Canon PowerShot G12: Laadukkaita kuvia myös haastavissa olosuhteissa [14.9.2010]

PowerShot G12 PowerShot G12 -kameran suorituskyky täyttää niin ammattikuvaajien kuin innokkaiden harrastajakuvaajienkin tarpeet. Canonin HS System, 720p:n teräväpiirtovideokuvaus ja hybridikuvanvakain takaavat valokuvien ja videoiden ensiluokkaisen kuvanlaadun. Kameran etupuolella oleva uusi valitsin helpottaa käsisäätöjen asettamista. PowerShot G12 on myös yhteensopiva uuden lisävarusteena saatavan suodinsovittimen kanssa, joka siirtyy objektiivin mukana zoomauksen aikana.

Erinomainen kuvanlaatu myös hämärässä
PowerShot G12 on ensimmäinen G-sarjan kamera, jossa on Canonin HS System. Tehokas 10,0 megapikselin CCD-kennon ja DIGIC 4 -prosessorin yhdistelmä takaa loistavan kuvanlaadun kaikissa valaistusolosuhteissa, myös hämärässä.

HS System mahdollistaa hyvän kuvanlaadun myös suurella ISO-herkkyydellä kuvattaessa. Laajennettu ISO-herkkyysalue mahdollistaa kuvaamisen heikossa valaistuksessa ilman salamaa tai jalustaa, vallitseva valo riittää. Jos salaman käyttäminen on tarpeen, suuri ISO-herkkyys laajentaa salaman tehollista aluetta ja tehostaa kohteen valotusta. Suurempi ISO-herkkyys mahdollistaa myös lyhyiden valotusaikojen käytön, mikä parantaa kuvien tarkkuutta liikkuvia kohteita kuvattaessa.

ISO-herkkyyden säätäminen onnistuu 1/3 arvon askelin. Kamerassa on myös automaattinen säätömahdollisuus, jonka avulla voidaan ohjelmoida kuvauksen aikana käytettävä suurin ISO-herkkyys, jotta saavutetaan paras mahdollinen tasapaino kuvanlaadun ja valotusajan välillä.

Erittäin heikossa valaistuksessa voidaan käyttää hämäräkuvausohjelmaa, jonka ISO-herkkyys on jopa 12 800. Voit säätää ISO-herkkyyden ja valkotasapainon haluamallasi tavalla ja tallentaa siten myös heikosti valaistun kuvauskohteen tunnelman. Nopeasti liikkuvat kohteet voidaan kuvata jatkuvalla kuvauksella 4,2 kuvan sekuntinopeudella.

Laadukas objektiivi hybridikuvanvakaimella
PowerShot G12 -kamerassa on laadukas 28 mm:n laajakulmaobjektiivi, jossa on 5x optinen zoom, joten voit kuvata avaria maisemia ja tarkentaa etäällä oleviin kohteisiin. Objektiivissa on hyödynnetty Canonin pitkää kokemusta objektiivien suunnittelusta, ja se on kehitetty Canonin EF-objektiivien prosesseja ja laatustandardeja käyttäen. Tämän ansiosta kuvista tulee teräviä ja tarkkoja. Pienikokoinen objektiivi vetäytyy kokonaan kameran rungon sisään kun se ei ole käytössä.

Optinen kuvanvakain kompensoi kameran tärähtelyä ja mahdollistaa kuvauksen hämärässä. Kuvanvakaimen ansiosta voidaan kuvata noin neljä askelta pidemmillä valotusajoilla kuin ilman kuvanvakainta terävien kuvien saamiseksi. PowerShot G12 -kamerassa on myös hybridikuvanvakain, joka lisää optisen kuvanvakaimen tehokkuutta makrokuvauksessa. Koska PowerShot G12 pystyy tarkentamaan jopa 1 cm:n päähän kohteesta, kuvaajan pieninkin sivuttainen liike voi heikentää kuvanlaatua. Hybridikuvanvakain kuitenkin korjaa sekä kallistuvasta että pystysuuntaisesta kameran tärähtelystä johtuvaa epätarkkuutta, jota ilmenee etenkin suurilla suurennuksilla.

PowerShot G12:ssa on 7,0 cm:n (2,8 tuuman) tarkka, kääntyvä PureColor II VA -nestekidenäyttö. Kääntyvä näyttö mahdollistaa otoksen helpon rajauksen useista eri kulmista, mikä on kätevää esimerkiksi maan tasalta tai pään yläpuolelta kuvattaessa. PowerShot G12 mahdollistaa useiden eri kuvaustyylien käytön, sillä siinä on optinen etsin ja dioptrian säätömahdollisuus. Kuvan ottamisen jälkeen voit käyttää kiinteää RGB-histogrammia toiston aikana eli voit tarkistaa kuvan valotuksen yksityiskohtaisesti heti kuvan ottamisen jälkeen.

Ota ohjat omiin käsiin
Täysien käsisäätöjen ja lukuisten puoliautomaattisten tilojen lisäksi kameran etupuolella on uusi valitsin, joka mahdollistaa asetusten nopean ja kätevän säätämisen kuvauksen aikana. Etupuolen valitsin tai kameran taustapuolella oleva monitoimivalitsin voidaan valita ensisijaiseksi valitsimeksi tai molempia voidaan käyttää yhdessä. Etupuolen valitsimen voi esimerkiksi asettaa säätämään himmenninaukkoa AV-tilassa ja monitoimivalitsimen valkotasapainoa tai kuvasuhdetta.

Edistyneille harrastajille ja ammattikuvaajille tarkoitetulla PowerShot G12:lla voi kuvata myös RAW-kuvia ja muokata niitä mukana toimitettavalla Canonin Digital Photo Professional (DPP) -ohjelmalla.

