Canonin uudet IXUS 130- ja IXUS 105 –kamerat. IXUS-mallistosta tuttua laatua ja tyyliä [8.2.2010]

IXUS 130 Canon esittelee IXUS-uutuudet IXUS 130:n ja IXUS 105:n. Kumpikin kamera edustaa IXUS-tuotesarjasta tuttua designia ja edistyksellistä tekniikkaa.

IXUS 130 IXUS 105

Uusi IXUS 130 on myös tähänastisista IXUS-malleista ohuin: se on paksuimmillaan vain 17,8 mm. Molemmissa malleissa on DIGIC 4 -prosessori, jonka ansiosta kuvien värikylläisyys ja resoluutio ovat erinomaisia ja kohina on erittäin vähäistä.

Canonin laajakulmaobjektiivi

Molemmissa uusissa malleissa on Canonin 28 mm:n laajakulmainen 4x zoom-objektiivi, joka soveltuu laajakulmapäässä erinomaisesti ryhmäkuvien ja maisemakuvien ottamiseen ja zoomia käytettäessä etenkin kaukana olevien kohteiden kuvaamiseen. Canonin optinen kuvanvakain ehkäisee kameran tärähtelystä aiheutuvaa epätarkkuutta erityisesti kuvattaessa täydellä zoomilla tai heikossa valaistuksessa.

Smart Auto -valotusohjelma, näkymäntunnistustekniikka ja i-Contrast

Smart Auto -valotusohjelma ja siinä käytetty näkymäntunnistustekniikka tunnistavat kuvausnäkymän ja valitsevat siihen sopivat asetukset automaattisesti. IXUS 130 -kamera tunnistaa 22 ja IXUS 105 -kamera 18 erilaista näkymää. Jotta kuvista tulee varmasti laadukkaita, kamera valitsee tilanteeseen sopivat asetukset esiasetetuista kuvausohjelmista, joita ovat mm. muotokuva, maisema ja makro.

i-Contrast analysoi kuvien valotusta ja tarpeen mukaan kirkastaa kuvan tummia alueita ja vähentää ylivalottuneiden kohtien kirkkautta. Älykäs salamavalotus säätää salaman kohteeseen ja kuvaustilanteeseen sopivaksi. Esimerkiksi päivänvalossa se havaitsee kirkkaan auringonvalon aiheuttamat varjot kasvoilla ja poistaa ne käyttämällä salamaa.

Molemmissa malleissa liikkeentunnistustekniikka parantaa kuvien laatua valvomalla kameran tärähtelyä, kirkkautta ja kohteen liikettä ja säätämällä automaattisesti valotusaikaa ja ISO-herkkyyttä. Lisäksi IXUS 130:n ennakoiva automaattitarkennus/-valotus seuraa liikkuvia kohteita, kunnes kuva on tallennettu.

Kasvojentunnistustekniikka tallentaa kaikki kasvot

Kasvojentunnistustekniikka tuottaa laadukkaat henkilökuvat vaivatta. Menetelmä tunnistaa kuva-alalta jopa 35 kasvot, ja kamera huolehtii niiden kaikkien oikeasta valotuksesta ja tarkennuksesta. Automaattinen punasilmäisyyden korjaus poistaa punaiset silmät heti kuvan ottamisen jälkeen.

Kasvojentunnistuksen itselaukaisu helpottaa suurten ryhmien kuvaamista ja muotokuvien ottamista, sillä kasvojentunnistustekniikka hoitaa kuvaamisen. Kuvaajan ei tarvitse säätää ajastusta ja kiiruhtaa kuvaan, sillä kasvojentunnistuksen itselaukaisu tunnistaa kuvaan ilmestyvät uudet kasvot ja ottaa kuvan kaksi sekuntia myöhemmin. Ottamalla kuvasarja voidaan varmistaa, että joukossa on ainakin yksi mieluisa kuva.

Molemmissa kameroissa on myös selkeä käyttöliittymä, joten valikoiden käyttäminen ja kuvaaminen on helppoa. IXUS 130 -kameran käyttäjät voivat merkitä parhaat kuvat suosikeikseen toiston aikana, jotta kuvat on myöhemmin helppo löytää.

