IXUS-digitaalikameroita jo 10 vuoden ajan. Uusi IXUS 1000 HS edustaa muotoilun ja tekniikan huippua [19.8.2010]

IXUS 1000 HS Canon juhlistaa tyylikkäiden IXUS-digitaalikameroiden vuosikymmenen mittaista taivalta tuomalla markkinoille IXUS 1000 HS -mallin. Edistyksellistä Canon-optiikkaa ja uusinta tekniikkaa tarjoavan uuden IXUS-mallin kuvanlaatu on loistava, ja sen ylellinen metallirunko kääntää katseet. Mallin tekniset ominaisuudet ja muotoilu nostavat tuotesarjan aivan uudelle tasolle.

IXUS 1000 HS

Hopeisena, ruskeana ja pinkkinä saatava IXUS 1000 HS on yksi kaikkien aikojen edistyneimmistä IXUS-malleista ja samalla esimerkki kaikkien IXUS-kameroiden innovatiivisesta suunnittelusta. Pienen ja tehokkaan 10x optisen zoom-objektiivin ansiosta malli on maailman ohuin superzoomkamera luokassaan. Lisäksi kameralla voidaan kuvata laadukkaita 1080p:n täysteräväpiirtovideoita. Se on myös järjestyksessä toinen IXUS-malli, jossa on HS System. 

Katseet kääntävää muotoilua ja erinomaista suorituskykyä
10x optisella zoomilla varustettu objektiivi on osoitus siitä, ettei zoom-objektiivin ominaisuuksista tarvitse tinkiä pienessäkään kamerassa. IXUS 1000 HS:n pienikokoinen ja tyylikäs runko on muotoiltu kulmikkaaksi ja säätimet ovat helposti sormien ulottuvilla, joten kameran käsittely on helppoa. Tehokkaassa optisessa kuvanvakaimessa on käytetty edistyksellistä linssinsiirtotekniikkaa, jonka ansiosta saadaan teräviä ja tarkkoja kuvia myös heikossa valaistuksessa ja zoomin ollessa ääriasennossa. Uuden ja älykkään käsivaralta tapahtuvan yökuvauksen avulla saadaan kauniita yökuvia ilman jalustaa. Kuvausohjelma yhdistää useita peräkkäin otettuja kuvia yhdeksi teräväksi ja optimaalisesti valotetuksi kuvaksi.

Ikuista oikea tunnelma ilman salamaa!
HS System parantaa suorituskykyä heikossa valaistuksessa, sillä erikoisherkkä 10 megapikselin CMOS-kenno ja DIGIC 4 -prosessori tuottavat erittäin selkeitä, tarkkoja ja luonnollisen sävyisiä kuvia ja vähentävät kohinaa jopa 60 prosenttia kaikilla ISO-herkkyyksillä. Lisäksi kamera tukee ISO-herkkyyttä 3200 täydellä resoluutiolla. Laajennettu ISO-herkkyys 6400 on käytettävissä 2,5 megapikselin resoluutiolla. Suurten herkkyyksien ansiosta hämärästi valaistujen ympäristöjen tunnelma saadaan tallennettua ilman salamaa.

Todella nopea sarjakuvaus
HS System -järjestelmän ansiosta voidaan kuvata myös nopeaa jatkuvaa liikettä, kunnes laukaisin vapautetaan tai muistikortti täyttyy. Jopa 3,7 kuvan sekuntinopeudella tapahtuva jatkuva kuvaus täydellä 10 megapikselin resoluutiolla tallentaa nopeasti liikkuvat kohteet yksityiskohtaisen tarkasti. 8,8 kuvan sekuntinopeudella ja 2,5 megapikselin resoluutiolla tapahtuva sarjakuvaus ikuistaa luotettavasti myös ohikiitävät hetket.

Parhaan kuvan valinnalla kamera valitsee parhaan viidestä nopeasti peräkkäin otetusta 2,5 megapikselin kuvasta eikä kuvaajan tarvitse kuluttaa aikaa satojen samankaltaisten kuvien selaamiseen.  Nopeatempoista toimintaa voidaan kuvata myös hidastusvideokuvauksena, joka tallentaa 240 kuvaa sekunnissa mutta toistaa tallenteet vain 30 kuvan sekuntinopeudella.

Täysteräväpiirtovideoita stereoäänellä
IXUS 1000 HS -kameralla voidaan kuvata teräväpiirtovideoita täydellä 1920 x 1080 pikselin resoluutiolla. Täysteräväpiirtovideot tallennetaan nopeudella 24 kuvaa sekunnissa, mikä antaa otoksille elokuvamaisen tunnelman. Kuvaa täydentää selkeä CD-laatuinen stereoääni.

