BUSINESS BYTES

Ketterä ja mukautettava ICT-järjestelmä on kannattava pitkäntähtäimen investointi

  • Julkaistu 4 vuotta sitten
  • 2 min/ lukukerta

ICT-johtajat toimivat joskus liian nopeasti halutessaan heittää pois vanhan järjestelmän ja aloittaa alusta.

Talous ja myynti tarvitsevat yhä kehittyneempiä reaaliaikaisia raportteja myyntiluvuista. Asiakkaat tarvitsevat välittömästi vastaukset kysymyksiinsä ja edellyttävät nopeaa palvelua. Johtotaso haluaa tietojärjestelmiä, jotka ovat nopeita ja tuottavia. Ei siis ole ihme, että ICT on jatkuvan paineen alla.

Harvoihin asioihin liittyy yhtä paljon turhankin kielteisiä ajatuksia kuin termiin ”vanhat järjestelmät”. Tämän takia on helppo ymmärtää, miksi vanhan korvaaminen uudella on niin yleistä. Kokonaan uuteen vaihtaminen herättää toivoa täydellisistä päivityksistä, puhtaista pöydistä ja uudesta alusta.

Näin ei pitäisi olla vaan kyse voi olla suunnittelemattomuudesta. Teknologiaa ostetaan yleensä ratkaisuna nykyiseen, ei tulevaisuuden ongelmaan. Harvat yritykset investoivat pitkällä tähtäimellä.

Suuren mittakaavan mullistuksilla on kauaskantoiset seuraukset, jotka koskevat henkilöstöä, koulutusta ja viime kädessä tuottavuutta. Millään yrityksellä ei ole varaa uusia järjestelmäänsä kokonaan joka kerta, kun siinä ilmenee ongelmia.

Jotta järjestelmä pysyy ketteränä, sitä täytyy pystyä muuttamaan ja mukauttamaan nopeasti, turvallisesti ja tehokkaasti.

ICT-päättäjien on tärkeää osallistua pitkän tähtäimen suunnitteluun yrityksen johtoportaan kanssa. Yhtä tärkeää kuin asiakkaiden ja heidän tarpeidensa ennustaminen on se, miten teknologia pysyy mukana kehityksessä.

Yritykselle on tärkeää katsoa eteenpäin ja valita sellainen infrastruktuuri, joka on skaalattavissa, eli jota voidaan mukauttaa odottamattomiinkin tilanteisiin tulevaisuudessa. Älä siis heitä pois, vaan käytä uudelleen.