Canon PowerShot S95 on tehokas, pienikokoinen vaativan kuvaajan kamera [19.8.2010]

PowerShot S95 Canonin suositun PowerShot S -sarjan uusin tulokas PowerShot S95 on edistynyt pienikokoinen digitaalikamera kuvaajille, jotka tarvitsevat etenkin hyvää suorituskykyä ja monipuolisia käsisäätöjä. Uudessa mallissa on kehitetty kameran helppokäyttöisyyttä, käsisäätöjä, HD-videokuvausta, HS System -järjestelmää ja hybridikuvanvakainta.

Pienikokoinen PowerShot S95 vie S-sarjan uudelle tasolle, sillä se tarjoaa entistä enemmän säätöjä ja huippukuvanlaatua kaikkiin oloihin. Parannettu objektiivin säätörengas antaa entistä enemmän mahdollisuuksia, ja valovoimainen (F2.0) objektiivi ja Canonin HS System tehostavat kuvausta entisestään. PowerShot S95 on ensimmäinen Canon-kompaktikamera, jossa on makrokuvauksen vakautta parantava hybridikuvanvakain.

PowerShot S95 -kameran rungon paksuus on vain 29,5 mm. Käsiteltävyyttä helpottavat parannettu monitoimivalitsin ja EOS 7D -järjestelmäkamerasta tuttu otetta parantava ulkopinnoite. Kuvia voi tallentaa RAW-muodossa ja käsitellä jälkeenpäin Canonin Digital Photo Professional (DPP) -ohjelmalla.

Onnistuneita kuvia myös hämärässä
PowerShot S95 -kamerassa on Canonin HS System, jossa on herkkä 10 megapikselin CCD-kenno ja tehokas DIGIC 4 -prosessori. Järjestelmän ansiosta kuvanlaatu on poikkeuksellisen hyvä myös hämärässä. HS System mahdollistaa ISO-herkkyyden 3200 käytön täydellä resoluutiolla. Lisäksi järjestelmä vähentää kohinaa kaikilla ISO-herkkyyksillä parantaen siten kuvanlaatua. Automaattiseen ISO-herkkyyteen voidaan asettaa omia arvoja ja säätää yläarvo halutuksi.

Hämäräkuvaustilassa voidaan käyttää laajennettua ISO-herkkyysaluetta 320–12800 2,5 megapikselin resoluutiolla. ISO-asetusten ja valkotasapainon käsisäädöt antavat enemmän vapauksia kuvattaessa heikossa valossa. Kohteiden tunnelma voidaan ikuistaa sellaisenaan. Hämäräkuvaustilassa voidaan kuvata myös enimmäisnopeudella 3,9 kuvaa sekunnissa.

Ilman salamaakin saadaan oikein valottuneita kuvia, sillä PowerShot S95:n herkän kennon dynaaminen alue on poikkeuksellisen laaja. Valovoimainen (F2.0) Canon-objektiivi täydentää HS System -järjestelmää erinomaisesti, sillä se päästää paljon valoa kameran sisään, mahdollistaa lyhyiden valotusaikojen käytön ja pysäyttää liikkuvien kohteiden liikkeen.

Hybridikuvanvakaimella varustettu aito Canon-objektiivi
PowerShot S95:n 28 mm:n laajakulmaobjektiivissa on 3,8x optinen zoom, jonka avulla kaukaisetkin kohteet saadaan lähelle. Objektiivissa on käytetty samoja prosesseja ja korkeita laatustandardeja kuin Canonin EF-objektiiveissa. Näin saadaan teräviä ja suuriresoluutioisia kuvia.

Canonin kiitetty optinen kuvanvakain ehkäisee kameran tärähtelystä aiheutuvaa epätarkkuutta, parantaa kuvanlaatua hämäräkuvauksessa ja mahdollistaa noin 4 askelta lyhyempien valotusaikojen käytön kuin ilman kuvanvakainta kuvattaessa. Hybridikuvanvakain parantaa kuvanlaatua lähikuvauksessa, sillä se ehkäisee sekä kallistuvasta että pystysuuntaisesta kameran tärähtelystä aiheutuvaa epätarkkuutta.

Monipuolisia säätöjä ja toivottuja muutoksia
PowerShot S95:n edistyksellisen objektiivin säätörenkaan avulla voidaan säätää useita kuvausasetuksia, kuten ISO-herkkyyttä (1/3 arvon askelin), valotusaikaa, aukkoa, tarkennusta ja valotuksen korjausta. Objektiivin säätörenkaaseen ja monitoimivalitsimeen voidaan esiasettaa toimintoja eri kuvausohjelmissa. Lisäksi esiasetettuja toimintoja voi käyttää ohjelmoitavalla pikapainikkeella.

Liikkeessä olevia kohteita voi seurata tai luovaa sommittelua avustaa uudella seuraavalla automaattitarkennuksella.

Monitoimivalitsimen toimintaa on parannettu käyttäjiltä saadun palautteen perusteella. Valitsimessa on nyt selvemmin erottuva napsahdusmekanismi, joka estää asetusten muuttamisen vahingossa. Lisäksi Ring Func.- ja On/Off-painikkeiden sijaintia on muutettu, mikä helpottaa käyttöä.

