4K-videot – EOS-1D X Mark II

eos-1d-x

4K60p-videot

Lumoa yleisö henkeäsalpaavalla kuvanlaadulla.

eos-1d-x

Dual Pixel CMOS -automaattitarkennus

Dual Pixel CMOS AF on kennopohjainen, vaiheentunnistukseen perustuva automaattitarkennustekniikka. Se on suunniteltu sulavaan ja tehokkaaseen tarkennuksen seurantaan videokuvauksessa ja nopeaan automaattitarkennukseen stillkuvauksessa näytöllä kuvattaessa. Tämä Canonin kehittämä tekniikka sopii erinomaisesti ammattitasoisten tehosteiden luomiseen, joissa tarkennuspistettä siirretään. Lisäksi käyttäjää kohti liikkuva kohde voidaan pitää terävänä samalla kun tausta säilyy sumeana, mikä on EOS-videoiden olennainen piirre.

EOS-1D X MARK II -kameran tarkennusnopeus on 10-portainen, mikä on kaksinkertainen EOS 7D Mark II -mallin viisiportaiseen nopeuteen verrattuna. Näin tarkennuspiste siirtyy nopeammin ja sulavammin. Nyt automaattitarkennus kattaa noin 80 prosenttia kennon alueesta, ja se toimii kaikkien EF-objektiivien kanssa kaikissa kuvausolosuhteissa. Sen kanssa voi lisäksi käyttää kaikkia videokuvauslaatuja ja -kokoja.

Näyttäviä EOS 4K 60p -videoita

Digitaalisilla järjestelmäkameroilla tapahtuvaan videokuvaukseen liittyvä Canonin asiantuntemus kiteytyy EOS-1D X Mark II -kamerassa, joka tarjoaa elokuvien ja dokumenttien tekijöille mahdollisuuden kuvata tarinansa huikealla 4K-tarkkuudella ja eri kuvataajuuksilla. 4K-videot tallennetaan sisäisesti DCI 4K -standardilla (4096 x 2160, kuvasuhde 17:9) kuvakennon alkuperäisellä tarkkuudella. Näin kuva on aina äärimmäisen terävä ja laadukas.

4K-työnkulkuun joustavuutta tuo laaja kuvataajuuksien valikoima: 23,98, 24, 25, 29,97, 50 tai 59,94 kuvaa/s. Vaikka tarkennuksen sanotaan olevan 4K-kuvauksessa hankalaa, EOS-1D X Mark II -kamerassa se onnistuu helposti Dual Pixel CMOS -automaattitarkennuksella. Sisäiseen tallennukseen suositellaan CFast 2.0™ -mediakorttia. EOS-1D X Mark II -kameralla voi tallentaa jopa 29 minuuttia 59 sekuntia jatkuvaa 4K-videota valitulla kuvataajuudella.

eos-1d-x

8,8 megapikselin kuvankaappaus 4K-videoista

4K-videoista (jopa 60 kuvan sekuntinopeudella kuvatuista) voi myös tallentaa yksittäisiä kuvia 8,8 megapikselin stillkuviksi. Käyttäjä voi katsella videokuvaa kameran takanäytöllä ja tallentaa haluamansa kuvan. Tästä on hyötyä esimerkiksi tilanteissa, joissa kuvataan liikkuvia kohteita suurilla nopeuksilla, tai kun asiakkaalle täytyy toimittaa sekä stillkuvia että suuritarkkuuksista videokuvaa.

Suuren kuvataajuuden 120p-video

EOS-1D X Mark II -kameralla pystyy kuvaamaan 4K-videon lisäksi Full HD -videota 120P- tai 100P-kuvataajuudella. Monet kamerat, joilla voi kuvata suuren kuvataajuuden videoita, lukitsevat tarkennuksen. EOS-1D X Mark II -kamerassa on kuitenkin Dual Pixel CMOS -automaattitarkennus, jota voi käyttää jopa 120P-/100P-kuvataajuuksilla.

Suuren kuvataajuuden video tallennetaan hidastettuna ¼-nopeudella ilman ääntä siten, että aikakoodi laskee neljä sekuntia jokaista kuvattua sekuntia kohti. Tallennusaika on enintään 7 minuuttia ja 29 sekuntia.

eos-1d-x

HDMI-lähtö

Puhdasta pakkaamatonta Full HD -videota (4:2:2, 8-bittinen) voi tallentaa ulkoisesti HDMI-lähdön kautta1. Myös ääntä voi lähettää HDMI-liitännän kautta, joten sitä voi tarkkailla ulkoisen laitteen avulla ja tallentaa siihen.

Vaihtoehtoisesti HDMI-liitäntään voi kytkeä ulkoisen näytön ja seurata siitä videon tallennusta. Videoasetustiedot voi tuoda näkyviin ulkoiseen näyttöön. Seurantaa helpottaa vielä sekin, että videon saa samanaikaisesti näkyviin kameran nestekidenäytössä ja ulkoisessa näytössä HDMI-liitännän kautta.

1 4K HDMI -lähtöä ei tueta.

Kuulokeliitäntä ja linjatulo

Mikrofoniliitäntään voidaan kytkeä ulkoinen mikrofoni stereoäänen tallennusta varten, ja kuulokeliitännän kautta voidaan tarkkailla äänitasoa tallennuksen aikana.

EOS-1D X Mark II -kamera tukee monia kuvataajuuksia, tallennusmuotoja ja videokuvauksen lisälaitteita. Se tarjoaa ammattilaistason videokuvaukseen paljon enemmän suorituskykyä kuin EOS-1D X.

eos-1d-x
eos-1d-x

Videoiden etäkuvaus

Langaton lähetin WFT-E8:aa käytettäessä videokuvauksen voi käynnistää tai pysäyttää älypuhelimella tai tabletilla Canon Camera Connect -sovelluksen kautta (iOS ja Android). Videokuvaus jatkuu, vaikka kameran ja älylaitteen välinen yhteys katkeaisi esimerkiksi kuvattaessa lennokin avulla. Myös WFT-palvelin on nyt yhteensopiva videokuvauksen kanssa, ja se tarjoaa enemmän hallintatoimintoja kuin Camera Connect -sovellus.