Objektiivissa on hiljainen moottori, joten optista zoomia voidaan käyttää videokuvauksessa ilman äänihäiriöitä. Dynaaminen kuvanvakain vähentää kameran tärähtelystä aiheutuvia häiriöitä kuvattaessa videota liikkeessä.

Videokuvaustilassa toimiva Smart Auto -valotusohjelma tunnistaa kuvausnäkymän ja valitsee käyttäjän puolesta tilanteeseen parhaiten sopivat asetukset 21 vaihtoehdon joukosta. Miniatyyritilassa video kuvataan alhaisella kuvataajuudella ja määrätyt alueet kuvasta tehostetaan, jolloin kohteet vaikuttavat pienoismalleilta. Videot tallennetaan intervallikuvauksen tyyliin. HDMI-miniliitännän avulla kuvia ja videoita voidaan katsella kaikilta yhteensopivilta näytöiltä, kuten teräväpiirtotelevisiosta.

IXUS-kameroista tuttua laatua ja tekniikkaa
7,6 cm:n (3,0 tuuman) PureColor II G -nestekidenäytössä on kestävä, karkaistusta lasista valmistettu pintakerros, joka tuottaa hyvän kontrastin. Laajan katselukulman ansiosta ryhmäkuvien tallennus ja hankalistakin kulmista kuvaaminen on helppoa. 16:9-laajakuvanäyttö myös mahdollistaa teräväpiirtovideoiden rajaamisen ja toistamisen koko näytössä ilman mustia ylä- ja alareunuksia.

IXUS 1000 HS:n avulla myös aloittelevat kuvaajat voivat kehittää luovuuttaan, sillä käytettävissä on paljon kuvaamista helpottavia tekniikoita. Smart Auto -valotusohjelma ja siinä käytetty näkymäntunnistustekniikka tuottavat parhaan mahdollisen lopputuloksen kaikissa olosuhteissa. Järjestelmä tunnistaa näkymän ja valitsee tilanteeseen parhaiten sopivat asetukset 28 vaihtoehdon joukosta. Älykäs salamavalotus säätää salamavalotuksen tasoa kuvausolosuhteiden mukaan, joten kuvat valottuvat aina oikein niin hämärästi valaistuissa sisätiloissa kuin kirkkaassa auringonvalossakin.

Luovat kuvausohjelmat tekevät kuvaamisesta helppoa ja hauskaa. Kalansilmätehoste tuottaa samanlaisen vaikutelman kuin kalansilmäobjektiivi, ja miniatyyritehoste saa kohteet näyttämään pienoismalleilta. Kasvojentunnistustekniikkaa hyödyntävä älykäs Smart Shutter -laukaisin mahdollistaa laukaisun hymystä tai silmäniskusta, kun taas kasvojentunnistuksen itselaukaisulla kamera ottaa kuvan automaattisesti havaittuaan näkymässä uudet kasvot – näin kuvaaja pääsee itse mukaan kuvaan.

Langaton sisällön siirto tapahtuu helposti Eye-Fi Connected Functions -toiminnoilla, joiden avulla kuvia voidaan siirtää katseltavaksi nettisivuille. Kameran käyttöliittymässä on erityinen Eye-Fi-osio, joka kytkee automaattisen virrankatkaisun pois käytöstä, kun Eye-Fi-kortti lähettää tietoja. Siten sisällön siirtäminen onnistuu helposti ja ilman keskeytyksiä.

IXUS 1000 HS:n tärkeimmät ominaisuudet:
• Kuvanvakaimella varustettu 10x optinen zoom-objektiivi
• Pienikokoinen ja tyylikäs metallirunko
• HS System, 10,0 megapikselin CMOS-kenno
• Täysteräväpiirtovideot, dynaaminen kuvanvakain
• 7,6 cm:n (3,0 tuuman) PureColor II G -nestekidenäyttö
• Hidastusvideokuvaus
• Smart Auto ja älykäs salamavalotus
• Paljon kuvausohjelmia ja parhaan kuvan valinta
• Itselaukaisu silmäniskusta
• Vihjetoiminto

IXUS 1000 HS on saatavilla syyskuusta 2010 alkaen. Suositusvähittäishinta on 399 euroa.

Lisätietoja: Canon Oy, Markkinointi, Jussi Poikolainen, puhelin 010 544 4678, sähköposti etunimi.sukunimi@canon.fi

 

 

Etkö löydä etsimääsi? Hae tiedotearkistosta.

spacer
					image
Tietoja
Lehdistömateriaali
Tapahtumat muualla Euroopassa
Kuvapankki
Lehdistötiedotteet
Yritystiedotteet
Yritysratkaisutiedotteet
Kuluttajatuotetiedotteet
Lääketiedetiedotteet
Canon Inc:n tiedotteita