Canonilta kaksi uutta flash-muistilla varustettua LEGRIA-teräväpiirtovideokameraa [19.8.2009]

Canon LEGRIA HF21 Canon tuo LEGRIA-videokameravalikoimaansa kaksi uutta huippumallia, joiden 64 Gt:n sisäiseen flash-muistiin mahtuu yli 24 tuntia yhtäjaksoista videokuvaa. Uusissa LEGRIA HF21- ja LEGRIA HF S11 -teräväpiirtovideokameroissa on monia edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten dynaaminen optinen kuvanvakain, parannettu videokollaasikuvaus ja uudet hämäräkuvaustoiminnot.

LEGRIA HF S11

Nämä uudet Flash-muistiille tallentavat videokamerat ovat nopeita, kevyitä ja kuluttavat entistä vähemmän virtaa. Myös lisävarustevalikoima on entisestään laajentunut.  Tarjoama sisältää lisävarusteita, jotka mahdollistavat muun muassa upean teräväpiirtokuvan tallentamisen kaikenlaisissa ympäristöissä. Kuvaus onnistuu jopa veden alla vedenpitävän kotelon avulla.

Huipputason teräväpiirtovideokamera vannoutuneille harrastajille

LEGRIA HF S11 on malliston uusi lippulaiva, ja siinä on ammattitason toimintoja ja Canonin toistaiseksi tehokkain teräväpiirtokamerajärjestelmä. Videokamera käyttää flash-kaksoismuistia, minkä ansiosta käyttäjä voi tallentaa kuvaa sekä kameran sisäiseen muistiin että erillisille SDHC-flash-muistikorteille. Tämän teräväpiirtovideokameran sisäinen 64 Gt:n muisti on toistaiseksi suurin saatavilla oleva muistii, johon mahtuu yli 24 tuntia videokuvaa (LP-tilassa).

Parhaan mahdollisen videokuvan takaamiseksi LEGRIA HF S11 -videokamerassa on myös uusi dynaaminen optinen kuvanvakain, jonka ansiosta kameran mahdollinen tärähtely ei näy videokuvassa lainkaan kuvattaessa laajoja näkymiä, kuten maisemia, suuria ihmisryhmiä tai panoraamakuvaa. Kuvanvakaimen avulla käyttäjät voivat tallentaa tasaisen sujuvaa videokuvaa myös kävellessään, kiivetessään tai seuratessaan vauhdikkaita tapahtumia.

Huippulaadukkaan teräväpiirtokuvan mahdollistaa Canonin teräväpiirtokamerajärjestelmä, johon kuuluvat aito Canon HD Video -objektiivi (10x optinen zoom), 8,0 megapikselin CMOS-kenno ja DIGIC DV III -kuvaprosessori. Teräväpiirtokamerajärjestelmä tallentaa täyden teräväpiirtotarkkuuden (1920 x 1080) videokuvaa 24 Mbps:n nopeudella ja ottaa jopa 8,0 megapikselin stillkuvia. Progressiivinen 25p-kuvaustila tuottaa elokuvamaista videokuvaa ja parantaa suorituskykyä heikossa valaistuksessa.

LEGRIA HF S11 sopii erinomaisesti videokuvauksen edistyneille harrastajille, sillä siinä on täydet säätömahdollisuudet. Tarkennusta, valotusta ja äänitasoa voidaan säätää videokameran valintakiekosta. Lisäksi videokamerassa on automaattisen signaalinvahvistuksen (AGC) rajoitus, jonka ansiosta käyttäjä voi hienosäätää videokameran valoherkkyyttä heikossa valaistuksessa ja löytää ihanteellisen tasapainon yksityiskohtien ja luonnollisen pimeyden säilyttämisen välillä. Seeprakuviointi ja värinkorostus helpottavat parhaiden asetusten löytämistä, kun taas väripalkit ja testiääni auttavat edistyneitä kuvaajia tekemään muiden varusteiden säädöt helposti toistettaviksi.

LEGRIA HF S11 -malliin on saatavilla useita lisävarusteita, kuten RA-V1-kauko-ohjain, jonka avulla videokameraa voidaan ohjata Canonin tai muiden valmistajien LANC-ohjaimen kautta. RA-V1-kauko-ohjain toimii Canon ZR-1000- ja Canon ZR-2000 -LANC-ohjainten kanssa (saatavissa erikseen).

