Vuoden Luontokuva ikuistettu Canon EOS-1D -digitaalikameralla

Vuoden Luontokuvaksi 2003 on valittu Pertti Härkösen Kaakkurin lento. Maalauksellinen kuva on otettu Canon EOS-1D -digitaalikameralla. Yleisessä sarjassa ykkössijan napannut Härkösen kuva on ensimmäinen digitaalikameralla otettu Vuoden Luontokuva. Kuvaa ei ole käsitelty eikä rajattu.

Vuoden luontokuva 2003


Pertti Härkönen (s. 1950) on suomussalmelainen opettaja ja pitkän linjan luontokuvaaja, joka kannattaa aitoa ja perinteistä luontokuvaa. Palkittu kuva syntyi kuvaajan kotiseudulla lähes kaksi kuukautta kestäneen odottelun tuloksena.

Tuomaristo luonnehti voittajakuvaa seuraavasti:
"Perinteinen luontokuva, jossa puhaltavat uudet tuulet. Mielikuvituksellinen värimaailma ja erinomaisesti hallittu liikkeen tuntu. Horisontaaliset vauhtiviivat ja siipien nopea lyönti luovat vaikutelman siitä, että kaakkuri on jatkuvassa liikkeessä eteenpäin. Kuva, joka paranee jokaisella katselukerralla."

Vuoden Luontokuva valittiin jo 24. kerran. Mukana oli 2065 kuvaa yhteensä 364 kuvaajalta, joista naisia oli 38. Vuoden parhaisiin luontokuviin voi tutustua 12.2. - 5.3. Luonnontieteellisessä Museossa. Kuvista koottava näyttely kiertää ympäri Suomea tänä ja ensi vuonna. Kuvista tehdään myös Finlandia - Vuoden Luontokuvat 2003 -kirja.

spacer
					image