Käyttö – luonnonvarojen säästö säästää rahaa

Canonin tuotteiden, palvelujen ja ratkaisujen avulla asiakkaat säästävät luonnonvaroja ja rahaa sekä pienentävät ympäristövaikutustaan. Tuotteissamme on innovatiivisia toimintoja ja parannuksia, joiden ansiosta energiaa ja paperia kuluu aikaisempaa vähemmän. Näin säästetään luonnonvaroja ja vähennetään hiilidioksidipäästöjä – aina monitoimilaitteista toimistolaskimiin.

Canonin allekirjoittaman kuvantamislaitteiden ympäristövaikutusten vähentämistä koskevan vapaaehtoisen EU-sopimuksen mukaisesti olemme sitoutuneet energian ja paperin säästämiseen.

Energian säästäminen

Luonnonvarojen säästäminen

Vähemmän hiilidioksidia

Aikaa säästävää palvelua

Energian säästäminen

Suurimmalla osalla Canonin tuotteista on Energy Star® -hyväksyntä, ja niiden tyypilliset virrankulutusarvot (TEC) ovat luokkansa parhaita. Buyers Laboratory LLC (BLI) on myöntänyt laitteillemme useita energiatehokkuuden Outstanding Achievement -palkintoja, mukaan lukien A4 MFP Line of the Year -palkinto talvella 2014 sekä lukuisia muita yksittäisiä palkintoja. Lue lisää täällä.

Useilla Canon-tuotteilla on myös vapaaehtoinen saksalaisen Der Blaue Engel -ohjelman mukainen ympäristömerkki. Tämä koskee laitteiden vakiokokoonpanoja. Omiin tarpeisiisi liittyviä lisätietoja saat paikalliselta Canon-edustajalta.

Myös Canonin hetivalmis väriaineen kiinnitysteknologia säästää energiaa. Canonin imageRUNNER ADVANCE -laitteissa käytetään erityistä kiinnityskalvoa ja välittömästi kuumenevaa keraamista kuumenninta, joiden avulla saavutetaan nopea palautuminen lepotilasta, lyhyt ensimmäisen sivun tulostusaika ja jopa 80 % tavanomaisia rullakiinnitysjärjestelmiä pienempi energiankulutus.

PIXMA-tulostimillamme on Energy Star® -hyväksyntä, ja niiden energiankulutusarvot lepotilassa ovat markkinoiden pienimpiä.

Laskimistamme osa käyttää energianlähteenään pelkästään valokennoa, ja toisissa puolestaan on automaattinen, paristovirtaa säästävä virrankatkaisutoiminto.

  Sivun alkuun

Luonnonvarojen säästäminen

Picture_orange banner_UseTuotteemme, palvelumme ja ratkaisumme auttavat asiakkaitamme säästämään luonnonvaroja monin tavoin. Canonin Managed Print Service -palvelun tavoitteena on etsiä asiakkaiden tulostusympäristöön liittyviä säästöjä. Canon Business Services -palvelut puolestaan keskittyvät tulostus- ja dokumentinhallintapalveluita laajemmin useiden eri kanavien kautta tapahtuvaan tiedon, median ja digitaalisten prosessien hallintaan.

Paperi: Tuotteiden toiminnot ja ohjelmistoratkaisut auttavat asiakkaitamme hallitsemaan tulostusta paremmin ja säästämään luonnonvaroja.

  • Kaksipuolinen tulostus säästää paperia jopa 50 %, kun se on tulostimen oletusasetuksena. Canonin allekirjoittaman vapaaehtoisen EU-sopimuksen (EUVA) mukaisesti kaksipuolinen tulostus on asetettu 1.1.2012 lähtien oletusasetukseksi kaikkiin laitteisiin, joilla voidaan tulostaa kaksipuolisesti.
  • Tulostamalla kaksi sivua tai enemmän paperin kummallekin puolelle (kaksi sivua yhdelle, neljä sivua yhdelle, useita sivuja yhdelle) voidaan säästää vielä enemmän paperia. Vapaaehtoisen EU-sopimuksen mukaisesti usean sivun tulostus yhdelle sivulle on vakio-ominaisuus laitteissa.
  • Mustetta säästyy, kun oletusasetuksena on mustavalkotulostus.
  • Turvatulostus (jolloin asiakirjan omistaja tunnistetaan tulostimella) estää ylimääräisten tulosteiden, erityisesti luottamuksellisten asiakirjojen, kertymisen tulostimelle ja parantaa tietoturvaa.
  • Lisää paperia säästyy, jos asiakirjoja ei tulosteta lainkaan vaan ne jaetaan digitaalisesti. Lue Canonin dokumentinhallintaratkaisuista.
  • Joissakin Canonin PIXMA-laitteissa on säästötila, jonka avulla käyttäjä näkee, miten paljon oikeiden asetusten käyttäminen vähentää paperin- ja energiankulutusta ja hiilidioksidipäästöjä.

