ARTIKKELI

Riskien vähentäminen nykyajan kehittyvässä työympäristössä

Tietoturvauhkien hallinta modernissa työympäristössä

Lataa opas

IoT-toimiston suojaaminen

Lue raporttimme IoT-toimiston suojaamisesta kyberuhkia vastaan

Lataa opas

Network security engineer

Ovatko tiedot turvassa työpaikallasi?

Moderni toimistoympäristö on todennäköisesti riskialttein paikka liiketoimintatiedoillesi. Miksi? Koska siellä kohtaavat ihmiset ja tiedot, ja tämä vuorovaikutus on yleensä valvomatonta ja sääntelemätöntä.

Tietoturvauhat, olivatpa ne tahallisia tai eivät, ovat todellinen haaste modernille yritykselle. Canonin liiketoimintaratkaisuihin erikoistuneet asiantuntijamme käyvät vuosittain satoja keskusteluja toimistopäälliköiden ja teknologia-asiantuntijoiden kanssa ympäri Eurooppaa, ja me tiedämme, että työpaikat eivät ole turvallisia ympäristöjä tiedoille.

Moderniin työskentelyyn liittyvien arkaluonteisten ja luottamuksellisten tietojen yleisyys tarkoittaa sitä, että tietomurtojen ja hakkerointien uhka on aina olemassa, työskentelitpä sitten talousosastolla, henkilöstöhallinnossa tai ylemmässä johdossa. Kuitenkin kun kyse on toimistosta, jossa työskentelemme, useimmat meistä luottavat siihen, että ympäristömme ovat turvallisia paikkoja arkaluonteisille tiedoille. Oletamme, että ikkunalukot toimivat, että työntekijöiden henkilökortit on myönnetty virallisesti, että vastaanoton henkilökunta on aina valppaana ja että pysäköintialueiden ja käytävien valvontakamerat riittävät pitämään pahat ihmiset poissa.

Tietoturvaa varjossa

Tosiasia on, että tietoja menetetään eniten siksi, että ihmiset poistuvat toimistosta asiakirjat kainalossa, täynnä asiakastietoja oleva muistitikku taskussaan ja selässään reppu, jossa oleva kannettava tietokone sisältää laskentataulukoita ja otteita luottamuksellisista raporteista. Aivan liian usein IT-osastot eivät tiedä näiden tietojen olemassaolosta niiden luomiseen käytettyjen sovellusten sekä "varjoinfrastruktuurin" vuoksi.

Näin tapahtuu usein ja tarkoituksena on ohittaa tietoturvan ylläpitämiseksi käyttöön otetut prosessit. Vaikka näiden prosessien käyttöönotto saattaa joskus tuntua työläältä, ne ovat keskeisessä osassa tietojen suojaamisessa. Sanomalehtien otsikot saattavat olla täynnä tarinoita erilaisista tietojen hakkeroinneista, mutta tosiasia on kuitenkin se, että kadonnut kannettava tietokone tai asiakirja voi aiheuttaa yhtä paljon vahinkoa yrityksen maineelle ja taloudelle kuin tällaiset hyökkäyksetkin.

Security team meeting

Mobiilin toimiston tietoturva

Modernin työvoiman lisääntynyt liikkuvuus vaikeuttaa osaltaan tietomurtojen ehkäisyä. Niin suurten kuin pientenkin yritysten haasteena on täysin mobilisoidun työvoiman antamien selkeiden tehokkuusetujen tasapainottaminen luottamuksellisten tietojen turvaamiseksi tarvittavalla suojauksella. Tietoturvan ammattilaiset ovat yhtä mieltä siitä, että modernit työskentelytavat ovat helpottaneet ihmisten pääsyä paikkoihin, joissa heidän ei kuuluisi olla.

Modernin toimiston menestyksekkään toiminnan ja tietoturvan tasapainottaminen on jatkuva haaste tietoturva-alan ammattilaisille ja yrityksille. Nykyiset tietojen ja työnkulkujen määrät monimutkaistavat tietojen seurantaa, ja lisäksi mahdollisten tietomurtojen seuraukset tekevät tietojen suojaamisesta tärkeämpää kuin koskaan ennen.

Onko työpaikkasi päätepisteet suojattu moderneilta tietoturvauhilta? Tarkista haavoittuvuustasosi suorittamalla kuusivaiheinen tietojen suojaamiseen liittyvä testi.

Luo toimistoon turvallisempi verkkoympäristö Canonin tuella

Aiheeseen liittyvät ratkaisut

Lue lisää

Haluatko suojata toimistosi tietoturvauhkilta?

OTA YHTEYTTÄ