Artist Hattie Newman looks at the Canon EOS 4000D to configure some settings

LAVASTAJA HATTIE NEWMAN

Näin herätän ideani eloon Canon EOS 4000D:n avulla

Hattie Newman
Hattie Newman

Mallintekijä ja lavastaja


Hattie luo malleja ja lavasteita, joissa yhdistyvät huumori ja rohkean värikäs estetiikka. Lisäksi kaikki on tehty paperista.

Hattie valitsi materiaalikseen paperin jo taidekoulussa, koska se oli halpaa ja helposti saatavilla. Valintaa ei ole tarvinnut katua, sillä tänä päivänä hänen luomuksensa koristavat taidegallerioita, lehtiä, kirjoja, mainoksia ja nettisivuja ympäri maailman.

Hattie kuvailee projektiensa innoittajiksi melkein mitä tahansa: ”Galleriat, puutarhat ja rakennukset tai jokin aivan yksinkertainen asia, kuten väri, kuvio tai pinta.” Tästä syystä valokuvauksesta on muodostunut olennainen osa luomisprosessia.

"Etsin jatkuvasti uusia ideoita, joten jos huomaan jotakin kiinnostavaa, otan siitä kuvan. Siten voin palata sen pariin myöhemmin."

Saatat pitää myös seuraavista
EOS 4000D

EOS 4000D

Tällä helppokäyttöisellä 18 megapikselin EOS-kameralla otat korkealaatuisia luovia kuvia ja Full HD -videoita.

Artist Hattie Newman photographing botanics as inspiration for her work

Hattielle valokuvat ovat tärkeä keino jakaa ideoitaan ja keskeneräisiä töitä asiakkailleen, studioassistenteilleen ja seuraajilleen verkossa. Hän nauttii myös tekeillä olevien töiden dokumentoinnista: ”Minusta on mahtavaa taltioida kulissien takaisia tapahtumia, joten kamera kulkee aina mukana. Julkaisen kuvia blogissa tai somessa, ja joskus tulostan niitä portfoliota varten.”

”Työn alla olevasta mallista on tärkeä saada tarkkoja kuvia, jotta asiakas näkee, miltä se tulee näyttämään”, Hattie sanoo. Kuvanlaatu on aivan yhtä keskeistä myös lopullisten töiden kuvaamisessa. ”Tarvitsen korkealaatuisia kuvia aiemmista projekteista, sillä jos minun tarvitsee tehdä jotakin samanlaista, kuvan avulla voin palauttaa tekoprosessin mieleen.”

In the studio sharing images of the creative process

Aiemmin Hattie kuvasi puhelimella, mutta sen rajoitukset kävivät yhä ilmeisemmiksi.

"Vaikka puhelimen kamera on kätevä, hämärässä en koskaan saanut hyviä kuvia. Ne eivät myöskään olleet tarpeeksi teräviä omiin tarpeisiini."

Hattie pystyi toteamaan EOS 4000D:n tuomat merkittävät parannukset heti kättelyssä. ”Ilmeisin ero oli valokuvien valtava yksityiskohtaisuus. Myös värit ovat tarkempia, ja kamera toimii paljon paremmin heikossa valaistuksessa.” Suuren tarkkuuden kuvilla on muitakin etuja. ”Nyt kuvat näyttävät hyviltä myös tulostettuina. Korkean laadun ansiosta voin räpsiä huoletta ja editoida otokset myöhemmin. Voin esimerkiksi tarkentaa ja rajata esiin jonkin yksityiskohdan.”

Shooting with background blur

Järjestelmäkamerat eivät olleet Hattielle entuudestaan tuttuja, joten EOS 4000D:n helppokäyttöisyys teki häneen vaikutuksen. ”Saatuani kameran aloin ottaa paljon enemmän kuvia malleistani, koska niistä sai kauniita niin helposti.” Myös kameran Wi-Fi-yhteys osoittautui helppokäyttöiseksi. ”Kuvien siirtäminen kamerasta puhelimeen on vaivatonta, joten voin jakaa niitä asiakkaiden tai studiotiimin kanssa myös liikkeellä ollessani.”

A leafy morning at the Barbican Conservatory provides inspiration for the next paper set

EOS 4000D:llä Hattie voi nyt ottaa laadukkaita ja ammattimaisia valokuvia, joita hän voi esitellä ylpeänä, koska ne ilmentävät aidosti hänen taiteellista visiotaan. Kiitos siitä kuuluu pitkälti kameran avaamille uusille luoville mahdollisuuksille. ”On mahtavaa käyttää erilaisia objektiiveja, kuten makroa, jos haluan ottaa lähikuvan työstämästäni mallista. Kapea terävyysalue on niin ikään upea tehoste, sillä taustan pehmennys tuo työni todella hyvin esille.”

Hattie toteaa lopuksi: ”EOS 4000D:n ansiosta voin hallita ottamiani kuvia paljon entistä tarkemmin. Saan kiireessäkin otettua hienoja kuvia, jotka tekevät oikeutta töilleni.”

Kiinnostuitko EOS 4000D:stä?

Kuvaa ja jaa helposti upeita tarinoita, joiden värit, yksityiskohdat ja kaunis taustan sumennus ovat omaa luokkaansa.

Lue lisää

image of the Canon EOS 4000D at a slight angle
  • Canon
  • Kamerat
  • ...
  • EOS 4000D – Hattie Newmanin valokuvausvinkit