Ammattilaisten toiveet näkyvät uudessa Canon EOS-1D Mark II N:ssä

Canon tuo markkinoille EOS-1D Mark II N:n. Kyseessä on 8,2 megapikselin kamera, jonka kuvausnopeus on 8,5 kuvaa/s ja joka mahdollistaa vähintään 48 JPEG-kuvan tai 22 RAW-kuvan yhtäjaksoisen sarjan tallentamisen.

Nestekidenäytön koko on 2,5 tuumaa ja kamerassa on sekä CF- että SD-tyypin muistikorttipaikat. RAW- ja JPEG-kuvatiedostot voidaan tallentaa eri muistikorteille. Värimatriisien ja parametriasetusten tilalle on tullut Canonin uudet kuvatyylin esiasetukset – kuusi esiasetusta, jotka yksinkertaistavat ja nopeuttavat kuvasignaalin käsittelyä kamerassa.

APS-H-kokoinen (28,7 x 19,1 mm) CMOS-kenno ja tehokas DIGIC II ‑prosessori takaavat laadukkaat kuvat. EOS-1D Mark II N:ssä on myös 45 pisteen automaattitarkennus ja lyhyt, ainoastaan 0,2 sekunnin, käynnistysviive. Kameran kattava 100–1 600 ISO-herkkyysalue voidaan laajentaa asetuksiin L: 50 ISO ja H: 3 200 ISO. Kuvien tarkastelun ja valikkojen luettavuuden helpottamiseksi EOS-1D Mark II N:ssä on entistä suurempi ja kirkkaampi 2,5-tuumainen 230 000 pikselin polysilikoni-TFT-nestekidenäyttö, joka mahdollistaa myös laajan katselukulman. Uudessa näytössä on kaksi kertaa aikaisempaa enemmän taustavalaistuja pikseleitä, joten näyttö näkyy kirkkaana koko 170 asteen katselukulmasta sekä vaaka- että pystyasennossa. Näin ollen kuvien tarkastelu on helppoa silloinkin, kun kamera on asetettu kiinteästi esimerkiksi jalustaan.

Suorituskyky, nopeus ja toiminnallisuus vailla vertaa

EOS-1D Mark II N:ssä on runsaasti uudistuksia, jotka lisäävät kameran suorituskykyä, nopeutta ja toiminnallisuutta entisestään. Kamera luo uuden kansion automaattisesti, kun nykyisessä kansiossa saavutetaan kuvanumero 9 999. Uusi muistikortin pikavalinta mahdollistaa nopean ja helpon tallentavan muistikortin valinnan. Low Level Format ‑toiminto poistaa kaikki SD-muistikortin tiedot turvallisesti ja pysyvästi ja lisää SD-muistikortin tallennusnopeutta.

Kun RAW- ja JPEG-kuvia tallennetaan samanaikaisesti, ne voidaan nyt tallentaa erikseen eri muistikorteille (CF tai SD). Myös kameran luomia tiedostonimiä voidaan muuttaa: käyttäjät voivat valita tiedostonimen neljä ensimmäistä kirjainta, jonka perään kamera liittää nelinumeroisen kuvanumeron.

Kuvatyyleillä erilaisia vaikutelmia

Kuvatyylin esiasetukset yksinkertaistavat kuvasignaalin käsittelyä kamerassa. Kameran oletusasetukset mahdollistavat suuremman heti käytettävissä olevien JPEG-kuvien määrän, eli kuvien käsittelyyn ei välttämättä tarvita enää useita eri työvaiheita. Kuvatyylin esiasetuksia voidaan verrata eri filmityyppeihin, joista jokaisella saadaan erilainen lopputulos. Kaikissa esiasetuksissa  voidaan lisäksi etukäteen säätää terävyyttä, kontrastia, värisävyä ja värikylläisyyttä. Kuvatyylin esiasetukset ovat seuraavat:

- Normaali – kuvat ovat teräviä, eivätkä ne useinkaan tarvitse jälkikäsittelyä
- Muotokuvaus – optimoi ihon värisävyn ja värikylläisyyden ja heikentää hiukan terävyyttä kauniin ihon vaikutelman saavuttamiseksi
- Maisemakuvaus – kauniit vihreät ja siniset sävyt ja suurempi terävyys, joten vuoret, puut ja rakennusten ääriviivat erottuvat selkeästi
- Neutraali – sopii ihanteellisesti kuvien jälkikäsittelyyn
- Luonnollinen – säätää värit kohteen värien mukaisiksi, kun värilämpötila on kuvattaessa ollut alle 5 200 K
- Mustavalkoinen – mustavalkokuvaus lukuisin suodatin- (keltainen, oranssi, punainen ja vihreä) ja sävytehostein (seepia, sininen, purppura ja vihreä)

