HD-SDI-lähtö

SDI-lähtöliitäntää (Serial Digital Interface) käytetään yleensä vain laadukkaimmissa ammattilaisvälineissä. SDI on televisiostudioiden ja muiden lähetysyhtiöiden käyttämä standardiliitäntä (liitäntä on eritelty standardeissa SMPTE 259M ja SMPTE 292M).

Mikä on SDI? SDI on suuren siirtokapasiteetin liitäntä, jonka kautta voidaan siirtää pakkaamatonta digitaalista videokuvaa reaaliajassa. Tästä syystä SDI ja sitä käyttävät videokamerat sopivat reaaliaikalähetyksiin sekä videokuvan muokkaukseen ja seurantaan parhaalla mahdollisella laadulla. Koska SDI on suunniteltu pääasiassa ammattikäyttöön, se on myös yhteensopiva monien studiolaitteiden, kuten monitorien, nauhureiden ja vaihtajien, kanssa. (Vaihtaja on keskushallintayksikkö, jolla voidaan ohjata samanaikaisesti useaa eri kameraa.)

SDI siirtää pakkaamattoman SD- ja HD-videokuvan yhden kaapelin kautta. Pakkaamisen jälkeen nauhalle tallennetun HDV1080i-aineiston tietonopeus on 25 mbps, mutta suoran SD-SDI-aineiston vaatima siirtonopeus on 270 mbps. HD-SDI:n standardinopeus on huimat 1,485 Gbps.

Canonin SDI-liitännällä varustetut kamerat mahdollistavat pakkaamattoman videokuvan siirtämisen reaaliaikaisesti.

Canon XH G1:ssä on SDI-lähtöliitäntä, joka tukee aikakoodia ja ääniraitaa. Ne lähetetään yhdessä videosignaalin kanssa sulautetusti.

Yhteensopivat mallit:

spacer
					image
HD
Teknologia
Canonin HD-kamerajärjestelmä
Digic DV II
Canonin HD-optiikka
Full HD CMOS -kenno
Nopea Instant AF -automaattitarkennus
Optinen Super Range -kuvanvakain
Ominaisuudet
HD-SDI-lähtö
Gen lock -tulo
Aikakoodin tulo/lähtö
Progressiivinen kuvaus
HDMI-liitäntä
Mikrofonitulo ja äänen käsisäädöt
Täysi hallinta
Mikä tallennusmuoto?
Nauhalle tallennus
DVD-levylle tallennus
Kiintolevylle tallennus