Canon kutsuu mukaan kaupunkisafarille [28.2.2007]

EOS Kaupunki Safari Maailman suosituin kamerajärjestelmä EOS täyttää 20 vuotta ja juhlan kunniaksi Suomen Canon tarjoaa kuluttajille kaupunkisafari aiheisen valokuvakilpailun.

Canonin ensimmäinen EOS-kamera näki päivänvalon 20 vuotta sitten, kun markkinoille tuli EOS650. Siinä esiteltiin Canonin alkuperäisiä teknologisia innovaatioita, mm. herkkä BASIS (Base-stored Image Sensor) -valonmittauskenno sekä objektiivien tarkennusmoottorina käytettävä ultraäänitaajuuksilla toimiva USM-moottori. Samalla alkoi myös automaattitarkenteisten EF-objektiivien kehityskulku. Kameralle kreikkalaisesta mytologiasta valittu EOS-nimi tarkoittaa aamuruskon jumalatarta. 

Uuden vuosituhannen alussa myös EOS-teknologia siirtyi digitaaliseen aikakauteen ja sen myötä käyttöön otettiin monia tehokkaita komponentteja, esimerkiksi DIGIC-prosessori.

Ja 20. juhlavuosi alkoi vuonna 2007 Canonin esitellessä uuden EOS 1-D Mark III –järjestelmäkameran. 

Juhlavuoden valokuvakilpailussa tehtävänä on löytää safarin tunnelma kaupungista ja ikuistaa kaupunkiympäristöstä kohteita, jotka muistuttavat ulkoisesti safareilla tallennettuja luonnon tapahtumia ja ilmiöitä. Kuvauskohteita voivat olla esimerkiksi city-kissat, urbaanit leijonat, työmuurahaisten ja termiittien reitit sekä laumaeläinten kokoontumispaikat. Olennaisinta on kuvan sisältö.

Kisaan voi osallistua 15.4.2007 saakka. Kisan päätyttyä kilpailun tuomaristo valitsee parhaat kuvat ja kolme parasta palkitaan Canon EOS 400D -järjestelmäkameralla.

Sivustolla voi myös käydä äänestämässä kuvia. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan WWF:n palkintoja. 

Sivuston osoite www.eos.fi

Lisätietoja: Canon Oy, Kuluttajatuoteyksikkö, Teija Tamminen-Saremaa, puhelin 010 544 4609, sähköposti etunimi.sukunimi@canon.fi

 

spacer
					image
Lehdistötiedotteet
Tiedotearkisto