS iTR -järjestelmän (EOS Intelligent Tracking and Recognition) kanssa parantaa seurannan herkkyyttä kuvattaessa kohdetta, joka voi liikkua äkillisesti. Näin tarkennus onnistuu myös tilanteissa, joissa tarkentaminen on vaikeaa.

EOS-1D X Mark II -kamerassa on kuusi kuvaustilanteeseen perustuvaa Case-automaattitarkennusasetusta, joista voit valita kohteelle sopivimman. Näissä asetuskokonaisuuksissa on omat asetukset seurantaherkkyydelle, nopeutuvalle/hidastuvalle seurannalle ja tarkennuspisteen automaattiselle vaihdolle. Näitä parametreja voi myös mukauttaa omien mieltymysten mukaisesti.

61 pisteen laajennettu automaattitarkennusalue

eos-1d-x

Sekä ammatti- että amatöörivalokuvaajat ovat toivoneet tarkennuspisteiden kattaman alueen kasvattamista. EOS-1D X Mark II -kamerassa tarkennuspisteet on sijoiteltu laajemmalle alueelle. Keskialue on pystysuunnassa 8 prosenttia laajempi ja reuna-alue 24 prosenttia laajempi. Tämä tuo lisää vapautta kuvauskohteiden sommitteluun.

41 ristikkäistyyppistä ja viisi kaksoisristikkäistyyppistä tarkennuspistettä1 laajentavat EOS-1D X Mark II -kameran tarkennuksen ulottuvuutta entisestään. Ristikkäistyyppiset tarkennuspisteet mahdollistavat täsmällisemmän automaattitarkennuksen laajemmalla kehyksen alueella. Näin tarkennus on aina optimaalinen, mikä on tärkeää nopeasti liikkuvia kohteita kuvattaessa. Kaikki 61 tarkennuspistettä ja 41 ristikkäistyyppistä tarkennuspistettä voidaan valita yksittäin.

1 Tarkennuspisteiden, ristikkäistyyppisten ja kaksoisristikkäistyyppisten tarkennuspisteiden määrä vaihtelee objektiivin mukaan.

eos-1d-x

Tarkennuspisteen valinta

Käytä kaikkia 61:tä tarkennuspistettä yhdessä tai ryhmittele ne siirrettäviin alueisiin, joilla saat kuvaan myös kuva-alueen reunoilla olevat kohteet. Voit myös valita vain yhden tarkennuspisteen ja tarkentaa kuvan tiettyyn alueeseen.

EOS 7D Mark II -kameran suosittu laaja vyöhyketarkennus on otettu mukaan myös EOS-1D X Mark II -kameraan. Se helpottaa liikkuvan kohteen seuraamista ja kuvan tarkkaa sommittelua, jos kyseessä on nopeasti liikkuva kohde.

61 tarkennuspistettä ja 21 ristikkäistyyppistä tarkennuspistettä f/8-aukolla

eos-1d-x

Luonto- ja urheilukuvaajat joutuvat usein käyttämään suuria teleobjektiiveja ja polttovälin muuttajia päästäkseen lähelle kohdetta. Tämä rajoittaa automaattitarkennuksen käytettävyyttä, koska aukon asetus on tällöin f/8. 1D X -mallin yksipisteistä f/8-aukolla tapahtuvan automaattitarkennuksen yhteensopivuutta on parannettu EOS-1D X Mark II -kamerassa merkittävästi enintään 61-pisteiseksi2, ja ristikkäistyyppisiä pisteitä on peräti 21. Kohteen seuraamista helpottava vyöhyketarkennus ja EOS iTR -automaattitarkennus toimivat tehokkaasti silloinkin, kun kuvaamiseen käytetään teleobjektiivia ja polttovälin muuttajia.

2 Tarkennuspisteiden ja ristikkäistyyppisten tarkennuspisteiden määrä vaihtelee objektiivin mukaan.

eos-1d-x

Automaattitarkennus – EV-3

Automaattitarkennusjärjestelmä helpottaa kohteen pitämistä tarkennettuna haasteellisessakin valaistuksessa. Automaattitarkennuksen matalan voimakkuuden raja on nostettu EV-3:een3. Sillä on helppo kuvata myös esimerkiksi heikossa valaistuksessa, jossa automaattitarkennusta on aiemmin ollut mahdotonta käyttää tai se on ollut liian hidas ja epätarkka.

3 EV-3 yhdessä keskeisessä tarkennuspisteessä arvoilla f/2,8, 23 °C ja ISO 100

Punaisena näkyvät valaistut tarkennuspisteet

EOS-1D Mark IV -mallissa ensimmäistä kertaa esitelty punainen tarkennuskehys on tuotu takaisin EOS-1D X -kameran käyttäjiltä saadun palautteen seurauksena. Valaistun kehysnäytön lisäksi EOS-1-sarjaan on otettu mukaan myös EOS Intelligent Scene Analysis -järjestelmä sekä optinen järjestelmä, jossa on punainen päällekkäisvalotusnäyttö. Rajausta helpottaa heikossa valaistuksessa se, että tarkennuspiste on helppo havaita ja valita saman tien.

eos-1d-x

Välkynnän tunnistus

Jos loisteputkien tai muiden välkkyvien valojen valossa kuvattaessa käytetään lyhyttä valotusaikaa, kuvien valotuksessa ja väreissä voi olla vaihtelua valon välkyntätaajuuden vuoksi. EOS-1D X Mark II – kuten EOS 7D Mark II, EOS 5DS R ja EOS 5DS – tunnistaa valonlähteiden välkyntätaajuuden ja säätää kuvien ottamisen ajoitusta siten, että kuvat otetaan valaistuksen ollessa lähes kirkkaimmillaan, jolloin välkynnän vaikutus kuviin vähenee. Tämä toiminto toimii 100 hertsin ja 120 hertsin välkyntätaajuuksien kanssa, ja sen algoritmia on parannettu siten, ettei kamera tunnista välkyntää virheellisesti.

0%