Koske ja ihastu. Esittelyssä Canonin syysmalliston IXUS-uutuudet [19.8.2009]

Digital IXUS 120 IS Canon tuo markkinoille kaksi uutta IXUS-kameraa, jotka merkitsevät uutta harppausta sarjan tyylikkyydessä ja teknisissä ominaisuuksissa.

Digital IXUS 120 IS Digital IXUS 200 IS

IXUS 200 IS -kamerassa on vaikuttava 24 mm:n laajakulmainen 5x zoom-objektiivi ja 3,0 tuuman PureColor II -kosketusnäyttö. IXUS 120 IS puolestaan on kaikkien aikojen ohuin laajakulmainen IXUS-kamera, jonka tyylikkääseen runkoon on yhdistetty 28 mm:n laajakulmainen 4x zoom-objektiivi. Kummassakin uudessa IXUS-kamerassa yhdistyvät uuden tekniikan mahdollistama erinomainen kuvanlaatu, helppokäyttöisyys ja tyylikäs design.

IXUS 200 IS - laajakulmatekniikka sormenpäissäsi

Digital IXUS 200 IS -kameralla upeiden kuvien ottaminen on entistä helpompaa. 24 mm:n laajakulmaisen 5x zoom-objektiivin ja optisen kuvanvakaimen ansiosta kameralla voi kuvata myös avaria maisemia ja suuria ihmisryhmiä. Erinomaisen kuvanlaadun takaavat 12,1 megapikselin kuvakenno sekä nopea ja älykäs DIGIC 4 -kuvaprosessori, joka varmistaa luonnollisen värintoiston.

Kamera on Canonin ensimmäinen kosketusnäytöllä varustettu kompaktikamera, ja kameran 3,0 tuuman PureColor II -näyttö on vaikuttava. Helppokäyttöisyyttä parantava kosketusnäyttötekniikka toimii yhdessä perinteisten painikkeiden kanssa. Niillä on onnistuttu luomaan intuitiivinen käyttökokemus, joka tuo monet kameran säädöistä kosketuksen ulottuville. Esimerkiksi kosketuksella toimivassa automaattitarkennuksessa näytöltä voi valita kohteen tai kasvot, joita kamera seuraa ja joihin se tarkentaa automaattisesti.

Sopivat kuvaus- ja salamankäyttötilat on helppo valita suurikokoisista ja selkeistä näyttökuvakkeista, ja pystysuuntaisen laukaisimen ansiosta käyttäjät voivat ottaa kuvia yhdellä näytön kosketuksella. Näytön kosketus voidaan myös yhdistää tiettyihin yleisiin toimintoihin, kuten kuvien merkitseminen suosikeiksi tai niiden poistaminen, kääntäminen tai suojaaminen. Kuvia on myös entistä helpompi selata – käyttäjän tarvitsee vain liu’uttaa sormeaan näytön yli, ja kamera säätää vieritysnopeuden vastaamaan liikkeen nopeutta.

IXUS 200 IS:n aktiivinäytön ansiosta kuvia on mahdollista selata myös liikuttamalla tai kallistamalla kameraa. Siten voi myös käynnistää tai pysäyttää videotoiston. Uusimmalla tekniikalla ja helppokäyttöisillä ominaisuuksilla varustettu IXUS 200 IS on erittäin ohut ja tyylikäs, ja sitä on saatavana neljässä eri värissä: sininen, kulta, purppura jai hopea.

IXUS 120 IS – huippuohut, huippuälykäs, huipputyylikäs

Samanaikaisesti myyntiin tulee myös IXUS 120 IS, joka on kaikkien aikojen ohuin IXUS-malli. Ohut runko kätkee kuitenkin sisälleen vaikuttavan laajakulmaisen (28 mm) 4x zoom-objektiivin, 12,1 megapikselin kuvakennon ja DIGIC 4 -prosessorin.

IXUS 120 IS -kamerassa on 2,7 tuuman PureColor LCD II -nestekidenäyttö. Kirkasta ja selkeää näyttöä voi katsella useista eri kulmista, mikä helpottaa kuvien rajausta ja tarkastelua. PureColor LCD II -näyttöön ei jää helposti sormenjälkiä tai naarmuja.

