no consumer

Canon on valmistanut jo 30 miljoonaa EF-objektiivia

Tammikuun 20. päivä oli Canonille juhlapäivä. Silloin yhtiön objektiivituotannossa ylittyi 30 miljoonan EF-objektiivin raja – ja vain vajaassa 20 vuodessa siitä, kun EOS-kamerajärjestelmä ja sen myötä uusi EF-objektiivikiinnitys lanseerattiin.

EF-objektiivien kiinnitysjärjestelmä tuotiin markkinoille vuonna 1987, kun mekaaniset kytkennät kameran ja objektiivin välillä korvattiin elektronisilla kontakteilla ja objektiivin sisäisellä automaattitarkennusmoottorilla. Tarkennusjärjestelmät ovat kehittyneet, kuvanvakaustekniikat ja linssielementtien materiaalit vaihtuneet, ja vedenpitävyyttä ja muotoilua on paranneltu, mutta itse EF-kiinnitysjärjestelmä on säilynyt ennallaan.

Ainutlaatuinen tuotevalikoima

Saatavilla on tällä hetkellä yli 60 erilaista EF-objektiivia, joiden polttovälit vaihtelevat 14 millimetristä aina 600 millimetriin. Valikoimaan kuuluu myös makro-objektiiveja, siirrettäviä ja kallistettavia objektiiveja, kalansilmäobjektiiveja sekä kuvanvakaimella varustettuja malleja. Ammattikuvaajien tarpeita palvelevat 22 korkealuokkaista L-sarjan EF-objektiivia.

Erityisen huolella valittujen optisten elementtien sekä kestävän, laadukkaan ja kosteussuojatun rakenteen ansiosta L-sarjan objektiivit edustavat Canon-objektiivien terävintä huippua niin käyttömukavuuden, piirtokyvyn kuin vedenpitävyyden osalta.

Tarkkuusobjektiivien perintö

30 miljoonan rajan ylittänyttä EF-objektiivituotantoa edelsivät miljoonat FD-objektiivit, jotka korvattiin EF-kiinnitysjärjestelmän objektiiveilla vuonna 1987. Vaihdettavien objektiivien lisäksi Canon on tuottanut miljoonia objektiiveja kompaktikameroihin ja videokameroihin, puhumattakaan ammattikäyttöön suunnitelluista video-objektiiveista, joita filmi- ja televisioteollisuus suosivat hyvän kuvanlaadun vuoksi.

spacer
            image