GRAAFINEN ALA

Tervetuloa mukaan digitaalisen tapettien painatuksen vallankumoukseen

Näytä suunnittelijoille, mihin digitaalinen painatus pystyy, ja avaa uusi mahdollisuuksien maailma

LATAA RAPORTTI

Globaalit trendit ja mullistavat mahdollisuudet

Maailmanlaajuisten kodinsisustusmarkkinoiden liikevaihdon arvioidaan nousevan 664 miljardiin Yhdysvaltain dollariin vuoteen 2020 mennessä. Oletko valmiina digitaalisen painatuksen vallankumoukseen?

Lataa raportti

Bright green plastic chair in front of a wall covered with digitally printed wallpaper in bright green with a fine-lined geometric print.

Perinteiden päivittäminen tulevaisuuteen

Toisin kuin muut toimialat, tapettien painanta ei ole vielä täysin digitalisoitunut. Muutoksen tuulet kuitenkin puhaltavat, ja koko alan siirtyminen uusien painatustekniikoiden käyttöön on vain ajan kysymys.

Tapettien painanta on vielä varsin perinteistä, joten digitaaliseen aikaan siirtyminen vaatii rohkeutta. Lue, miten kaksi alan yritystä on tarttunut digitaalisen tapetin painannan haasteisiin ja etenee jo vauhdilla kohti tulevaisuutta.

Graphicarts Wallpaper Video Still

Digitaalisen painamisen ansiosta tapetteja voi räätälöidä mielensä mukaan – vain taivas on rajana. Vapauta painamisen loputtomat mahdollisuudet ColorWaven avulla ja muuta makuuhuoneen seinät persoonallisen upeiksi pinnoiksi. #UNLEASHPRINT

Katso video

Kuluttajat haluavat kokea innovatiivisen muotoilun kauneuden

Ruotsin Boråsissa vuonna 1905 perustetun WallVision-konsernin brändivalikoimaan kuuluvat nykyisin muun muassa Cole & Son, Mr Perswall (ruotsalainen täysin digitaalisesti painettava brändi) sekä Wall and Deco (italialainen digitaalisesti painettujen tapettien luksusbrändi).

WallVisionin operatiivinen johtaja Fredrik Larsson sanoo: ”Meillä on pitkä historia brändeihimme kuuluvien tapettien suunnittelussa, mutta kehitämme jatkuvasti myös uusia malleja ja mahdollisuuksia. Pystymme käyttämään lähes kaikkia tapettialan painamistekniikoita 1800-luvun pintapainosta uusimpaan digitaaliseen painamiseen."Digitaalinen tuotanto vaikuttaa positiivisesti vakiintuneisiin markkinoihin – se tuo mukanaan uusia suunnittelijoita, ostajia ja täysin uuden aikakauden!

Richard Capp, Milton & Kingin perustajajäsen
Image of a room with one wall exposed brick, and one covered with digitally printed wallpaper in multi-coloured chevrons, a round table, two chairs and a white sofa.

Digitaalinen painaminen haastaa perinteisen osaamisen

Mr Perswall perustettiin pienten tapettierien painamista varten. Kun tuotanto oli saatu käyntiin, brändillä ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia löytää tapeteille suunnittelijoita – monia innosti kovasti ajatus siitä, että omaa luovuutta voisi ilmentää pienten toistuvien kuvioiden sijaan suuren mittakaavan malleilla.

”Digitaalinen painaminen on haastanut ja haastaa yhä perinteisen painamisosaamisen sekä käsityksemme tapettien myynnistä”, Fredrik toteaa.

”Uskon, että kuluttajat haluavat kokea innovatiivisen muotoilun kauneuden. Digitaalinen painaminen tarjoaa loistavan tilaisuuden rikkoa analogisten painosylinterien suunnittelulle asettamat rajat. Näin se elvyttää kiinnostusta aiemmin vanhanaikaisena pidettyyn tuotteeseen.”

Tapettialalla eletään jännittäviä aikoja

Milton & King uskoo teknologian voimaan ja on omien sanojensa mukaan ”tapettien uuden, uljaan aikakauden uranuurtaja”. Sen moderneissa valmistusmenetelmissä hyödynnetään digitaalisia suunnittelu- ja tuotantotekniikoita, sosiaalisen median profiileja ja verkkotutkimuksia.

Milton & Kingin perustajajäsen Richard Capp kertoo: ”Vaikka meillä on edelleen perinteisen romanttinen näkemys tapeteista, kaikki Milton & Kingin tuotteet painetaan digitaalisesti.

”Digitaalisuuden ansiosta uudet suunnittelijat pääsevät markkinoille ilman merkittäviä alkukustannuksia ja voivat myydä itseään maailmalle tapettien painoyrityksinä. Digitaaliset ratkaisut eivät ole vielä toden teolla lyöneet läpi markkinoilla, […] mutta kun yritykset alkavat investoida kaupallisesti kannattavampiin painokoneisiin, tapettiala muuttuu merkittävästi.”

Milton & Kingissä tutkitaan innokkaasti uusia muotoilutrendejä ja testataan uusia tekniikoita. Yritys on alalla vielä varsin uusi tulokas, mutta sen into kaikkea uutta kohtaan inspiroi suunnittelijoita ja kuluttajia. Richard uskoo, että digitaalisella tapettien painannalla on valoisa tulevaisuus: ”Uskon, että digitaalinen tuotanto vaikuttaa positiivisesti vakiintuneisiin markkinoihin – se tuo mukanaan täysin uuden aikakauden. Tapettialalla eletään jännittäviä aikoja!"

Tue modernia sisustussuunnittelua digitaalisen painatuksen avulla ja saavuta loistavia tuloksia

Aiheeseen liittyvät ratkaisut

Tutustu aiheeseen tarkemmin


Lue lisää räätälöitävistä digitaalisista tapettien painoratkaisuista


OTA YHTEYTTÄ TIIMIIMME