Digikuva-lehden (2/2009) testissä laajakulmaobjektiivit: Canon EF-S 10-22 mm f/3.5-4.5 USM testivoittajaksi!

Digikuva-Testivoittaja Digikuva-lehti testasi 10 objektiivia, jotka sopivat järjestelmäkameroihin, joissa on polttovälikerroin, eli kinokokoa pienempi kenno. Lyhin polttoväli vastaa 15 mm. Lue lisää alla olevasta koosteesta.

Ohessa otteita artikkelista:
”Jos haaveilee kuvaavansa vaikuttavia arkkitehtuurikuvia tai maisemakuvia, joissa on voimakas perspektiivi ja mahtava terävyysalue, pitää alkaa etsiä kunnollista laajakulmaobjektiivia. Pienikennoisiin järjestelmiin ei alkuun saanut kunnollisia laajakulmia polttovälikertoimen vuoksi, mutta nyt pienikennoisillekin on jo upeita ja myös harrastajalle sopivia kohtuuhintaisia laajakulmazoomeja.” 
 
Canon EF-S 10-22 mm f/3.5-4.6 USM: Tasapainossa kamerassa – testivoittaja!
”Tämä objektiivi on suunniteltu EOS-kameroihin, joissa ei ole täysikokoista kuvakennoa. 10-22 mm:n polttoväli vastaa täyden kennokoon kamerassa 16-35 mm:n polttoväliä, koska polttovälikerroin on 1,6x. Objektiivi toimii mainiosti yhdessä kameran kanssa. Siinä on sisäänrakennettuna ultraäänitarkennusmoottori, joka on melkein äänetön. Tarkennuksen nopeus on varsin hyvä ja tarkennus on tarkka ja täsmällinen. Objektiivissa ei ole valitettavasti kuvanvakaajaa, jollainen saisi olla tämän hintaisessa objektiivissa auttamassa hämärässä.

Hieno terävyys ja kontrasti

Sekä terävyys että kontrasti ovat objektiivissa hyvät. Terävyys on paras keskellä ja se putoaa jonkin verran reunoille. Yksityiskohtien toisto on myös hyvä, mutta laajakulmaisimmassa asennossa on jonkin verran vinjetointia. Vääristymiä saadaan mitatuksi, mutta ne ovat vähäisiä objektiivin laajakulmaisuuden huomioon ottaen. Kromaattisessa aberraatiossa tumman ja vaalean alueelle tulee violetti väri. Tässä objektiivissa ei ole virhettä juuri lainkaan, joten sekin on kunnossa.” 
     
Arvosana: 87 %
Kuvanlaatu: 89 %
Hyvä terävyys ja kontrasti. Hyvät yksityiskohdat, vähän vääristymiä.
Toiminnot: 87 %
Äänetön tarkennus. Polttoväli vastaa 16-35 mm. Ei kuvanvakaajaa.
Käyttömukavuus: 89 %
Toimii täydellisesti pienikennoisten Canon EOS -kameroiden kanssa.
Hinta: 70 %   
Hinta ja laatu ovat korkeat. Kaipaamme kuvanvakaajaa.
 
Yhteenveto: Kun kaipaa tehokasta ja hyvää laajakulmaa, tämä on harkinnan arvoinen. Se tekee teräviä ja hienoja kuvia, kontrastikin on hyvä. Tähän hintaa voisi saada kuvanvakaajankin.

Tuotesivulle >>

spacer
					image