Tyylikäs PowerShot SX210 IS. Tehokkuutta ja loistavia ominaisuuksia [8.2.2010]

PowerShot SX210 IS Canon esittelee PowerShot S210 IS:n, joka on omiaan käyttäjälle, joka tarvitsee tehokasta ja monipuolista mutta pienikokoista kameraa. Kameran edistyksellinen tekniikka ja räätälöitävät toiminnot mahdollistavat käytön kaikenlaisissa kuvaustilanteissa.

Canonin laajakulmainen 14x zoom-objektiivi, 14,1 megapikselin kenno ja DIGIC 4 -prosessori tekevät PowerShot SX210 IS:stä todella monien mahdollisuuksien kameran. Laadukkaiden valokuvien lisäksi kameralla voi kuvata myös stereoäänellä varustettua teräväpiirtovideota 720p:n tarkkuudella. Tehokas zoom on käytettävissä myös videokuvaustilassa. Kamerassa on tyylikäs metallirunko, ja se mahtuu hyvin vaikka taskuun.

Tallenna kokonaisuus

PowerShot SX210 IS:n värivaihtoehtoina ovat musta, purppura ja kulta. 14,1 megapikselin kenno ja 28 mm:n laajakulmaobjektiivi tallentavat maisemat suurella resoluutiolla. Tehokas 14x optinen zoom vastaa suurimmillaan kinofilmikameran polttoväliä 392 mm, joten kameralla voi kuvata kaukaisiakin kohteita. Canonin optinen kuvanvakain vaimentaa kameran tärähtelyn vaikutusta, joten kuvista tulee teräviä kaikilla polttoväleillä ja myös heikossa valaistuksessa. 

Kamerassa on uusi 7,6 cm:n (3,0 tuuman) ja 230 000 kuvapisteen selkeä ja kirkas laajakuvamuotoinen PureColor II G -nestekidenäyttö. Näyttö on vahvistettu kerroksella karkaistua lasia. Ohut rakenne parantaa kontrastia ja näkyvyyttä sekä kuvauksen että toiston aikana. Laajan katselukulman ansiosta kuvia on helppo katsella isollakin joukolla vaikka heti kuvaamisen jälkeen. Kuvasuhde 16:9 soveltuu erinomaisesti teräväpiirtovideoiden tallennukseen ja katseluun.

Smart Auto, kasvojentunnistus ja DIGIC 4

PowerShot SX210 IS -kamerassa on DIGIC 4 -prosessori, joka mahdollistaa erinomaisen kuvanlaadun ja kameran nopean toiminnan. Prosessori sisältää tehokasta ja älykästä tekniikkaa, joka ikuistaa tilanteet erittäin tarkasti todellista tilannetta vastaavina.

Smart Auto -valotusohjelma ja siinä käytetty näkymäntunnistustekniikka helpottavat laadukkaiden kuvien ottamista kaikissa oloissa. Tekniikka tunnistaa näkymän ja valitsee tilanteeseen sopivat asetukset 22 vaihtoehdon joukosta. i-Contrast lisää tummien alueiden kirkkautta, jotta yksityiskohdat saadaan esiin, ja estää kirkkaita alueita ylivalottumasta. Toimintoa voidaan käyttää myös toistotilassa. Älykäs salamavalotus säätää salamavalotuksen sopivaksi kaikissa kuvaustilanteissa - niin kirkkaassa taustavalaistuksessa kuin makrokuvauksessakin.

Liikkeentunnistustekniikka parantaa kuvien laatua, sillä se valvoo kameran tärähtelyä sekä kohteen kirkkautta ja liikettä ja säätää automaattisesti valotusaikaa ja ISO-herkkyyttä. Ennakoiva automaattitarkennus/-valotus seuraa liikkuvia kohteita ja korjaa jatkuvasti tarkennusta ja valotusta, jotta kuvista tulee teräviä ja tarkkoja joka kerta.

