BUSINESS BYTES

Teollinen Internet on lähempänä kuin uskotkaan – nimittäin omalla toimistollasi

  • Julkaistu 3 vuotta sitten
  • 2 min/ lukukerta

Se paljon kohuttu Teollinen Internet ei ole vain osa tuotantoteollisuutta, älytehtaita täynnä automatisoituja liukuhihnoja ja häikäisevää robotiikkaa. Internet of Things on ihan arkipäivää ja löytyy niin meidän toimistolta kuin teidän naapuriltakin. Kuinka sinä hyödynnät IoT:ta oman liiketoimintasi tehostamisessa?


Tiedostot pilvessä, eikö se riitä? Siitä on ihan hyvä aloittaa, mutta eikös samalla kytketä tulostimet toisiinsa ja oteta koko firman informaation- ja tulostuksenhallintaympäristö haltuun?


Jutun kauneushan on siinä, että Teollinen – tai Asioiden, tai jopa Esineiden – Internet on kaikkialla. Toimistoympäristössä lähes kaikki tietojärjestelmät kytkeytyvät jo nyt Internetiin. Tämän mahdollistamaa lisäarvoa ei vaan vielä osata hyödyntää kovin laaja-alaisesti.


TULOSTIMET VERKOSSA, RAAKADATA KÄSILLÄ

Mitä jos pysähdytään hetkeksi miettimään ja suunnitellaan informaation- ja tulostuksenhallinnan kokonaisuus kunnolla? Järkeistetään tiedonvälitystä tukevat prosessit, muutetaan ne sähköisiksi ja automatisoidaan homma niin pitkälle kuin mahdollista. Laitteet toimivat, tiedot on turvassa ja tallessa ja helposti hyödynnettävissä. Eikä siinä kaikki.


Teollisen Internetin tuottama lisäarvo perustuu sen avulla kerättyyn ja tuotettuun tietoon – ja tuon tiedon hyödyntämiseen. Kaikkia tulostuslaitteita – pöytäkoneista monitoimitulostimiin – voidaan seurata ja niistä voidaan kerätä tietoa. Yhdellä vilkaisulla selviää kuka on käyttänyt mitäkin laitetta, missä, milloin ja miten. Tietoa ei kerätä huvin vuoksi, vaan sitä on tarkoitus myös hyödyntää.


TULOSTUSYMPÄRISTÖN REAALIAIKAINEN ANALYTIIKKA

Automaattinen laitteiston ja käytön seuranta, proaktiivinen väriaineen ja laitteen valvonta, ennakoiva etähuolto. Kuulostaako scifiä tai liian hyvältä ollakseen totta? Se on kaikki nykypäivää, kun tulostusympäristö kytketään hallintasovellukseen.


Tulostusinfrastruktuurin toteutus sähköisten prosessien ja automatisoitujen työnkulkujen kautta mahdollistaa koko organisaation tulostustoimintojen seuraamisen. Näin tulostimien tuottama tieto saadaan jalostettua hyödynnettävään muotoon: käyttökelpoisiksi tunnusluvuiksi ja tilannekatsauksiksi.


Reaaliaikaisella analytiikalla saadaan kokonaisvaltainen näkemys yrityksen tulostusympäristön tilasta ja sen pohjalta voidaan toimintaa kehittää aktiivisesti ja pitkäjänteisesti. Todennettuun käyttötietoon perustuva data antaa mahdollisuudet kehittää kokonaisuutta niin että se tukee käyttäjien tarpeita aina vain tehokkaammin.


Liiketoiminnallisten tarpeiden muuttuessa, toiminnan laajetessa tai supistuessa, ja henkilöstön työtapojen kehittyessä myös tulostusympäristöä ja -käytäntöjä tulee kehittää.


LISÄÄ TUOTTAVUUTTA, TEHOKKUUTTA JA TIETOTURVAA

Kun toimintaa lähdetään kehittämään todellisen datan ja toimivien prosessien avulla, siihen jää helposti koukkuun. Kerrataan vielä mitä informaation- ja tulostuksenhallinnan kokonaisuuden kytkeminen Teolliseen Internetiin merkitsee käytännössä:


Mitä jää käteen?


● Dataa, jota voi kerätä, seurata ja hyödyntää. Tiedät ihan oikeasti kuinka hommat pelittää, tai jos eivät pelitä, näet nopeasti miksi. Reaaliaikaisen analytiikan ansiosta on helpompi kehittää hyödyllisiä ratkaisuja. Ja optimoida tarvittaessa lisää!

● Vallan tunne, tai ainakin kontrolli kokonaisuudesta. Tiedät mitä hankintoja yritykselläsi on, mihin rahat menevät ja mitä saadaan vastineeksi.

● Etämonitorointi vianmäärityksessä ja vaihtoehtoinen reititys silmänräpäyksessä, jos jokin menee vikaan.

● Joustavuutta ja tehokkuutta.


Mistä pitää luopua?


● turhista kustannuksista

● käyttämättömistä ja tehottomista laitteista

● mustesyöpöistä ja paperirohmuista

● hermoromahduksista kopiohuoneessa

● hätäpuheluista IT-tukeen


Mitä voidaan odottaa?


● 25–40 % vähemmän tulostimia*

● 10–30 %:n säästö tulostamisen kokonaiskustannuksissa**

● 25 % vähemmän tulostamiseen liittyviä tukipuheluita IT:lle***


Oletko valmis kytkemään tulostimesi Teollisen Internetiin?


----------

* IDC: 2014

** Gartner: How to Select a Managed Print Services and Managed Content Services Provider, 2014

*** IDC: European Hardcopy Usage Study, 2013


Katso kuinka tulostusympäristöä kannattaa tehostaa