Väärennetyt akut

Väärennettyjä litiumioniakkuja ja latureita koskeva varoitus.

Varoitus koskee seuraavia Canon-tuoteryhmiä:

  • digitaaliset kompaktikamerat
  • digitaaliset järjestelmäkamerat
  • digitaaliset videokamerat

Vastikään on varmistunut, että Canonin digitaalisiin kompaktikameroihin, digitaalisiin järjestelmäkameroihin ja digitaalisiin videokameroihin tarkoitettuja väärennettyjä litiumioniakkuja ja latureita on liikkeellä markkinoilla, erityisesti Internet-huutokaupoissa.

Useimmiten väärennöksissä ei ole laatustandardeja vastaavia turvaominaisuuksia. Sen vuoksi akkuja käytettäessä tai ladattaessa voi ilmetä useita ongelmia:

  • tuotteen toimintahäiriö
  • epänormaali kuumeneminen
  • akun murtuminen, vuotaminen, räjähtäminen tai syttyminen tuleen
  • käyttäjän vammat, kuten palovammat ja sokeutuminen

Turvallisuuden takaamiseksi Canon pyytää, etteivät asiakkaat käyttäisi tai ostaisi epähuomiossa näitä tuotteita kaupasta tai Internetistä.

Huomaa, että Canon ei vastaa vioista tai onnettomuuksista, jotka aiheutuvat muiden kuin Canonin aitojen litiumioniakkujen ja latureiden käytöstä (mukaan lukien väärennetyt litiumioniakut ja laturit).

Canon arvostaa sitä, että käytät aitoja Canonin tuotteita jatkossakin.

Esimerkki väärennöksestä
(aidon tuotteen nimi: BP-511-akku)
Miten tunnistan aidon tuotteen?

Edellä mainittujen selvien merkkien lisäksi voit nähdä, onko tuote aito, tarkistamalla, onko akun pakkauksessa Canonin ainutlaatuinen hologrammi. Hologrammissa on sana "Canon" vaakaraidoilla. Raitojen välissä on kierrekuvio, jonka päälle on painettu sana "Genuine". Lisäksi väri muuttuu kullankeltaisesta vihreäksi, kun hologrammia kallistetaan edestä vaakatasoon. Jos tätä muutosta ei tapahdu, hologrammi on väärennetty. Tarkista hologrammi aina huolellisesti.

Lisätietoa väärennetyistä akuista löydät Camera & Imaging Products Associationin (CIPA) Internet-sivustosta kohdasta ”Notice Concerning Counterfeit Battery Packs” osoitteesta http://www.cipa.jp/battery/index_e.html.