7,5 cm:n (3,0 tuuman) 461 000 pisteen PureColor II G -nestekidenäytössä on karkaistusta lasista valmistettu pintakerros, joka parantaa näytön lujuutta, kontrastia ja näkyvyyttä myös kirkkaissa oloissa. Kuvan valotus voidaan tarkistaa toiston aikana näkyvästä RGB-histogrammista.

Teräväpiirtovideot stereoäänellä
PowerShot S95 -kameralla voidaan tallentaa stereoäänellä varustettuja 720p:n teräväpiirtovideoita 24 kuvan sekuntinopeudella. Miniatyyritehoste antaa video-otoksille aivan uutta ulottuvuutta, sillä siinä otokset taltioidaan hitaalla nopeudella intervallikuvauksen tyyliin. CEC-yhteensopivan HDMI-liitännän kautta videoita ja kuvia voi katsella yhteensopivasta teräväpiirtotelevisiosta ja hallita kaukosäätimellä.

Tallenna näkymät sellaisenaan
High Dynamic Range (HDR) -tila mahdollistaa suurikontrastisten näkymien tallentamisen mahdollisimman todenmukaisena. PowerShot S95 ottaa kolme eri tavalla valotettua kuvaa samasta näkymästä ja analysoi ja yhdistää otokset yhdeksi kuvaksi kamerassa. Tuloksena valo- ja varjoalueet näkyvät mahdollisimman todenmukaisina ja yksityiskohtaisina; sellaisina kuin kuvaaja ne näkee.

Luovia kuvia nopeasti
PowerShot S95:ssä on runsaasti kuvausohjelmia, jotka vastaavat erilaisia säätötarpeita tai valokuvaajan taitoja. Täydellisten käsisäätöjen ja puoliautomaattisten himmenninaukon esivalinnan (Av), valotusajan esivalinnan (Tv) ja ohjelmoidun automaattivalotuksen lisäksi PowerShot S95:ssä on Smart Auto -valotusohjelma, jolla laadukkaan kuvan saamiseksi riittää tähtäys ja laukaisu.

Smart Auto -valotusohjelman näkymäntunnistustekniikka analysoi näkymän ja valitsee parhaat mahdolliset asetukset 28 vaihtoehdosta. Näin kuvista tulee laadukkaita kaikissa olosuhteissa. Käyttöliittymän vihjetoiminto helpottaa käyttöä opastaen käyttäjää valikkojärjestelmässä ja antaen lyhyen kuvauksen toiminnosta, ennen kuin se valitaan.

Älykäs salamavalotus säätää salamavalotuksen tasoa kuvausolosuhteiden mukaan, joten kuvat valottuvat aina oikein niin hämärästi valaistuissa sisätiloissa kuin kirkkaassa auringonvalossakin. PowerShot S95 tukee myös monikuvasuhdekuvausta kuvasuhteilla 3:2, 4:3, 1:1, 16:9 ja 4:5. Kohteen tai kuvan käyttötarkoituksen perusteella tapahtuva monikuvasuhdekuvaus mahdollistaa kuvan sommittelun jo kuvaushetkellä ilman jälkimuokkausta.

Langaton sisällön siirto tapahtuu helposti Eye-Fi connected functions -toiminnoilla, joiden avulla kuvia voidaan siirtää katseltavaksi nettisivuille. Kameran käyttöliittymässä on erityinen Eye-Fi-osio, joka kytkee automaattisen virrankatkaisun pois käytöstä, kun Eye-Fi-kortti lähettää tietoja. Siten sisällön siirtäminen onnistuu helposti ja ilman keskeytyksiä. 

Canon PowerShot S95 -kameran tärkeimmät ominaisuudet
• HS System ja valovoimainen objektiivi
• Herkkä 10 megapikselin CCD-kenno
• 28 mm:n laajakulmainen 3,8x zoom-objektiivi ja hybridikuvanvakain
• Objektiivin säätörengas, täydet käsisäädöt ja RAW-tallennus
• 7,5 cm:n (3,0 tuuman) PureColor II G -nestekidenäyttö
• Teräväpiirtovideot ja HDMI-liitäntä
• Suuren dynaamisen alueen tila
• Smart Auto -valotusohjelma
• Monikuvasuhdekuvaus
• Lisävarusteena saatavana vesitiivis kotelo.

Canon PowerShot S95 on saatavilla syyskuusta 2010 alkaen. Suositusvähittäishinta on 399 euroa.

Lisätietoja: Canon Oy, Markkinointi, Jussi Poikolainen, puhelin 010 544 4678, sähköposti: etunimi.sukunimi@canon.fi

Etkö löydä etsimääsi? Hae tiedotearkistosta.

spacer
					image
Tietoja
Lehdistömateriaali
Tapahtumat muualla Euroopassa
Kuvapankki
Lehdistötiedotteet
Yritystiedotteet
Yritysratkaisutiedotteet
Kuluttajatuotetiedotteet
Lääketiedetiedotteet
Canon Inc:n tiedotteita