IXUS 120 IS -kameralla jokainen saa vaivattomasti erinomaisia kuvia. Optinen kuvanvakain vähentää kameran tärähtelystä johtuvaa kuvan epätarkkuutta, joten kameralla on mahdollista kuvata zoomin telealueella tai yöllä ilman kolmijalkaa. Myös ISO Auto -herkkyystoiminto ja liikkeentunnistustekniikka auttavat kuvaajaa ottamaan teräviä kuvia. Kamera säätää ISO-herkkyyttä automaattisesti kohteen liikkeen mukaan, joten liikkuvatkin kohteet tallentuvat tarkkoina.

Ohut IXUS 120 IS mahtuu helposti rintataskuun tai käsilaukkuun. Se tulee saataville neljässä hienostuneessa värissä: musta, sininen, ruskea ja hopea.

Kuvaa teräväpiirtovideota 
 
Molemmissa kameroissa on teräväpiirtovideotila, jolla voi kuvata teräväpiirtovideota 720p:n tarkkuudella ja laajakuvatallennuksella. Muistikortille talletettuja video-otoksia voi katsella yhteensopivalta teräväpiirtonäytöltä, joka yhdistetään kameran mini-HDMI-liitäntään.

Laadukkaita kuvia automaattisten ja helppokäyttöisten toimintojen avulla

Mahdollisimman vaivatonta kuvausta varten kummassakin IXUS-uutuudessa on Smart Auto -tila, joka tunnistaa automaattisesti kuvassa olevat ihmiskasvot, etäisyydet, liikkeen, värin ja kirkkauden ja valitsee 22 kuvausohjelman joukosta sopivimmat asetukset. Smart Auto -tekniikkaa täydentää ennakoiva automaattivalotus/-tarkennus, joka seuraa kohteen liikettä kuvassa ja säätää valotuksen ja tarkennuksen sen mukaan, mikä varmistaa parhaan mahdollisen lopputuloksen.

12,1 megapikselin kuvakenno tallentaa kuvat suurina ja yksityiskohtaisina, minkä ansiosta molempien kameroiden käyttäjät voivat tulostaa kuvat isoon kokoon tai muuttaa rajausta jälkeenpäin kuvanlaadun tästä kärsimättä.

Kummankin kameran käyttöliittymään on myös lisätty käyttöä helpottavia vinkkejä. Toimintojen lyhyet kuvaukset helpottavat asetusten valitsemista ja rohkaisevat käyttäjiä kokeilemaan uusia toimintoja.

Laadukkaat muotokuvat kasvojentunnistustekniikan avulla 
 
Sekä IXUS 200 IS että IXUS 120 IS käyttävät monipuolista kasvojentunnistustekniikkaa, jonka ansiosta kasvot tallentuvat onnistuneesti ja yksityiskohtaisina. Kasvojentunnistuksen valkotasapaino säätää kameran valkotasapainon ihanteelliseksi, jotta ihonväri toistuu luonnollisissa sävyissä myös epätavallisessa valaistuksessa. Kasvojentunnistus AF/AE/FE/WB puolestaan varmistaa, että kohde valottuu ja tarkentuu oikein. Molemmissa kameroissa on myös kätevä kasvojentunnistuksen ajastintoiminto oma- tai ryhmäkuvien ottamista varten. Kamera aktivoi sulkimen automaattisesti kaksi sekuntia sen jälkeen, kun uudet kasvot ovat ilmestyneet kuvaan.

Lisäksi kameroissa on kontrastinkorjaustekniikka, joka parantaa hankalissa valaistusolosuhteissa otettujen kuvien laatua estämällä kirkkaiden kohtien ylivalottumista ja tuomalla tummien kohtien yksityiskohdat esiin. Toiminto korjaa kuvan kontrastia automaattisesti vaikeissakin kuvaustilanteissa, kuten kuvattaessa vastavaloon aurinkoisena päivänä.

Uusien IXUS-kameroiden myynti alkaa Suomessa syyskuussa 2009, ja niiden suositusvähittäishinnat ovat seuraavat:

- IXUS 200 IS: 359 euroa
- IXUS 120 IS: 329 euroa

Lisätietoja: Canon Oy, Kuluttajatuoteyksikkö, Teija Tamminen-Saremaa, puhelin 010 544 4609, sähköposti etunimi.sukunimi@canon.fi

spacer
					image
Lehdistötiedotteet
Tiedotearkisto