IXUS 130 - takuuvarmaa designia

IXUS 130 -kameran pyöristettyjen muotojen ja eri värivaihtoehtojen - hopea, musta, oranssi ja vaaleanpunainen - ansiosta jokaiselle käyttäjälle löytyy omien mieltymysten mukainen kamera. 14,1 megapikselin kennon ansiosta yksityiskohdat toistuvat tarkkoina suurissakin tulosteissa. Teräväpiirtovideot tallentuvat 720p:n tarkkuudella. HDMI-liitännän kautta videoita voidaan katsella teräväpiirtotelevisiosta.

Hauska kalansilmätehoste tuottaa samanlaisen vaikutelman kuin kalansilmäobjektiivi. Miniatyyritehoste muuntaa kuvausnäkymän pienoismaisemaksi, jossa kohteet näkyvät pienessä mittakaavassa. Hämäräkuvausohjelma säilyttää tunnelman luonnollisena heikossa valaistuksessa kuvattaessa.
 
Älykäs laukaisin mahdollistaa uusia tapoja ohjata laukaisinta yhdessä kasvojentunnistustekniikan kanssa: laukaisin voidaan säätää aktivoitumaan hymystä tai silmäniskusta. Kasvojentunnistuksen itselaukaisun kanssa toiminto mahdollistaa helpon kuvaamisen - ilman kuvaajaa. Toiston aikana käytettävä älykäs selaustoiminto valitsee ja näyttää neljä kuvaa, joissa on samantyyppinen kuvaustilanne tai samantyyppiset asetukset kuin kulloinkin katseltavana olevassa kuvassa.

Suuriresoluutioisessa 6,9 cm:n (2,7 tuuman) PureColor II G -nestekidenäytössä on uusi karkaistu lasikerros, joka parantaa näkyvyyttä kuvauksen ja toiston aikana. Näytön valikoiden vaiheittain etenevällä vihjetoiminnolla on helppo etsiä haluttu toiminto.

IXUS 130 -kameraan on saatavana myös kevyt vesitiivis kotelo (WP-DC37), joka mahdollistaa vedenalaisen kuvaamisen jopa 40 metrin syvyydessä. Kapean muotoilun ansiosta kotelo kulkee helposti mukana, ja selkeä painikkeiden asettelu mahdollistaa helpon ja nopean käytön vaikka rantavedessä tai uima-altaassa. 
 
IXUS 105 - klassista IXUS-tyyliä

IXUS 105 -kameran kapeassa ja sirossa rungossa on runsaasti helppokäyttöisiä ja tehokkaita toimintoja jokapäiväiseen kuvaukseen. IXUS 105 -kameraa on saatavana joko perinteisenä hopeisena tai pastellisävyissä ruskeana, vaaleanpunaisena tai turkoosina. Kuvia on helppo katsella ja rajata 6,9 cm:n (2,7 tuuman) PureColor II -nestekidenäytössä.

12,1 megapikselin kenno tuottaa suuriresoluutioisia kuvia, joiden värikylläisyys ja yksityiskohtien tarkkuus ovat erinomaisia. Hämäräkuvaustilan ansiosta laadukkaiden kuvien ottaminen on vaivatonta myös heikossa valaistuksessa. IXUS 105 tallentaa myös äänellä varustettuja VGA-tasoisia video-otoksia nopeudella 30 kuvaa sekunnissa.

YouTube™-lataustoiminto ja isot muistikortit

IXUS 130- ja IXUS 105 -mallien mukana tuleva CameraWindow-ohjelma sisältää YouTube™-lataustoiminnon, jonka avulla palveluun voidaan kirjautua ja tiedostoja siirtää tietokoneen avulla Internetiin suoraan kamerasta.

Lisäksi molemmat mallit ovat yhteensopivia uusien SDXC-muistikorttien kanssa. SDXC-muistikortin tallennuskapasiteetti voi olla jopa 2 teratavua. Lisäksi kamerat tukevat jopa 32 gigatavun SDHC-muistikortteja, joten niissä voidaan käyttää lähes kaikkia myynnissä olevia kortteja.

Uusien IXUS-kameroiden myynti alkaa Suomessa maaliskuussa 2010, ja niiden suositusvähittäishinnat ovat seuraavat:

- IXUS 130: 269 euroa
- IXUS 105: 199 euroa

Lisätietoja: Canon Oy, Kuluttajatuoteyksikkö, Teija Tamminen-Saremaa, puhelin 010 544 4609, sähköposti etunimi.sukunimi@canon.fi

spacer
					image