ASKARTELE JA TULOSTA

Jouluisen paperikranssin tekeminen

Vinkkiemme avulla voit askarrella kauniin jouluisen ovikranssin ja loihtia kotiisi talven taikaa. Tarvitset vain PiXMA-tulostimen, Canon Creative Parkin ja ripauksen luovuutta.
Upeasti koristeltu Creative Park -paperikranssi on ripustettu ulko-oveen, ja käsi ojentaa yhtä kranssin lahjakuvioista.

Virittäydy joulun tunnelmaan askartelutyön merkeissä ja valmista kaunis ovikranssi täydentämään juhlakauden sisustustasi. Yleensä kotia koristamaan valitaan joko oikeista kuusenhavuista valmistettu kranssi tai vintiltä vuosittain kaivettu keinotekoinen kranssi. Valmistamalla paperikranssin itse voit kuitenkin päästää luovuutesi valloilleen, ja se tuo myös vaihtelua perinteisiin joulukoristeisiin.

Askartelu on hauskaa ajanvietettä koko perheelle ja mukava tapa virittäytyä jouluiseen tunnelmaan. Joulun jälkeen paperikranssin voi joko säilyttää seuraavaa vuotta varten tai kierrättää.

Graafinen suunnittelija Chris Stenner valitsi jouluisen murattikranssin omaa kotiaan koristamaan, mutta Creative Parkin valikoimasta löytyy paljon eritasoisille askartelijoille sopivia malleja, mukaan lukien helppoja vaihtoehtoja pienten lasten kanssa puuhasteluun.

Katso, kuinka askartelu onnistui Chrisiltä, ja löydä parhaat vinkit oman uniikin paperikranssin tekemiseen.

Mallipohjan valinta

Käsi on ojentunut ottamaan jouluisen Creative Park -kranssipohjan Canon PIXMA -tulostimesta.

Ennen kranssipohjan tulostamista varmista, että tulostimessa on täysinäinen mustekasetti. Lue myös ohjeet huolellisesti, jotta yksikään vaihe ei jää vahingossa välistä.

Poika leikkaa pöydän ääressä huolellisesti orjanlaakerilehtikuviota mallipohjasta.

Chrisin Eli-poika osallistui askarteluun auttamalla kranssin viimeistelyssä, vaikka malli olikin monimutkainen.

Ennen kuin aloitat joulukranssin askartelun, tutustu Creative Park -sovellukseen tai verkkosivuun ja valitse mieleisesi mallipohja – muista ottaa vaikeusaste ja valmistamiseen kuluva aika huomioon. Jos sinulla on pieniä lapsia, kokeile tätä yksinkertaista joulukranssia. Chrisin valinta osui jouluiseen murattikranssiin, mutta valikoimasta löytyy myös Halloween-kransseja, sydämenmuotoisista valokuvista valmistettuja kransseja ja kukkakransseja – voit siis koristella ovesi hauskasti vuodenajasta riippumatta!

Chris tulosti mallinsa yhdistämällä ensin älypuhelimensa PIXMA-tulostimeen ja lataamalla sitten haluamansa pohjat Creative Park -verkkosivulta. Huom. Mallipohjat voi ladata myös sovelluksesta.

PIXMA TS7650i -tulostimen eloisat värit tekivät vaikutuksen Chrisiin. ”Värit ovat todella kirkkaita ja eloisia, minkä ansiosta punaiset marjat ja orjanlaakeri korostuvat kauniista kranssin ruskeasta rungosta”, hän kehuu.

Taita, kiinnitä ja kokoa

Käsipari ojentaa Creative Park -paperikranssia, joka on koristeltu pienillä paperisilla joululahjoilla.

Chris ja Eli maalasivat kranssin suurimmat osat täyteläisen ruskealla värillä, joka auttoi piilottamaan liimajäljet. Lapset voivat osallistua monimutkaisempien kranssien tekoon koristelemalla niitä maalilla ja piirroksilla.

Kädet asettelevat paperista lahjakoristetta jouluiseen Creative Park -paperikranssiin.

”Askartelu oli mahtava idea, ja meillä oli hurjan hauskaa”, Chris summaa. ”Se oli paljon palkitsevampaa kuin mitä odotin, ja Elin kanssa vietetyt nauruntäyteiset hetket olivat todella antoisia.”