Canonin kasvojentunnistustekniikka tunnistaa kuva-alalta jopa 35 kasvot, joten muotokuvat ja ryhmäkuvat ovat aina oikein tarkennettuja ja valotettuja. Myös älykäs laukaisin käyttää kasvojentunnistustekniikkaa, joten laukaisin voidaan säätää aktivoitumaan hymystä tai silmäniskusta. Kasvojentunnistuksen itselaukaisun ansiosta kuvaajan on helppo osallistua ryhmäkuviin, sillä toiminto analysoi näkymän ja ottaa kuvan kaksi sekuntia sen jälkeen, kun uudet kasvot ovat ilmestyneet kuva-alalle.

Monipuoliset säädöt

PowerShot SX210 IS:n asetukset - aukko, valotusaika, ISO-herkkyys, tarkennus - ovat säädettävissä käsin, mikä lisää luovia kuvausmahdollisuuksia. Kuvaajat voivat näin kokeilla ja kehittää kuvaustaitojaan
 
Uudet luovat kuvausohjelmat tekevät kuvaamisesta hauskaa myös vasta-alkajille. Uusi kalansilmätehoste jäljittelee kalansilmäobjektiivin tuottamaa tehostetta. Miniatyyritehoste saa kohteet näyttämään pienoismalleilta. Täysin automaattinen helppokäyttötila sopii kameran käyttäjille, jotka haluavat vain tähdätä ja laukaista. Asetuksia ei tarvitse tehdä eikä näytössä ole kuvakkeita, joten käyttäjät voivat keskittyä kuvaamiseen.

Teräväpiirtovideot stereoäänellä

Videokuvauspainiketta painamalla käyttäjä voi välittömästi aloittaa teräväpiirtovideon tallennuksen, vaikka kameraa ei olisi asetettu videokuvaustilaan. Smart Auto -tekniikkaa käytetään nyt ensimmäisen kerran Canon-kompaktikameroiden videokuvaustoiminnossa. Menetelmä tunnistaa kuvausolosuhteet ja valitsee sopivat asetukset 18 vaihtoehdon joukosta. 720p:n teräväpiirto-otokset tallentuvat 30 kuvan sekuntinopeudella stereoäänen kanssa. Hiljainen 14x zoom-objektiivi mahdollistaa zoomauksen todella lähelle.

PowerShot SX210 IS -kamerassa on myös uusi dynaaminen kuvanvakain. Canonin videokameroista tuttu dynaaminen kuvanvakain vähentää käyttäjän liikkeestä, kuten kävelystä, aiheutuvaa tärähtelyä. Videoita ja kuvia voidaan tallentamisen jälkeen katsella HDMI-miniliitännän kautta HDMI-yhteensopivista laitteista, kuten teräväpiirtotelevisioista.

PowerShot SX210 IS -kamerassa voidaan käyttää SDHC-muistikorttien lisäksi SDXC-muistikortteja, joissa voi olla jopa 2 teratavua tallennustilaa. Yhdelle SDXC-kortille voi tallentaa tuhansia kuvia tai tuntikaupalla videota. Älykäs selaustoiminto mahdollistaa uuden ja hauskan tavan selata muistikorteille tallennettuja valokuvia, sillä toiminto ehdottaa katsottavaksi samantyyppisiä kuvia kuin kulloinkin on näytössä. 

Sisällön langatonta siirtoa varten PowerShot SX210 IS -kamerassa on Eye-Fi connected -toimintoja. Kameran käyttöliittymässä on erityinen kuvakkeilla toteutettu Eye-Fi-osio, joka kytkee automaattisen virrankatkaisun pois käytöstä, kun Eye-Fi-kortti havaitaan. Siten sisällön siirtäminen onnistuu helposti ja ilman keskeytyksiä.
  
PowerShot SX210 IS -kameraan on integroitu YouTube™-lataustoiminto, jonka avulla palveluun voidaan kirjautua ja tiedostoja ladata tietokoneen avulla Internetiin suoraan kamerasta. Uuden PowerShot SX210 IS -kameran myynti alkaa Suomessa maaliskuussa 2010, ja sen suositusvähittäishinta on 349 euroa.

Lisätietoja: Canon Oy, Kuluttajatuoteyksikkö, Teija Tamminen-Saremaa, puhelin 010 544 4609, sähköposti etunimi.sukunimi@canon.fi

spacer
					image