Yann Arthus-Bertrand ja Maa ilmasta -näyttely

Maa ilmasta on ranskalaisen valokuvaajan Yann Arthus-Bertrandin suurnäyttely, joka avattiin Pariisissa vuonna 2000 ja on sittemmin kiertänyt yli 30 maassa. Näyttelyyn on tutustunut jo runsaat 50 miljoonaa ihmistä.

Dromedary caravan in dunes near Nouakchott Mauritania

Näyttelyn 120 kuvaa on valittu useiden tuhansien valokuvien joukosta, jotka Yann Arthus-Bertrand on kuvannut helikopterilennoillaan yli 150 eri maassa. Julistekokoon suurennetut valokuvat piirtävät elävän planeettamme muotokuvan sellaisena kuin se näyttäytyy ilmasta käsin 2000-luvun kynnyksellä. Ne kertovat yhtä lailla luonnon hauraasta kauneudesta ja ainutlaatuisuudesta kuin ihmisten sille aiheuttamista vahingoista. Kuvillaan valokuvaaja haluaa herättää ihmiset katselemaan maapalloa uusista perspektiiveistä ja ajattelemaan jo nyt näkyvien muutosten valossa, millainen tulevaisuus maapallon asukkaita odottaa.

Canon Eurooppa on hyvillään voidessaan ojentaa tukevan kätensäYann Arthus-Bertrandille ja hänen työlleem ympäristön hyväksi, sillä myös Canonille ympäristön hyvinvointi on sydämen asia. Canonin kyosei-yritysfilosofiaan liittyy oleellisesti aktiivinen pyrkimys harmoniaan ihmisen, teknologian ja luonnon välillä. Siinä on tärkeässä roolissa laaja ympäristöohjelma, jossa avainalueita ovat energian ja uusiutumattomien luonnonvarojen säästäminen sekä vahingollisten aineiden välttäminen.

Yann Arthus-Bertrand on käyttänyt Canon-kameroita ja -objektiiveja vuodesta 1976 lähtien. Näyttelyn kuvista yksi on otettu digitaalisella järjestelmäkameralla EOS-1Ds:llä, kaikki muut EOS-1N:llä. Tiukat kenttätestit vakuuttivat Yann Arthus-Bertrandin EOS-1Ds:n suorituskyvystä. Hän totesi, että resoluutioltaan EOS-1Ds vastaa ja jopa ylittää kinofilmikameran ja että sillä tallennetut kuvat kestävät suurennusta aina julistekokoon saakka niin hyvin, että pienimmätkin yksityiskohdat toistuvat tarkkoina.

 

 

spacer
					image
Kansainvälinen sponsorointi
Muoti
Jalkapallo
Punainen Risti
Canon Foundation
World Press Photo Foundation
Golf
Sponsorointi Suomessa
Vuoden luontokuva
Vuoden lehtikuvat
SPR:n Nuorten turvatalot