Canon ja RSA kierrätystä edistämässä

WEEE Man Structure Canon Eurooppa ja taiteita ja kauppaa edistävä kuninkaallinen järjestö RSA (Royal Society for the encouragement of Arts, Manufacturers and Commerce) ovat yhdistäneet voimansa ympäristötietoisuuden lisäämiseksi.

Yhteishankkeena syntyi seitsemän metriä korkea ja kolme tonnia painava WEEE Man, joka paljastettiin huhtikuussa 2005 Lontoon City Hallin edustalla Tower Bridgen tuntumassa. Ihmismuotoa jäljittelevään patsaaseen on kesäkuusta lähtien voinut tutustua Eden Projectissa lähellä St Austellia Cornwallissa.

WEEE Manin tarkoituksena on herättää sekä suuri yleisö että julkinen sektori tajuamaan jatkuvasti lisääntyvästä elektroniikkaromusta ympäristölle aiheutuvat ongelmat sekä Englannissa että muualla Euroopassa. Romujättiläisen rakennusaineina on käytetty muun muassa pesukoneita, televisioita, matkapuhelimia, pölynimureita ja mikroaaltouuneja, ja se vastaa suurin piirtein sitä määrää sähkö- ja elektroniikkaromua, jonka keskiverto britti tuottaa elinaikanaan. Patsaan nimi tulee sähkö- ja elektroniikkaromua merkitsevästä englanninkielisestä termistä Waste Electrical and Electronic Equipment.

Canon Eurooppa päätti ryhtyä RSA:n kumppaniksi ja auttaa omalta osaltaan kierrätyksen edistämistä. Tavoitteena on tehdä käytettyjen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätyksestä yhtä yleinen käytäntö kuin sanomalehtien, lasipullojen ja alumiinitölkkien.

Lisätietoja osoitteessa www.weeeman.org

 

 

spacer
					image
Kansainvälinen sponsorointi
Muoti
Jalkapallo
Punainen Risti
Canon Foundation
World Press Photo Foundation
Golf
Sponsorointi Suomessa
Vuoden luontokuva
Vuoden lehtikuvat
SPR:n Nuorten turvatalot
Canon WWF Conservation Partner