Paranna liiketoimintaasi tehokkaammalla asiakasviestinnällä
Asiakasviestintäratkaisut – kehitä yrityksesi asiakasviestintää onnistuneesti.
Turvaa kilpailukykysi asiakaslähtöisen digitalisaatiostrategian avulla
Viimeisten 30 vuoden aikana markkinointi on muuttunut mullistavalla tavalla. Olemme siirtyneet fyysisestä markkinoinnista digitaaliseen, ja nykypäivän uutena suuntana on automaatio. Asiakaskokemus on keskeisimmässä roolissa, ja yhtiöt pyrkivät uuden teknologian voimin täyttämään ja ylittämään asiakasten odotukset.
Vuosikymmenien ajan markkinoijien tärkein strategia asiakkaiden tavoittamiseen keskittyi manuaaliseen suoramarkkinointiin, kuten tuoteluetteloihin. Kuitenkin 1990-luvulla markkinoijat ottivat ensi askeleet matkalla kohti digitalisaatiota, ja ensimmäinen verkkomarkkinointikampanja julkaistiin vuonna 1997.
Markkinoinnissa digitalisaatiolla on selkeä tarkoitus: tarjota yksilöityjä, aktivoivia asiakaskokemuksia nopeasti muuttuvassa maailmassa. Internetyhteyden arkipäiväistyminen muutti brändin ja kuluttajan suhteen ja nosti kuluttajat valta-asemaan.
Koska asiakkaat pystyvät vertailemaan hintoja ja lukemaan tuotearvosteluja yhdellä napsautuksella, heillä on paljon enemmän tietoa ja he ovat vähemmän uskollisia brändeille. Yritykset panostavatkin nykyään enenevässä määrin asiakaslähtöisyyteen, jonka tavoitteena on varmistaa asiakkaiden sitoutuminen tarjoamalla heille odotuksia vastaavaa palvelua.
Tietokoneiden ja älypuhelinten määrän räjähdysmäisen kasvun myötä analogisen viestinnän tarve romahti. Markkinoinnin oli mukauduttava uusien kulutustottumusten mukaiseksi. Vaikka postimarkkinointi ei kadonnut mihinkään, digitaalinen markkinointi toi sen rinnalle valtavasti uusia etuja. Yksisuuntaisen viestinnän sijasta digitaalinen markkinointi perustuu vuorovaikutukseen. Digitaalisten toimintojen myötä markkinoijat pystyivät ottamaan käyttöön tietopohjaisen lähestymistavan, jonka kautta he voivat paremmin ymmärtää asiakkaitaan ja tarjota räätälöityä sisältöä. Tämä paitsi paransi asiakaskokemusta myös teki markkinoinnista entistä älykkäämpää ja tarkempaa, nosti tuottoprosenttia ja vähensi turhaa työtä.
Digitalisaatio on jatkuva prosessi, joka ei koskaan tule valmiiksi, mutta mitkä ovat tärkeimmät vaiheet markkinoinnin digitalisoinnissa? Yrityksille, jotka ovat jo aloittaneet liiketoimintansa digitoinnin, automaatio on keskeinen tekijä tässä jatkuvassa kehityksessä. Oikealla tavalla käytettynä markkinoinnin automatisointi voi auttaa markkinoijia suuntaamaan räätälöidyn sisällön oikeille ihmisille ja samalla vähentää työläitä, aikaavieviä työvaiheita.
Manuaaliset tehtävät, kuten liidien seuranta ja sosiaalisen median ajoittaminen, voidaan automatisoida – nykyajan älykkäät ohjelmistot voivat jopa tukea liidien luomista tarjoamalla suosituksia esimerkiksi kampanjan avainsanojen tehostamisesta. Automaation avulla voidaan myös parantaa saapuvaa markkinointia: räätälöidyt ehdotukset viestintään liidien kanssa perustuvat useilta kanavilta kerättyihin tietoihin ja mahdollistavat yksityiskohtaisen ja tarkan profiilin luomisen.
Automaatiossa on kuitenkin myös omat haasteensa. Yritysten on tärkeää muistaa, että automaatio ei voi hoitaa markkinoinnin ammattilaisten tehtäviä. Se ei osaa kehittää luovia ideoita, luoda liidejä tai jäljitellä aitoa ihmisten välistä viestintää. Vuorovaikutus on yhä olennaista positiivisen asiakaskokemuksen kannalta eikä ohjelma voi korvata ihmistä sen toisena osapuolena, joten automaatio on optimoitava nykyisten työnkulkujen tehostamiseen – ei niiden korvaamiseen.
Digitalisaatio on matka, ei määränpää. Markkinoinnissa tämä prosessi on täysin muuttanut asiakasviestinnän luonteen ja tehnyt kampanjoista älykkäitä, yksilöityjä ja asiakaslähtöisiä. Tehokkaasti toteutettuna markkinoinnin automatisointi voi tehostaa tätä kehityskulkua entisestään ja mahdollistaa kontekstipohjaisen sisällön tarjoamisen oikeille ihmisille oikeilla kanavilla, tuoton kasvattamisen ja asiakkaiden sitoutumisen parantamisen.
Asiakasviestintäratkaisut – kehitä yrityksesi asiakasviestintää onnistuneesti.
HR-osastoiden on hankittava tai koulutettava yritykseen henkilöstöä, joka ymmärtää dataa ja hallitsee digitaaliset taidot.
Liiketoimintaprosessien ulkoistamis- ja hallintatyökalut (BPO & BPM) voivat auttaa yritystä erottumaan kilpailijoistaan.
Miten nämä trendit vaikuttavat työpaikan tiedonhallintaan?
Miten yritykset voivat suhtautua realistisesti digitalisaatioon ja välttää pettymykset?
Hakujen määrä on kasvanut yli 30 % pelkästään tänä vuonna, ja kasvun odotetaan jatkuvan.