Canonilta ohjelmistopäivitys EOS 5D Mark II -järjestelmäkameraan [2.3.2010]

Canon EOS 5D Mark II Canon julkaisee ohjelmistopäivityksen palkittuun EOS 5D Mark II -kameraan. Maksuton päivitys tulee saataville maaliskuun aikana.

Ohjelmistopäivitys (2.0.3) on valokuvaajien ja videokuvaajien palautteen tulosta, ja se parantaa EOS 5D Mark II -kameran erinomaisia videokuvausominaisuuksia entisestään: videokuvaajat voivat nyt kuvata täysteräväpiirtoisia 1080p-otoksia elokuvissa käytetyllä 24 kuvan (tarkalleen 23,976 kuvan) sekuntinopeudella. PAL-lähetysstandardin mukainen 25 kuvan sekuntinopeus on käytettävissä 1920 x 1080 ja 640 x 480 tarkkuuksilla. Ohjelmistopäivitys muuntaa myös 30 kuvaa sekunnissa nopeuden NTSC-videostandardin mukaiseen nopeuteen 29,97 kuvaa sekunnissa. 
 
Päivityksessä uutta on myös histogramminäyttö videokuvaukselle käytettäessä manuaalista valotusta, valotusajan esivalintaa (Tv) tai himmenninaukon esivalintaa (Av). Nämä kuvausohjelmat ovat päivityksen jälkeen käytettävissä myös videokuvaustilassa. Parannettujen äänitoimintojen ansiosta käyttäjät voivat asettaa äänen tallennustason manuaalisesti nestekidenäytöllä näkyvän äänitason mittarin avulla. Äänen näytteenottotaajuutta on nostettu nykyisestä 44,1 kHz:stä 48 kHz:iin, joka mahdollistaa ammattilais- ja lähetysmateriaalissa yleensä vaaditun parhaan mahdollisen äänisignaalin.

Extreme-urheilukuvaaja Richard Walch pääsi ensimmäisten joukossa kokeilemaan päivitettyä EOS 5D Mark II -kameraa. Hän kuvasi sillä lumilautailuvideon ”I Love My Friends” ja kommentoi EOS 5D Mark II -kameran uusia videokuvausominaisuuksia seuraavasti: ”Uudet kuvausnopeudet antavat aivan uudenlaisia mahdollisuuksia. Niin ammattilais- kuin harrastajaelokuvaajienkin kannattaakin ehdottomasti kokeilla kameraa.”  Richard Walchin video on nähtävillä osoitteessa http://www.canon-europe.com/eos5dmarkII.

Ohjelmistopäivitys tulee saataville maaliskuun aikana Canonin Internet-sivuille osoitteeseen http://www.canon.com/eos-d/.

Lisätietoja: Canon Oy, Kuluttajatuoteyksikkö, Teija Tamminen-Saremaa, puhelin 010 544 4609, sähköposti etunimi.sukunimi@canon.fi

spacer
					image