Helppokäyttöinen teräväpiirtovideokamera kotikuvaajille

LEGRIA-teräväpiirtomalliston toinen uusi tulokas on kotikuvaajille suunnattu LEGRIA HF21 -kamera, jonka vahvuuksiin kuuluvat muun muassa 64 Gt:n sisäinen flash-muisti ja taskukokoinen, tyylikäs muotoilu.

Intuitiivisilla toiminnoilla varustettu LEGRIA HF21 on suunniteltu laadukkaiden video-otosten kuvaamiseen. Canonin kehittämällä videokollaasikuvauksella voidaan tallentaa neljän sekunnin videopätkiä yhdellä painalluksella ja järjestää otokset videokoosteeksi, johon voidaan myös lisätä musiikkia. Toiminto on erinomainen tapa luoda omia videokoosteita ilman tietokonetta. LEGRIA HF21 -videokamerassa toimintoa on parannettu siten, että neljän sekunnin video-otoksia voi tallentaa sekä varsinaisessa kuvaustilassa että aiemmin tallennetuista video-otoksista toiston aikana. Videokameran mukana on valmiiksi viisi musiikkikappaletta, joiden joukkoon käyttäjät voivat lisätä omat musiikkikokoelmansa mukana toimitettavan musiikinsiirto-ohjelman avulla.

Videokameran kasvojentunnistustoiminto tunnistaa jopa 35 kasvot kuvassa ja valitsee automaattisesti oikeat asetukset, jotta kuvattavien henkilöiden kasvot näkyvät selkeästi. Toiminnon avulla voi jopa valita vain yhdet kasvot, joihin kamera tarkentuu väkijoukon keskellä.

Myös LEGRIA HF21 on varustettu uudella dynaamisella optisella kuvanvakaimella, joka varmistaa tasaisen videokuvan myös kuvaajan kävellessä, hölkätessä tai vaikka kiivetessä. Canonin 15x optinen HD Video -zoom-objektiivi, 3,3 megapikselin CMOS-kenno ja DIGIC DV III -kuvaprosessori tuottavat erinomaisen tasaista teräväpiirtovideokuvaa ja vaikuttavia, yksityiskohtaisia stillkuvia.

Videokameraan on lisätty kaksi uutta kuvausohjelmaa helpottamaan kuvausta heikossa valaistuksessa, kuten sisäjuhlissa tai iltatilaisuuksissa. Yökuvaustila alentaa valotasoa automaattisesti, jotta ympäristön pimeys välittyy videolle luonnollisena, kun taas hämäräkuvaustila saa yksityiskohdat näkymään paremmin jopa hiipuvassa valossa.

Pienikokoisessa ja tyylikkäässä LEGRIA HF21 -mallissa on 64 Gt:n flash-muisti, ja sen sisäiseen muistiin mahtuu yli 24 tuntia teräväpiirtovideokuvaa (LP-tilassa). Lisäksi Canonin flash-kaksoismuistijärjestelmä mahdollistaa tallennuskapasiteetin laajentamisen SDHC-flash-muistikorteilla sekä video-otosten kopioinnin sisäisestä flash-muistista muistikortille.

Myös LEGRIA HF21 -malliin on saatavilla laaja valikoima lisävarusteita, joihin kuuluvat muun muassa RA-V1-etäkäyttösovitin ja vedenpitävä kotelo. Erikoisvalmisteinen kotelo on vedenpitävä jopa 40 metrin syvyyteen, minkä vuoksi sitä voidaan käyttää muun muassa snorklauksessa. Kaikissa LEGRIA HF -sarjan videokameroissa on vedenalaiseen kuvaukseen tarkoitettu kuvausohjelma, jota käytetään vedenpitävällä kotelolla kuvattaessa. Kuvausohjelma säätää videokameran valkotasapainon automaattisesti, jotta vedenalaisen maailman värit toistuvat mahdollisimman luonnollisina.
 
Uusien LEGRIA-videokameroiden myynti alkaa Suomessa lokakuussa 2009, ja niiden hintataso vahvistuu myöhemmin.

Lisätietoja: Canon Oy, Kuluttajatuoteyksikkö, Teija Tamminen-Saremaa, puhelin 010 544 4609, sähköposti etunimi.sukunimi@canon.fi


 

spacer
					image
Lehdistötiedotteet
Tiedotearkisto