Ennen askartelun aloittamista lue ohjeet huolellisesti ja seuraa vaiheittaisia ohjeita. Leikkaa kuviot saksilla tai käytä askarteluveistä haastavissa kohdissa. Aseta leikatut palat sivuun siten, että ne pysyvät järjestyksessä. Taittele ja vedä uria katkoviivoja pitkin, jotta mallipohjat pysyvät paremmin muodossaan liimausvaiheessa.

Chris käytti PVA-liimaa, mutta valitsitpa minkä liiman tahansa, muista antaa kuvioiden kuivua kunnolla ennen niiden käsittelyä. Chris huomasi, että PVA-liimaa käytettäessä kuviot kannattaa kiinnittää pyykkipojilla tai klemmareilla paikalleen kuivumisen ajaksi, jotta ne eivät menetä muotoaan. ”Liima ei kuivunut niin nopeasti kuin olisin toivonut, joten kiinnitin osioita yhteen pyykkipojilla kuivumisen ajaksi, ja se auttoi,” hän kertoo. ”Sillä välin, kun suurimmat osiot kuivuivat, keskityin pienempien palojen käsittelyyn.”

Jos valitsemasi malli vaatii paperin taivuttamista, työtä voi helpottaa käyttämällä liimapistoolia, jonka liima kuivuu nopeammin.

Kun kaikki osat ovat valmiita ja kuivia, on aika liimata ne yhteen. Chrisin valitsemassa kranssissa tähti- ja orjanlaakerikuviot sijoitetaan kranssin alaosaan ja Merry Christmas -teksti yläosaan. Muut kuviot, kuten lahjat ja punaiset marjat, voi kuitenkin sommitella haluamiinsa paikkoihin. Kranssista saa tehtyä entistä jouluisemman omilla pienillä muokkauksilla. Voit esimerkiksi lisätä marjoihin punaista kimalletta.

Loppusilaus

Isä ja poika istuvat pöydän ääressä keskittyneinä paperikranssiin, jonka he askartelevat Creative Park -mallipohjasta.

Paperikranssin tekemisestä voisi tulla hauska jouluinen perinne perheellenne – eli eiköhän kaiveta askartelutarvikkeet esiin? Joulukranssien lisäksi Creative Parkista löytyy myös muuta jouluista askarreltavaa, kuten köynnöksiä, banderolleja ja joulukalentereita.

Kun kranssi on valmis, voit viimeistellä sen haluamillasi tavoilla: lisää kranssiin esimerkiksi kimalletta tai paljetteja tai luo luminen tunnelma pumpulilla. Lopuksi pujota naru kranssissa olevan rei’iän läpi ja ripusta kranssi oveen roikkumaan. Kranssin voi ripustaa esimerkiksi oven kolkuttimeen tai liimattavaan koukkuun.

Jos sääolosuhteet ovat liian ankarat paperikranssille, voit koristaa sillä myös kotisi sisätiloja. Aseta kranssi esimerkiksi peilin tai ikkunan eteen tai vaikkapa ulko-oven sisäpuolelle. ”Kranssi näyttäisi hienolta myös eteisen porraskaiteeseen ripustettuna”, Chris ehdottaa. ”Silloin se on hienosti paraatipaikalla, ja kaikki näkevät sen heti astuttuaan ovesta sisään.”

Voit myös hyödyntää pienempiä Creative Park -malleja ja luoda niiden avulla oman ainutlaatuisen kranssisi: liimaa yhteen vaikkapa lumihiutaleita tai orjanlaakerinlehtiä tästä seinälle ripustettavasta kukkakimppumallista. Mikset antaisi luovuutesi kukkia kunnolla ja yhdistelisi mieleisiäsi osia eri mallipohjista? Esimerkiksi Chrisin ja Elin kranssien pieniä lahjakuvioita voisi helposti hyödyntää myös muissa luomuksissa.

Creative Parkista löydät kaiken tarvitsemasi upeiden joulukoristeiden luomiseen, halusitpa sitten askarrella yhdessä perheen ja ystävien kanssa tai antaa aikaa omalle luovuudellesi.

Tamzin Wilks

Vastaavia tuotteita

Aiheeseen liittyvät artikkelit