Lisäksi käyttäjän kolmen oman asetusmahdollisuuden ansiosta kuvatyylin asetuksia voidaan muokata ja kameraan voidaan asentaa uusia kuvatyylitiedostoja. Kuvatyylitiedostoja voidaan tulevaisuudessa ladata Canonin Internet-sivustolta.

Kuvatyyli korvaa aikaisemman kameran sisäisen parametrien ja värimatriisien ohjaaman kuvasignaalin käsittelyn. Mukana toimitetut Digital Photo Professional- ja RAW Image Task ‑ohjelmistot tukevat myös uutta kuvatyyliominaisuutta.

Laadukkaiden kuvien takana on Canonin DIGIC II ‑prosessori ja uuden sukupolven CMOS-kuvakenno, jossa on sisäinen kohinanpoistopiiri, joka poistaa tehokkaasti satunnaista ja kiinteää kohinaa. EOS-1D Mark II N:n sulkimen normikesto on vähintäin 200 000 valotusta, ja kameran sisäosia suojaa vankka magnesiumseosrunko, jossa on yli 70 pöly- ja vesitiivistettä.

Laaja yhteensopivuus

EOS-1D Mark II Non yhteensopiva lähes kaikkien Canonin EF-objektiivien ja kaikkien Speedlite EX ‑salamalaitteiden kanssa. Canonin salamavalotuksen E-TTL II ‑mittaus optimoi valotuksen ottamalla salamatehoa laskiessaan huomioon kohteen etäisyyden sekä heijastavuuden ja esisalaman 21 vyöhykkeen arvioivan mittaustuloksen.

Lisävarusteena saatavan langattoman WFT-E1-tiedostolähettimen ansiosta valokuvaajat voivat työskennellä johdottomasti, sillä kuvat siirretään langattoman LAN-yhteyden kautta tietokoneelle muutamassa sekunnissa. Kamerassa on videolähtö- sekä IEEE1394- ja USB-liitännät.

EOS-1D Mark II Ntukee lisävarusteena saatavaa kuvan alkuperäisyyden varmistussarjaa DVK-E2 v2.2, jonka avulla voidaan todistaa kameralla otettujen kuvien autenttisuus.

EOS-1D Mark II N:n mukana toimitetaanEOS Digital Solutions Disk v11 ‑levy, jossa on Canonin RAW-kuvien jälkikäsittelyyn tarkoitetun Digital Photo Professional ‑ohjelmiston (DPP) päivitetty versio. DPP v2.0 tukee nyt kaikilla EOS-digitaalikameroilla otettuja kuvia mallista EOS D30 eteenpäin, ja siinä on myös kuvatyyliominaisuuden tuki. Digital Photo Professional -ohjelmistoon tehtyjen uudistusten ja lisäysten tarkoituksena on parantaa ohjelman toiminnallisuutta ja tehostaa työnkulkua. Tällaisia parannuksia ja lisäyksiä ovat mm. helppo kuvan valinta kolmen merkkitason avulla, terävyyden reaaliaikainen säätö, parannettu korjailuleimasin (Copy Stamp), tehostettu kuvansiirtotoiminto (myös yhden kuvan siirto PhotoShop:iin), laajempi väriavaruuksien tuki (sis. nyt myös Apple RGB:n ja ColorMatch RGB:n) ja parannettu CMYK-simulaatio.

Canon EOS 1D Mark II N tulee Suomessa myyntiin lokakuussa. Sen hinta on noin 4560 euroa.

Lisätietoja: Canon Oy, Viestintä, Ulla Autiovuori, puhelin 010 544 4539, sähköposti ulla.autiovuori@canon.fi, tai Kuluttajatuoteyksikkö, Teija Tamminen-Saremaa, puhelin 010 544 4609, sähköposti teija.tamminen-saremaa@canon.fi

spacer
					image
Lehdistötiedotteet
Tiedotearkisto
Lisätietoja
Canon – globaalisti paikallinen