Maamme kuvat esillä Taidemuseo Tennispalatsissa - Canonilla tulostettuna

Tennispalatsin museon 2. kerroksessa avautui 9. toukokuuta 90-vuotiaan itsenäisen Suomen kunniaksi Oi maamme! Valokuvia Suomesta -näyttely. Canonilla on ratkaiseva rooli näyttelyn mahdollistajana, sillä näyttelyn kuvat on tulostettu Canonin suurkuvatulostimilla.

Hanke käynnistyi vuoden alussa, jolloin näyttelyn kuraattori Riitta Raatikainen tiedusteli halukkuuttamme lähteä mukaan hankkeeseen. Tilaisuus vaikutti niin kiinnostavalta, että tartuimme siihen melkeinpä lennossa ja ryhdyimme saman tien kartoittamaan laite- ja materiaaliresursseja.

Näyttelyssä on esillä yli 200 työtä. Valtaosa niistä on tulostettu kahdella Canonin suurkuvatulostimella, iPF5000:lla  ja iPF9000:lla. Materiaaleja mietittiin pitkään. Ratkaisevia tekijöitä oli monta - niin valokuvaajien henkilökohtaiset mieltymykset kuin laatu, koko ja elokuussa Lasipalatsin aukiolle laajenevaan näyttelyyn tulevissa töissä säänkestävyyskin. Lopulta päädyttiinmattapintaiseen Art Paper Smooth -taidepaperiin ja Satin Photo Paper -valokuvapaperiin.

Näyttelykumppanuus on ollut Canonille näyttö sekä tulostuslaadun että palvelun osalta. Testaukset ja itse tulostus on tehty Pasilassa kustantamo Mustan Taiteen tiloissa. Timo Lagerström veti projektia. "Melkein kaikki kuvaajat kävivät valvomassa töidensä laatua. Kontrolli oli siis todella tarkka. Canonin laatu on vastannut hyvin heidän vaatimuksiaan", Timo toteaa.

spacer
					image