Horisontti kohdallaan
PowerShot G12 -kamerassa on uusi elektroninen vesivaakatoiminto. Näyttöilmaisimen avulla käyttäjät voivat sekä pysty- että vaakakuvauksessa tarkistaa, että kamera on suorassa. Monikuvasuhdekuvauksen formaattien 3:2, 4:3, 1:1, 16:9 ja 4:5 avulla voidaan kuvata kohteen ja käyttötarkoituksen mukaisesti, eikä kuvia tarvitse käsitellä jälkikäteen.

Laadukkaita teräväpiirtovideoita stereoäänellä
PowerShot G12 on ensimmäinen G-sarjan malli, jolla voidaan tallentaa stereoäänellä varustettuja 720p:n teräväpiirtovideoita 24 kuvan sekuntinopeudella. Videokuvauksessa on valittavissa myös miniatyyritehoste, jonka avulla video-otokseen voidaan lisätä kokonaan uusi ulottuvuus käyttämällä pieniä kuvataajuuksia ja luomalla siten dramaattisia ja vaikuttavia intervallityyppisiä videoita, joissa kohteet näkyvät pienessä mittakaavassa. CEC-yhteensopivan HDMI-liitännän kautta videoita ja kuvia voi katsella teräväpiirtotelevisiosta ja katselua hallita television kaukosäätimellä.

Tallenna näkymät sellaisenaan
Laajan dynaamisen alueen tilan avulla suurikontrastiset näkymät voidaan tallentaa hyvin todenmukaisina. Jalustaa käytettäessä PowerShot G12 ottaa kohteesta kolme kuvaa erilaisella valotusasetuksella, minkä jälkeen se analysoi otokset ja yhdistää ne kamerassa yhdeksi kuvaksi. Näin lopullisessa otoksessa valo- ja varjoalueet muistuttavat tarkasti kuvaajan näkemää näkymää.

Osana i-Contrast-prosessointia PowerShot G12 -kamerassa voidaan säätää dynaamisen alueen korjausta, joka estää kirkkaiden kohtien ylivalottumisen ja parantaa tummien alueiden yksityiskohtia. Sävynkorjaus-toiminnon avulla kuvan varjokohtia voidaan kirkastaa ja tuoda siten esiin niissä näkyviä yksityiskohtia.

PowerShot G12 -kamerassa on myös uusi liikkuvien kohteiden automaattitarkennustila, joten sillä voi seurata liikkuvia kohteita ja tehdä luovia sommitteluja. Tämän uuden kuvaustilan ansiosta kuvaaja voi valita kuvan keskeltä haluamansa kohteet ja seurata niitä niiden liikkuessa.

Monipuoliset kuvausmahdollisuudet
PowerShot G12:ssa voidaan käyttää useita erilaisia lisävarusteita. Suoraan objektiiviputkeen kiinnitettävän suodinsovittimen FA-DC58B avulla kamerassa voidaan käyttää Canonin 58 mm:n suotimia, kuten pyöröpolarisaatio-, ND-, suoja- ja UV-suotimia. FA-DC58B liikkuu objektiivin mukana zoomauksen aikana ja estää siten vinjetointia zoomin laajakulmapäässä ja mahdollistaa suotimen käytön objektiivin koko optisella zoomausalueella.

Salamakenkää käyttämällä kameraan voidaan kiinnittää Canonin EX Speedlite -salamalaitteita. Näin kuvaaja voi lisätä käytettävissä olevaa salamatehoa tai käyttää ulkoista salamaa keskiökytkentäjohdon OC-E3 avulla. Lisävarusteena saatava vesitiivis kotelo suojaa kameraa jopa 40 metrin syvyydessä.

PowerShot G12 mahdollistaa monipuoliset käsisäädöt ja tuottaa laadukkaat kuvat myös Smart Auto –valotusohjelmalla, jonka näkymäntunnistustekniikka analysoi näkymän ja valitsee parhaat mahdolliset asetukset 28 vaihtoehdosta.

Jaa muistosi
Eye-Fi connected functions -toiminnot tukevat sisällön kätevää langatonta siirtämistä, joten voit ladata kuvia jaettavaksi Internetin välityksellä. Kameran käyttöliittymässä on erityinen kuvakkeilla toteutettu Eye-Fi-osio, joka kytkee automaattisen virrankatkaisun pois käytöstä, kun Eye-Fi-kortti lähettää tietoja.

Canon PowerShot G12 – tärkeimmät ominaisuudet:
• HS System
• Herkkä 10 megapikselin CCD-kenno
• 28 mm:n laajakulmaobjektiivi, 5x zoom ja hybridikuvanvakain
• Kääntyvä 7,0 cm:n (2,8 tuuman) nestekidenäyttö, vesivaaka ja optinen etsin
• Etupuolen valitsin, täydet käsisäädöt ja RAW-tallennus
• Teräväpiirtovideot ja HDMI-liitäntä
• Laajan dynaamisen alueen tila
• Smart Auto -valotusohjelma
• Monikuvasuhdekuvaus
• Kattava lisävarustevalikoima

Canon PowerShot G12 on saatavilla lokakuusta 2010 alkaen. Suositusvähittäishinta on 589 euroa.

Lisätietoja: Canon Oy, Markkinointi, Jussi Poikolainen, puhelin 010 544 4678, sähköposti etunimi.sukunimi@canon.fi

Etkö löydä etsimääsi? Hae tiedotearkistosta.

spacer
					image
Tietoja
Lehdistömateriaali
Tapahtumat muualla Euroopassa
Kuvapankki
Lehdistötiedotteet
Yritystiedotteet
Yritysratkaisutiedotteet
Kuluttajatuotetiedotteet
Lääketiedetiedotteet
Canon Inc:n tiedotteita