Noudatamme vastuullista paperinhankintakäytäntöä, ja meillä on koko paperinjakeluverkostomme kattava alkuperäketju. Vuonna 2013 paperiliikevaihdostamme 86 prosenttia oli sertifioitua tai kierrätettyä, ja joissakin maissa asiakkaat voivat ostaa hiilineutraalia paperia. Paperintoimittajamme noudattavat EU:n puutavara-asetusta.

Muste: PIXMA-laitteiden erilliset mustesäiliöt voidaan vaihtaa yksitellen, mikä vähentää mustehävikkiä. Niin Canonin PIXMA-tulostimissa kuin tietyissä suurkuvatulostimissakin käytetään vesipohjaisia musteita. Ne eivät sisällä liuottimia, joten niiden ympäristövaikutukset ovat pienet. Canonin suurkuvatulostinten mustesäiliöissä on myös lisäsäiliö, jonka avulla varmistetaan, että kasetti on käytetty kokonaan loppuun ennen vaihtamista. Lisäksi laitteissa on säästötila, jota voidaan käyttää tulostettaessa asiakirjoja, joissa värit eivät ole avainasemassa. Näin voidaan säästää keskimäärin jopa 20 % mustetta.

Lue lisää Canonin PIXMA-tulostimista ja suurkuvatulostimista.

Väriaine: Canonin laserväriainekasetit voidaan kierrättää kokonaan. Näin luonnonvarat voidaan käyttää uudelleen mahdollisimman tehokkaasti. Lue lisää WEEE-yhteensopivasta laserväriainekasettien kierrätysohjelmasta, joka toimii 18:ssa Euroopan maassa, ja siitä, miten voit kierrättää käytetyt värikasettisi. Meillä on myös mustesuihkutulostinten kasettien keräysohjelma 15:ssä Euroopan maassa.

Uudelleenrakennetut FPNM-laitteet: lue lisää siitä, miten Canon luo uusia FPNM-malleja, jotta monitoimilaitteita voidaan käyttää uudelleen. 

Tutustu FPNM-esitteeseen.

Katso FPNM-video.

Lue lisää käytöstä poistettuihin tuotteisiin liittyvistä velvoitteista.
Tutustu Canonin FPNM-mallien määritelmään.

  Sivun alkuun

Vähemmän hiilidioksidia

Entistä tehokkaampi tulostus, pienempi energiankulutus ja mukautettavat tulostusasetukset auttavat vähentämään hiilidioksidipäästöjä. Itävallassa, Saksassa, Alankomaissa ja Sveitsissä Canon tarjoaa uuden imageRUNNER ADVANCE -laitteen ostajille tai vuokraajille lisäksi hiilineutraalin tulostuksen. Tarjous sisältää kaikkien tulostuksesta ja huollosta aiheutuvien hiilidioksidipäästöjen kompensoinnin. Lue Canon Itävallan hiilidioksineutraalista tulostuksesta.

  Sivun alkuun

Aikaa säästävää palvelua

Asennuksen jälkeen Canonin MONITORI-palvelu takaa asiakkaille entistä nopeamman korjauspalvelun, sillä laitteet voi huoltaa etäyhteydellä. Näin vältytään myös palveluteknikon matkasta aiheutuvilta hiilidioksidipäästöiltä.

  Sivun alkuun

spacer
					image
Ympäristö
Tuotanto
Kierrätys
Toiminta
ISO 14001
Sanasto
Yhteiskuntavastuu
Ympäristö
Sosiaalinen vastuu
Taloudellinen vastuu
Yhteiskuntavastuuraportit
Canon Euroopan yhteiskuntavastuuraportti 2014