Vuoden 2012 parhaat lehtikuvat esillä Oulussa [8.1.2013]

World Press Photo -näyttely järjestetään 10.−31.1.2013 Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjastossa. Ainutlaatuisessa kiertävässä näyttelyssä esitellään vuosittain järjestettävän maailmanlaajuisen kilpailun palkittuja otoksia. Näyttelyn avaa Samu Forsblom (tapahtumapäällikkö, Oulun kaupunki), Pirkko Lindberg (kirjastotoimen johtaja, Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto) ja Femke van der Valk (näyttelykoordinaattori, World Press Photo -säätiö). Näyttely järjestetään Oulussa toista kertaa.

Kilpailuun osallistuvat valokuvat on jaettu yhdeksään kategoriaan, ja niitä arvioi riippumaton, kansainvälinen 19-jäseninen tuomaristo. Kuvia kilpailuun lähettävät kuvajournalistit, kuvatoimistot, sanomalehdet ja aikakauslehdet ympäri maailman. Vuoden 2012 kilpailuun osallistui 5 247 valokuvaajaa 124 maasta. Valokuvia saapui kaikkiaan 101 254 kappaletta.

Näyttely on esillä noin 100 tapahtumassa eri puolilla maailmaa, ja tänä vuonna se sisältää yli 160 valokuvaa. Kuvajournalismia käsittelevässä näyttelyssä esitellään vuoden paras valokuva ja muita palkittuja kuvia kaikista yhdeksästä kilpailukategoriasta.

Kuvajournalismi vapaan tiedonvaihdon välineenä
World Press Photo on riippumaton ja voittoa tavoittelematon organisaatio, joka perustettiin Amsterdamissa vuonna 1955. World Press Photon tavoitteena on edistää ymmärtämystä maailmasta laadukkaan kuvajournalismin avulla. Se on sitoutunut tukemaan ja edistämään kuvajournalismin ja dokumenttikuvauksen korkeaa laatua. World Press Photo pyrkii kiinnittämään yleisön huomion valokuvaajien työhön ja vapaan tiedonvaihdon merkitykseen sekä lisäämään niiden arvostusta.

World Press Photon tehtäviin kuuluu ammattilaiskuvaajille tarkoitetun vuosittaisen kilpailun järjestäminen ja kuvajournalismin näkyvyyden lisääminen näyttelyillä ja erilaisilla julkaisuilla. Se haluaa lisäksi kehittää kuvajournalismia koulutusohjelmilla ja tarjoamalla tukea erilaisilla kannustimilla.

Canon on ollut World Press Photon maailmanlaajuinen kumppani vuodesta 1992.
Tietoa näyttelyn aukioloajoista ja ohjelmasta löytyy osoitteesta http://www.worldpressphoto.org/Exhibition/2012_Oulu

Lisätietoja: Canon Oy, Viestintä, Valpuri Mäkinen, etunimi.sukunimi@canon.fi

spacer
					image