Maailman parhaat lehtikuvat elokuussa Helsinkiin

Kuvajournalismin huiput palkitaan vuosittain World Press Photo -kilpailussa. Palkitut kuvat ovat esillä näyttelyssä, joka kiertää yli 100 kaupungissa, 45 maassa. Näyttely nähdään viime vuoden tapaan myös Helsingissä. Kuvat ovat yleisön nähtävillä Sanomatalossa 21.8.- 10.9.

WPPH_image_FINAL Kuva: Mads Nissen, Tanska, Scanpix/Panos Pictures

Maailman arvostetuin kuvajournalismin kilpailu World Press Photo järjestettiin nyt 58. kerran, ja siihen osallistui 5 692 ammattikuvaajaa 131 maasta. Kilpailun tuomaristo jakoi palkinnot kahdeksassa eri kategoriassa. Kaikkien lähetettyjen kuvien joukosta valittiin yksi vuoden 2014 parhaaksi lehtikuvaksi.

World Press Photo -kilpailun voitti tänä vuonna tanskalainen Mads Nissen. Voittajakuva taltioi miespari Jonin ja Alexin intiimin hetken Pietarissa Venäjällä. Valokuva on osa Scanpixille kuvattua projektia, joka käsittelee venäläistä homofobiaa.

Palkittuja kuvia esitellään näyttelyssä, joka kiertää yli sadassa kaupungissa 45 maassa. Näyttelyssä esiteltävät kuvat tulostetaan Canon-suurkuvatulostimilla ja Océ Arizona -tasotulostimilla. Helsingin näyttely järjestetään yhteistyössä Helsingin Sanomien, Canonin, Alankomaiden suurlähetystön ja Helsingin kaupungin kanssa. Canon on sponsoroinut World Press Photo -kilpailua vuodesta 1992.

”Canon on palvellut valokuvauksen ammattilaisia ja harrastajia jo lähes 80 vuoden ajan, joten kuva on tärkeä osa yrityskulttuuriamme”, kertoo Canon Oy:n viestintäpäällikkö Teija Tamminen-Saremaa. ”Olemme aina pyrkineet tarjoamaan ammattikuvaajille maailman parhaat työkalut ja olemme ylpeitä siitä, että myös World Press Photo -voittajat luottavat niihin. Kilpailun yhteistyökumppanina olemme iloisia saadessamme näyttelyn nyt toisena vuonna peräkkäin Sanomataloon Helsinkiin.”

”Valokuva on journalistisen kerronnan tärkeimpiä muotoja ja sen merkitys vain kasvaa koko ajan. Sanomatalon Mediatorilla ensimmäistä kertaa esillä olleet maailman parhaat lehtikuvat keräsivät viime vuonna tuhansia kävijöitä. Työskentelemme Helsingin Sanomissa laadukkaan kuvajournalismin puolesta ja haluamme tarjota sitä lukijoillemme kaikissa kanavissa: niin digitaalisissa palveluissamme, painetun lehden sivuilla kuin Sanomatalon näyttelytiloissakin", sanoo toimituspäällikkö Ari Kinnari.

Lisätietoja: Canon Oy, Valpuri Mäkinen, etunimi.sukunimi@canon.fi
http://www.worldpressphoto.org/exhibitions/2015-exhibition/helsinki


World Press Photo -lehdistöpaketti
Osa palkituista kuvista on ladattavissa julkaisua varten World Press Photon lehdistösivuilla osoitteessa www.worldpressphoto.org/press
Linkki voittajaluetteloon: http://www.worldpressphoto.org/collection/photo/2015

spacer
					image
Lehdistötiedotteet
Yritystiedotteet
Yritysratkaisutiedotteet
Kuluttajatuotetiedotteet
Lääketiedetiedotteet
Canon Inc:n tiedotteita
Tietoja
Lehdistömateriaali
Kuvapankki
RSS-syötteet
Kuluttajatuotetiedotteet
Yritysratkaisutiedotteet
Yritystiedotteet
Lääketiedetiedotteet