ARTIKKELI

Canonilla on patentti
graafisen alan menestykseen

Canon on yltänyt Yhdysvalloissa viiden suurimman patentoijan joukkoon jo 32 vuoden ajan. Vahvan tutkimus- ja kehitystyön ansiosta Canon on Suomessakin omassa sarjassaan ja ylivoimaisesti suurin digipainamisen- ja tulostamisen teknologiatoimittaja.

Canonilla on patentti graafisen alan menestykseen


ONPA KYSE MUSTAVALKO- TAI VÄRITUOTANTOLAITTEISTA, SUURKUVATULOSTIMISTA TAI INKJETPAINAMISESTA, CANONIN LAAJA TUOTEPORTFOLIO TARJOAA ASIAKKAILLE LOISTAVIA MAHDOLLISUUKSIA.

Key Account Manager Tuomas Vironmäki

Canonin paino- ja tulostusteknologiat hallitsevat tällä hetkellä markkinoita ja Key Account Manager Tuomas Vironmäen mukaan suurin syy siihen on rohkea etunoja kaikessa tekemisessä.

– Canonilla perustettiin vuonna 2005 yksikkö, jonka tavoitteena oli toimia ammattitulostamiseen keskittyvien asiakkaiden ja ratkaisujen parissa. Aivan alussa tavoitteet asetettiin tulevaisuuteen ja vuonna 2007 lanseeratun imagePRESS-mallisarjan myötä kasvutarina lähti hyvään vauhtiin.

Vironmäen mukaan Canonin varsinainen läpilyönti graafisella alalla tehtiin vasta muutamaa vuotta myöhemmin, kun digitalisaatio muutti nopeasti asiakastarpeita ja printtimarkkinaa.

– Océ:n ostaminen vuonna 2010 mahdollisti meille entistä laajemman tuoteportfolion ja laajensi asiakaskuntaa merkittävästi. Investointi aloitti edelleen jatkuvan positiivisen kierteen ja tälläkin hetkellä PRISMA-tuoteperheen sovellusekosysteemi on kategoriassaan ainutlaatuinen.

Canonin paino

Miten teknologiaa hyödynnetään nyt?

Yksilöllisten printtituotteiden tuotantomäärät kasvavat, painosarjat lyhenevät ja digitaaliset painoteknologiat tulevat pian näiden töiden kannattavuuden osalta ainoiksi varteenotettaviksi vaihtoehdoiksi. Lisäksi jatkuvasti kasvava tarve tuotannon automaation kasvattamiseen sekä asiakasviestinnän ja -palvelun automatiikan kehittämiseen näkyy Vironmäen mukaan koko alalla.

– Onneksi pystymme vastaamaan ja reagoimaan hallitseviin sovellustrendeihin ja tarjoamaan asiakkaille nimenomaan tarvelähtöisiä teknologiaratkaisuja. Esimerkiksi varioPRINT iX -sarja on muuttanut nykypainamisen täysin. Painojälki vastaa perinteistä offset-painolaatua ja on väriavaruudeltaan jopa laajempi. Sarjan laitteet kykenevät käsittelemään tuttuja offsetpainomateriaaleja tasalaatuisesti 1200 dpi:n tarkkuudella tuotantoajon pituudesta riippumatta. Itse näenkin, että tämä teknologia on yksi isoimmista alaa kehittävistä onnistumisista.

Miten teknologiaa hyödynnetään nyt?

Canonilta löytyy tähtiä jokaisella sovellusalueelle

Onpa kyse mustavalko- tai värituotantolaitteista, suurkuvatulostimista tai inkjet-painamisesta, Vironmäen mukaan Canonin laaja tuoteportfolio tarjoaa asiakkaille loistavia mahdollisuuksia.

– Rullasyötteisen inkjet-painamisen osalta mielenkiintoisin tuotelanseeraus on viime vuosina ollut ehdottomasti ProStream. Rullasyötteisellä inkjet-painojärjestelmällä voidaan tuottaa kaikkea aina huippulaadukkaista suorapostituksista aikakauslehtituotantoon asti. Suurkuvapuolella taas Canon imagePROGRAF -tulostimia on aina ollut mukava myydä, koska niiden tuottama laatu, toimintavarmuus ja monipuolisuus ovat erittäin korkealla tasolla rahalliseen investointiin verrattuna. Eikä voi olla mainitsematta markkinaa lähes dominoivia PlotWave- ja ColorWavesuurkuvatulostimia, Arizona-tasotulostimia sekä UVGel-väriteknologiaa hyödyntävää Coloradosarjaa, jolla voi tehdä suurkuvatulostamisen saralla melkeinpä mitä vain. Eli teknologista valinnanvaraa löytyy, jos liiketoimintaa haluaa kehittää tai tehdä uusia aluevaltauksia.

Canonilta löytyy tähtiä jokaisella sovellusalueelle

Mitkä ovat seuraavat teknologia-askeleet?

Canon panostaa vuosittain liikevaihdosta yli 7 % uusien tuotteiden kehittämiseen, joten Vironmäen mukaan odotettavissa on teknologioita, joilla on kyky muuttaa markkinoita myös jatkossa.

– Esimerkiksi elektrofotografinen toner-digipainaminen ei ole vielä läheskään tiensä päässä. Painojärjestelmien laatu, automaatio, luotettavuus, tuottavuus sekä käytön helppous kehittyvät yhä eteenpäin. Ja erityisesti uusien järjestelmien mahdollistamat digitaaliset työnkulut ja järjestelmäintegraatiot tulevat muuttamaan painamisen arjen entistä sujuvammaksi. Lisäksi inkjet on nyt kehityksen siinä vaiheessa, että enää ei tarvitse keskustella laadusta ja materiaaleista, vaan miettiä aidosti liiketoiminnan tarpeita. Eikä suurkuvatulostaminenkaan ole enää kauaa oma erikoisosaamisalueensa, vaan todennäköisesti jo hyvin pian kiinteä osa painotalojen normaalia asiakkaiden olettamaa printtitarjontaa.

Ota yhteyttä, keskustellaan lisää edistyksellisistä paino- ja tulostusratkaisuistamme.

OTA YHTEYTTÄ

Aiheeseen liittyvät ratkaisut: