Whats Hot

EOS-kuvauskurssi – Automaattitarkennustavat

Tässä kuussa aiheena on erilaiset automaattitarkennustavat ja niiden käyttö.

Automaattitarkennustavat
Digitaalisen EOS -järjestelmäkamerasi automaattitarkennusjärjestelmä pystyy kirjaimellisesti tarkentamaan nopeammin kuin silmä.

Useampaa tarkennuspistettä käytetään, jotta voidaan varmistaa oikea tarkennus myös kuva-alan reunoilla sijaitseviin kohteisiin.  EOS 350D -kamerassa on seitsemän etsimessä näkyvää tarkennuspistettä.

Digitaalisessa EOS-kamerassa on kolme erilaista automaattitarkennusta:
1. Kertatarkennus – paikallaan pysyvien kohteiden kuvaamiseen
2. Ennakoiva automaattitarkennus – liikkuvien kohteiden automaattinen tarkennus
3. Automaattinen tarkennustavan vaihto – vaihtaa tarkennustavan automaattisesti kertatarkennuksesta ennakoivaan automaattitarkennukseen, jos kohde alkaa liikkua

Kertatarkennus
Automaattitarkennus aktivoituu, kun laukaisin painetaan puoliväliin. Kertatarkennusta käytettäessä tarkentaminen lukittuu, kun oikea tarkennus on saavutettu valitussa tarkennuspisteessä. Tarvittaessa voit tarkentaa uudelleen vapauttamalla laukaisimen ja painamalla sen jälleen puoliväliin.

Käytettävä tarkennuspiste näkyy punaisella pisteellä korostettuna. Kuulet äänimerkin (jos toiminto on päällä) ja etsimeen ilmestyy oikean tarkennuksen merkkivalo. Nyt voit ottaa valokuvan painamalla laukaisimen kokonaan pohjaan.


spacer
					image
You Connect | Syyskuu 2006
Digital IXUS -malliston uutuudet
Osallistu kilpailuun
IXUS 10 vuotta
Klassikon synty
Aito ja alkuperäinen
EOS-kuvauskurssi
You Connect -verkkolehdet
2005
2006
2007